Tušev vzpon na Celjsko kočo z novim starim zmagovalcem

 • 9

Letošnji Tušev vzpon na Celjsko kočo je postregel z novimi zmagovalci. Na že 16. Tuševem vzponu na Celjsko kočo je s časom 17 minut in 54 sekund zmagal Matej Lovše, član kolesarskega kluba Tuš T.E.A.M., ki je s tem ohranil svojo lansko pozicijo. Zadnji pomladni dan letošnjega leta je na Celjsko kočo privabil preko 1.500 ljubiteljev aktivnega preživljanja prostega časa. Skupno je v 16 letih Tušev športno-družabni dan privabil že skoraj 24.000 kolesarjev in pohodnikov.

Na današnji zadnji pomladni dan se je preko 1.500 ljubiteljev aktivnega preživljanja prostega časa povzpelo na Celjsko kočo. Tušev vzpon na Celjsko kočo je letos, na dan aktivnega preživljanja prostega časa, poleg mnogih družin privabil še druge pohodnike in tudi bolj zagrizene kolesarje. Družba tako vsako leto dokazuje, da njihovi zvesti kupci, partnerji, prijatelji in zaposleni ne le nestrpno pričakujejo dogodek, temveč želijo tovrstne prostočasne aktivnosti. V prizadevanjih so letos storili še korak naprej ter se osredotočili na pohodništvo. Ta slovenski nacionalni šport, poleg že tradicionalnega pohoda na Celjsko kočo, podpirajo po svojih centrih širom Slovenije. Pripravili so namreč že več Festivalov pohodništva ter potujočo razstavo »Aljažev stolp – Ta pleh ima dušo!«, v kateri opozarjajo na pomemben slovenski gorski simbol ter njegovo ohranitev ob 120. obletnici.

Da je Slovencem pohodništvo v krvi je dokazal tudi ansambel Donačka, ki je skrbel za zabavo na Celjski koči. Glasbena skupina je ime dobila po »Štajerskem Triglavu« oz. Donački gori, eni zadnjih vrhov Karavank. Poleg dobre zabave je organizator je že 16. leto zapored poskrbel za bogato pogostitev vseh udeležencev.

Dan, ki povezuje šport, druženje in naravo, je potregel tudi z nagradami. Letošnji najhitrejši kolesar proge je tako postal Matej Lovše, KK Tuš T.E.A.M., s časom 17 min 54 s, in tako ohranil svojo lansko pozicijo.

Absolutno moški:

 1. Mesto Matej Lovše, TUŠ T.E.A.M., 0:17:54
 2. Mesto: Primož Obal, Team Turbo Tropovci, 0:18:10
 3. Mesto: Matic Bošnjak, /, 0:18:29

Absolutno ženske:

 1. Mesto: Teja Gulič, TUŠ T.E.A.M., 0:22:04
 2. Mesto: Špela Škrinjar, Ganesha team, 0:22:27
 3. Mesto: Tanja Elsner, TUŠ T.E.A.M., 0:24:18

Že tradicionalno so nagrade prejeli najhitrejši kolesarji in prvi trije kolesarji v posamezni kategoriji. Med pohodniki pa najstarejši in najmlajši obiskovalec in najštevilčnejša družina.

< Nazaj

Ostale novice

 • 12

  Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

 • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

 • 6

  V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več