Tuševa akcija Pričarajmo nasmeh v polnem zagonu

V Tušu smo pričarali otroške nasmehe s pestrimi počitniškimi aktivnostmi ob morju, za najlepše otroško doživetje doslej pa poskrbeli s panoramskim poletom z balonom.

206Četrta skupina otrok, ki v okviru dobrodelne akcije ‘Pričarajmo nasmeh’ letuje na Debelem rtiču, bo vse do 23. avgusta uživala v zanimivih tematskih delavnicah, izletih in igrah, ki jih je zaokrožil še panoramski polet z balonom. S to akcijo želimo v Tušu najmlajšim, ki si letovanja ob morju sicer ne bi mogli privoščiti, zagotoviti nepozabno izkušnjo in jim vliti novo upanje za trden korak v prihodnost.

Druga skupina, ki jo sestavlja 108 otrok iz Brežic, Krškega, Sevnice, Grosupljega, Logatca, Cerknice, Tržiča, Jesenic, Radovljice, Kranja, Škofje Loke, Pirana, Izole, je s počitnicami pričela že minulo soboto. V blagodejnem okolju Debelega rtiča preživljajo nepozaben teden ob vodnih norčijah, športnih in družabnih igrah, izletih, številnih tematskih delavnicah, pravljičnih uricah ter gledaliških in filmskih predstavah.

Najbolj zanimivo in adrenalina polno doživetje pa je prav gotovo bil polet z balonom na vroči zrak, kjer so mladi Tuški visoko nad oblaki uživali na panoramski vožnji. Balonarji Balonarskega kluba Vojnik, so se na polete začeli pripravljati že v zgodnjih jutranjih urah, pri tem pa skrbno preučili tudi ustreznost vremenskih pogojev. Otroci so v balone vstopali navdušeno in polni pričakovanj, vzletne treme pa skorajda ni bilo čutiti.

Do konca avgusta se bo v Mladinskem zdravilišču in letovišču na Debelem rtiču v petih skupinah zvrstilo kar 500 otrok, zbranih iz 55 slovenskih občin. Pričarajmo nasmeh je eden naših največjih dobrodelnih projektov, zanj pa smo samo letos namenili več kot 112.000 evrov. Otroke, ki se udeležijo letovanja, vsako leto izbere Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa, Centri za socialno delo ter ustreznimi službami na osnovnih šolah. V šestih letih, kolikor poteka naša akcija, pa bo počitnice ob morju preživelo skupno kar 3100 otrok iz socialno ogroženih družin.

< Nazaj

Ostale novice