Tušev vzpon na Celjsko kočo ponovno združil preko 1.700 pohodnikov in kolesarjev

 • 9

Danes je Celjska koča že 17. leto zapored povezala več kot 1.700 kolesarjev in pohodnikov vseh generacij. Športni dogodek namenjen druženju in rekreaciji ni postregel z novim kolesarskim rekordom proge. Prvo mesto Tuševega vzpona na Celjsko kočo si je prikolesaril Matej Lovše, KK Tuš TEAM, s časom 17 min 13 s. Novost na letošnjem vzponu je bila vključitev nove kategorije vzpona – prvo markirana gorska kolesarska pot. Skupno se je v 17 letih vzpona udeležilo že preko 25.700 obiskovalcev, vsi letošnji udeleženci pa so se po 7-kilometrski progi oz. vzponu s 440 metri višinske razlike zabavali z ansamblom Calypso.

V  Tušu so že 17. leto zapored, priredili Tušev vzpon na Celjsko kočo. Tradicionalne, športno-družabne prireditve se je ponovno udeležilo preko 1.700 obiskovalcev iz vrst kolesarjev in pohodnikov vseh generacij. Ljubitelji kolesarstva so se pomerili na 7 kilometrskem vzponu, s 440 metrov višinske razlike. Pomembna letošnja novost za vse tekmovalce, ki so se poti udeležili z in brez meritve časa, pa je bila prva markirana gorsko kolesarska pot v Sloveniji, po kateri je potekal del vzpona.

V kolesarskem vzponu se je pomerilo skoraj 500 tekmovalcev in prvi je na cilj prikolesaril Matej Lovše, KK Tuš TEAM. S časom 17 min in 13 s se je močno približal rekordu proge, ki pa ostaja 16 min 23 s. V moški kategoriji je drugo mesto zasedel Igor Kopše, KK Tuš TEAM, tretji pa je bil Gregor Teakvec, KK Tuš TEAM. V ženski kategoriji je prvo mesto zasedla Erika Jesenko, KK Slovenske specialke, s časom 24 min 23 s, druga je bila Natalija Anderluh ter tretja pa Anita Dobrotinšek, KK Slovenske Specialke. Vsi trije najboljši v moški in ženski kategoriji so prejeli tudi denarne nagrade. Med pohodniki so podelili tudi nagrado za najštevilčnejšo družino, najmlajšega ter najstarejšega udeleženca.

Športniki kolesarji in pohodniki so združili moči ob 10. uri, kolesarji so se na vzpon podali izpred Planeta Tuš Celje, pohodniki pa iz travnika izpred železniškega podvoza pri odcepu za Zagrad. Prireditev se je po končanem tekmovalnem delu ob glasbi ansambla Calypso, dobri hrani in pijači na Celjski koči nadaljevala do popoldanskih ur.

Anja Marjetič, iz Tuša, je ob tej priložnosti povedala: »tradicionalni dogodek, ki ga v Tušu prirejamo že 17. leto zapored, je ponovno združil obiskovalce iz celotne celjske regije. Udeležba skozi leta je pokazatelj, da je prireditev dobro sprejeta ter ponuja rekreacijo, druženje in zabavo za vse generacije. Ponosni smo, da smo se uspeli pozitivno, predvsem pa aktivno, vključiti v življenje skupnosti, v kateri delujemo in nuditi udeležencem pozitivne spomine, zaradi katerih se vsako leto znova udeležijo tradicionalnega vzpona.«

 

REZULTATI

Absolutno moški

 1. Matej Lovše, 0:17:13, KK Tuš TEAM
 2. Igor Kopše, 0:17:44, KK Tuš TEAM
 3. Gregor Tekavec, 0:17:56, KK Tuš TEAM

Absolutno ženske

 1. Erika Jesenko, 0:24:23, KK Slovenske specialke
 2. Natalija Anderluh, 0:25:19
 3. Anita Dobrotinšek, 0:26:20, KK Slovenske specialke

< Nazaj

Ostale novice

 • 12

  Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

 • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

 • 6

  V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več