Tuševa akcija Pričarajmo nasmeh v polnem zagonu

V Tušu smo pričarali otroške nasmehe s pestrimi počitniškimi aktivnostmi ob morju, za najlepše otroško doživetje doslej pa poskrbeli s panoramskim poletom z balonom.

Tuševa akcija Pričarajmo nasmeh v polnem zagonu Četrta skupina otrok, ki v okviru dobrodelne akcije ‘Pričarajmo nasmeh’ letuje na Debelem rtiču, bo vse do 23. avgusta uživala v zanimivih tematskih delavnicah, izletih in igrah, ki jih je zaokrožil še panoramski polet z balonom. S to akcijo želimo v Tušu najmlajšim, ki si letovanja ob morju sicer ne bi mogli privoščiti, zagotoviti nepozabno izkušnjo in jim vliti novo upanje za trden korak v prihodnost.

Druga skupina, ki jo sestavlja 108 otrok iz Brežic, Krškega, Sevnice, Grosupljega, Logatca, Cerknice, Tržiča, Jesenic, Radovljice, Kranja, Škofje Loke, Pirana, Izole, je s počitnicami pričela že minulo soboto. V blagodejnem okolju Debelega rtiča preživljajo nepozaben teden ob vodnih norčijah, športnih in družabnih igrah, izletih, številnih tematskih delavnicah, pravljičnih uricah ter gledaliških in filmskih predstavah.

Najbolj zanimivo in adrenalina polno doživetje pa je prav gotovo bil polet z balonom na vroči zrak, kjer so mladi Tuški visoko nad oblaki uživali na panoramski vožnji. Balonarji Balonarskega kluba Vojnik, so se na polete začeli pripravljati že v zgodnjih jutranjih urah, pri tem pa skrbno preučili tudi ustreznost vremenskih pogojev. Otroci so v balone vstopali navdušeno in polni pričakovanj, vzletne treme pa skorajda ni bilo čutiti.

Do konca avgusta se bo v Mladinskem zdravilišču in letovišču na Debelem rtiču v petih skupinah zvrstilo kar 500 otrok, zbranih iz 55 slovenskih občin. Pričarajmo nasmeh je eden naših največjih dobrodelnih projektov, zanj pa smo samo letos namenili več kot 112.000 evrov. Otroke, ki se udeležijo letovanja, vsako leto izbere Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa, Centri za socialno delo ter ustreznimi službami na osnovnih šolah. V šestih letih, kolikor poteka naša akcija, pa bo počitnice ob morju preživelo skupno kar 3100 otrok iz socialno ogroženih družin.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več