Tušev vzpon na Celjsko kočo ponovno združil preko 1.700 pohodnikov in kolesarjev

 • 9

Danes je Celjska koča že 17. leto zapored povezala več kot 1.700 kolesarjev in pohodnikov vseh generacij. Športni dogodek namenjen druženju in rekreaciji ni postregel z novim kolesarskim rekordom proge. Prvo mesto Tuševega vzpona na Celjsko kočo si je prikolesaril Matej Lovše, KK Tuš TEAM, s časom 17 min 13 s. Novost na letošnjem vzponu je bila vključitev nove kategorije vzpona – prvo markirana gorska kolesarska pot. Skupno se je v 17 letih vzpona udeležilo že preko 25.700 obiskovalcev, vsi letošnji udeleženci pa so se po 7-kilometrski progi oz. vzponu s 440 metri višinske razlike zabavali z ansamblom Calypso.

V  Tušu so že 17. leto zapored, priredili Tušev vzpon na Celjsko kočo. Tradicionalne, športno-družabne prireditve se je ponovno udeležilo preko 1.700 obiskovalcev iz vrst kolesarjev in pohodnikov vseh generacij. Ljubitelji kolesarstva so se pomerili na 7 kilometrskem vzponu, s 440 metrov višinske razlike. Pomembna letošnja novost za vse tekmovalce, ki so se poti udeležili z in brez meritve časa, pa je bila prva markirana gorsko kolesarska pot v Sloveniji, po kateri je potekal del vzpona.

V kolesarskem vzponu se je pomerilo skoraj 500 tekmovalcev in prvi je na cilj prikolesaril Matej Lovše, KK Tuš TEAM. S časom 17 min in 13 s se je močno približal rekordu proge, ki pa ostaja 16 min 23 s. V moški kategoriji je drugo mesto zasedel Igor Kopše, KK Tuš TEAM, tretji pa je bil Gregor Teakvec, KK Tuš TEAM. V ženski kategoriji je prvo mesto zasedla Erika Jesenko, KK Slovenske specialke, s časom 24 min 23 s, druga je bila Natalija Anderluh ter tretja pa Anita Dobrotinšek, KK Slovenske Specialke. Vsi trije najboljši v moški in ženski kategoriji so prejeli tudi denarne nagrade. Med pohodniki so podelili tudi nagrado za najštevilčnejšo družino, najmlajšega ter najstarejšega udeleženca.

Športniki kolesarji in pohodniki so združili moči ob 10. uri, kolesarji so se na vzpon podali izpred Planeta Tuš Celje, pohodniki pa iz travnika izpred železniškega podvoza pri odcepu za Zagrad. Prireditev se je po končanem tekmovalnem delu ob glasbi ansambla Calypso, dobri hrani in pijači na Celjski koči nadaljevala do popoldanskih ur.

Anja Marjetič, iz Tuša, je ob tej priložnosti povedala: »tradicionalni dogodek, ki ga v Tušu prirejamo že 17. leto zapored, je ponovno združil obiskovalce iz celotne celjske regije. Udeležba skozi leta je pokazatelj, da je prireditev dobro sprejeta ter ponuja rekreacijo, druženje in zabavo za vse generacije. Ponosni smo, da smo se uspeli pozitivno, predvsem pa aktivno, vključiti v življenje skupnosti, v kateri delujemo in nuditi udeležencem pozitivne spomine, zaradi katerih se vsako leto znova udeležijo tradicionalnega vzpona.«

 

REZULTATI

Absolutno moški

 1. Matej Lovše, 0:17:13, KK Tuš TEAM
 2. Igor Kopše, 0:17:44, KK Tuš TEAM
 3. Gregor Tekavec, 0:17:56, KK Tuš TEAM

Absolutno ženske

 1. Erika Jesenko, 0:24:23, KK Slovenske specialke
 2. Natalija Anderluh, 0:25:19
 3. Anita Dobrotinšek, 0:26:20, KK Slovenske specialke

< Nazaj

Ostale novice

 • 4

  V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

 • Na letošnji podelitvi priznanj 100 najboljšim kuharskih mojstrom na svetu The Best Chef Awards, ki je potekala v Amsterdamu, je slaščičarska mojstrica Maša Salopek iz Hiše Franko v svoji kategoriji osvojila prvo mesto in tako postala najboljša slaščičarka na svetu.

 • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.