Tušev vzpon na Celjsko kočo z novim starim zmagovalcem

 • 9

Letošnji Tušev vzpon na Celjsko kočo je postregel z novimi zmagovalci. Na že 16. Tuševem vzponu na Celjsko kočo je s časom 17 minut in 54 sekund zmagal Matej Lovše, član kolesarskega kluba Tuš T.E.A.M., ki je s tem ohranil svojo lansko pozicijo. Zadnji pomladni dan letošnjega leta je na Celjsko kočo privabil preko 1.500 ljubiteljev aktivnega preživljanja prostega časa. Skupno je v 16 letih Tušev športno-družabni dan privabil že skoraj 24.000 kolesarjev in pohodnikov.

Na današnji zadnji pomladni dan se je preko 1.500 ljubiteljev aktivnega preživljanja prostega časa povzpelo na Celjsko kočo. Tušev vzpon na Celjsko kočo je letos, na dan aktivnega preživljanja prostega časa, poleg mnogih družin privabil še druge pohodnike in tudi bolj zagrizene kolesarje. Družba tako vsako leto dokazuje, da njihovi zvesti kupci, partnerji, prijatelji in zaposleni ne le nestrpno pričakujejo dogodek, temveč želijo tovrstne prostočasne aktivnosti. V prizadevanjih so letos storili še korak naprej ter se osredotočili na pohodništvo. Ta slovenski nacionalni šport, poleg že tradicionalnega pohoda na Celjsko kočo, podpirajo po svojih centrih širom Slovenije. Pripravili so namreč že več Festivalov pohodništva ter potujočo razstavo »Aljažev stolp – Ta pleh ima dušo!«, v kateri opozarjajo na pomemben slovenski gorski simbol ter njegovo ohranitev ob 120. obletnici.

Da je Slovencem pohodništvo v krvi je dokazal tudi ansambel Donačka, ki je skrbel za zabavo na Celjski koči. Glasbena skupina je ime dobila po »Štajerskem Triglavu« oz. Donački gori, eni zadnjih vrhov Karavank. Poleg dobre zabave je organizator je že 16. leto zapored poskrbel za bogato pogostitev vseh udeležencev.

Dan, ki povezuje šport, druženje in naravo, je potregel tudi z nagradami. Letošnji najhitrejši kolesar proge je tako postal Matej Lovše, KK Tuš T.E.A.M., s časom 17 min 54 s, in tako ohranil svojo lansko pozicijo.

Absolutno moški:

 1. Mesto Matej Lovše, TUŠ T.E.A.M., 0:17:54
 2. Mesto: Primož Obal, Team Turbo Tropovci, 0:18:10
 3. Mesto: Matic Bošnjak, /, 0:18:29

Absolutno ženske:

 1. Mesto: Teja Gulič, TUŠ T.E.A.M., 0:22:04
 2. Mesto: Špela Škrinjar, Ganesha team, 0:22:27
 3. Mesto: Tanja Elsner, TUŠ T.E.A.M., 0:24:18

Že tradicionalno so nagrade prejeli najhitrejši kolesarji in prvi trije kolesarji v posamezni kategoriji. Med pohodniki pa najstarejši in najmlajši obiskovalec in najštevilčnejša družina.

< Nazaj

Ostale novice

 • Ne spreglejte izjemne ponudbe ter super akcij in cen iz aktualnega Tuševega kataloga. Prelistajte ga TUKAJ.

 • 86

  Danes je vrata odprl popolnoma prenovljen Tuš supermarket Lucija z nakupovalno potjo po meri kupca in ambientom, ki je prilagojen sodobnemu načinu nakupovanja.V prenovljeni poslovalnici je na voljo še več pripravljenih jedi iz toploteke ter širok izbor pripravljene hrane za malico in za na pot, kupce pa presenečamo tudi z … Več

 • 66

  Tuš market Radovljica, ki je doslej deloval kot franšizna trgovina, smo včeraj odprli v osveženi podobi. Celovita prenova vključno z energetskimi izboljšavami je načrtovana v prvi polovici prihodnjega leta, delno prenovljen market v središču Radovljice pa že sedaj prinaša optimizirano nakupovalno pot, ki omogoča hitre in učinkovite nakupe. Kupci lahko- … Več