Tušev vzpon na Celjsko kočo z novim starim zmagovalcem

 • 9

Letošnji Tušev vzpon na Celjsko kočo je postregel z novimi zmagovalci. Na že 16. Tuševem vzponu na Celjsko kočo je s časom 17 minut in 54 sekund zmagal Matej Lovše, član kolesarskega kluba Tuš T.E.A.M., ki je s tem ohranil svojo lansko pozicijo. Zadnji pomladni dan letošnjega leta je na Celjsko kočo privabil preko 1.500 ljubiteljev aktivnega preživljanja prostega časa. Skupno je v 16 letih Tušev športno-družabni dan privabil že skoraj 24.000 kolesarjev in pohodnikov.

Na današnji zadnji pomladni dan se je preko 1.500 ljubiteljev aktivnega preživljanja prostega časa povzpelo na Celjsko kočo. Tušev vzpon na Celjsko kočo je letos, na dan aktivnega preživljanja prostega časa, poleg mnogih družin privabil še druge pohodnike in tudi bolj zagrizene kolesarje. Družba tako vsako leto dokazuje, da njihovi zvesti kupci, partnerji, prijatelji in zaposleni ne le nestrpno pričakujejo dogodek, temveč želijo tovrstne prostočasne aktivnosti. V prizadevanjih so letos storili še korak naprej ter se osredotočili na pohodništvo. Ta slovenski nacionalni šport, poleg že tradicionalnega pohoda na Celjsko kočo, podpirajo po svojih centrih širom Slovenije. Pripravili so namreč že več Festivalov pohodništva ter potujočo razstavo »Aljažev stolp – Ta pleh ima dušo!«, v kateri opozarjajo na pomemben slovenski gorski simbol ter njegovo ohranitev ob 120. obletnici.

Da je Slovencem pohodništvo v krvi je dokazal tudi ansambel Donačka, ki je skrbel za zabavo na Celjski koči. Glasbena skupina je ime dobila po »Štajerskem Triglavu« oz. Donački gori, eni zadnjih vrhov Karavank. Poleg dobre zabave je organizator je že 16. leto zapored poskrbel za bogato pogostitev vseh udeležencev.

Dan, ki povezuje šport, druženje in naravo, je potregel tudi z nagradami. Letošnji najhitrejši kolesar proge je tako postal Matej Lovše, KK Tuš T.E.A.M., s časom 17 min 54 s, in tako ohranil svojo lansko pozicijo.

Absolutno moški:

 1. Mesto Matej Lovše, TUŠ T.E.A.M., 0:17:54
 2. Mesto: Primož Obal, Team Turbo Tropovci, 0:18:10
 3. Mesto: Matic Bošnjak, /, 0:18:29

Absolutno ženske:

 1. Mesto: Teja Gulič, TUŠ T.E.A.M., 0:22:04
 2. Mesto: Špela Škrinjar, Ganesha team, 0:22:27
 3. Mesto: Tanja Elsner, TUŠ T.E.A.M., 0:24:18

Že tradicionalno so nagrade prejeli najhitrejši kolesarji in prvi trije kolesarji v posamezni kategoriji. Med pohodniki pa najstarejši in najmlajši obiskovalec in najštevilčnejša družina.

< Nazaj

Ostale novice

 • V Tušu se zavedamo velike izpostavljenosti zdravstvenih delavcev v času epidemije COVID. V zahvalo za njihov trud, čas in požrtvovalnost v težkih pogojih dela smo darovali pakete z dobrotami Tuš izdelkov.

 • 15

  V Tušu ponosno stopamo v 18. leto dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh. Letos bomo morske počitnice ob pomoči partnerjev in kupcev omogočili 250 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Otroci bodo v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču preživeli teden dni, poln brezskrbnih morskih radostih, … Več

 • 11

  V Tušu smo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja v Petrovčah odprli nov market. Prebivalcem v Savinjski dolini je zdaj čisto blizu doma na voljo market za priročne, vsakodnevne nakupe, kjer najdejo vse za dom in gospodinjstvo.