Tuševa akcija Pričarajmo nasmeh v polnem zagonu

V Tušu smo pričarali otroške nasmehe s pestrimi počitniškimi aktivnostmi ob morju, za najlepše otroško doživetje doslej pa poskrbeli s panoramskim poletom z balonom.

Tuševa akcija Pričarajmo nasmeh v polnem zagonu Četrta skupina otrok, ki v okviru dobrodelne akcije ‘Pričarajmo nasmeh’ letuje na Debelem rtiču, bo vse do 23. avgusta uživala v zanimivih tematskih delavnicah, izletih in igrah, ki jih je zaokrožil še panoramski polet z balonom. S to akcijo želimo v Tušu najmlajšim, ki si letovanja ob morju sicer ne bi mogli privoščiti, zagotoviti nepozabno izkušnjo in jim vliti novo upanje za trden korak v prihodnost.

Druga skupina, ki jo sestavlja 108 otrok iz Brežic, Krškega, Sevnice, Grosupljega, Logatca, Cerknice, Tržiča, Jesenic, Radovljice, Kranja, Škofje Loke, Pirana, Izole, je s počitnicami pričela že minulo soboto. V blagodejnem okolju Debelega rtiča preživljajo nepozaben teden ob vodnih norčijah, športnih in družabnih igrah, izletih, številnih tematskih delavnicah, pravljičnih uricah ter gledaliških in filmskih predstavah.

Najbolj zanimivo in adrenalina polno doživetje pa je prav gotovo bil polet z balonom na vroči zrak, kjer so mladi Tuški visoko nad oblaki uživali na panoramski vožnji. Balonarji Balonarskega kluba Vojnik, so se na polete začeli pripravljati že v zgodnjih jutranjih urah, pri tem pa skrbno preučili tudi ustreznost vremenskih pogojev. Otroci so v balone vstopali navdušeno in polni pričakovanj, vzletne treme pa skorajda ni bilo čutiti.

Do konca avgusta se bo v Mladinskem zdravilišču in letovišču na Debelem rtiču v petih skupinah zvrstilo kar 500 otrok, zbranih iz 55 slovenskih občin. Pričarajmo nasmeh je eden naših največjih dobrodelnih projektov, zanj pa smo samo letos namenili več kot 112.000 evrov. Otroke, ki se udeležijo letovanja, vsako leto izbere Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa, Centri za socialno delo ter ustreznimi službami na osnovnih šolah. V šestih letih, kolikor poteka naša akcija, pa bo počitnice ob morju preživelo skupno kar 3100 otrok iz socialno ogroženih družin.

< Nazaj

Ostale novice

  • 21

    V veleblagovnici Nama ljubljančane odslej navdušuje tudi vrhunska trgovina Tuš gourmet&delikatesa s skrbno izbranimi izdelki, kjer bodo kupcem med drugim na voljo izbrani lokalni izdelki socialne kmetije Korenika, Božičeve kmetije 1987, številnih slovenskih kmetov ter Hiše Marinič, unikatne čokolade čokoladnice Lucifer Chocolate, peciva in ostale slastne dobrote Keksarne Brodnjak. Kupci … Več

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelkov Hrenovke Wudy, maxipack, 1 kg, AIA-AGRICOLA ITALIAN (EAN: 8008110002275, rok trajanja 29. 9. 2022, 21. 10. 2022, 27. 10. 2022, 28. 10. 2022, 8. 11. 2022, 18. 11. 2022, 22. 11. 2022 in 24. 11. 2022) in Hrenovke Wudy, perutninske, vak. pak., 250 g … Več

  • Pri pregledu cen, ki so bile 19. septembra 2022 objavljene v primerjalniku cen osnovnih živil na spletni strani Naša super hrana, smo opazili več nepravilnosti, ki vplivajo na končni izračun košarice izdelkov za trgovine Tuš. Ob tem se v določenih primerih primerjajo cene neprimerljivih izdelkov, saj so izdelki lastnih blagovnih znamk … Več