TUŠEV TEK BARV – NAJBOLJ BARVITA ZABAVA OB VSTOPU V POLETJE

Že četrto leto zapored je v barve ovita Ljubljana ponudila nepozaben vstop v poletje. Najbolj barviti dogodek leta v Sloveniji je namreč ponovno združil vse željne športa in zabave – kar preko 15 tisoč udeležencev, od tega jih je teklo kar deset tisoč. Po vzoru svetovnih prestolnic s krožno petkilometrsko traso so se udeleženci zabavali z barvami, saj je tek na petih postajah s prahom organskih HOLI barv poskrbel za nepopisno veselje za vse generacije. Zvečer pa so svetovne zvezde Alan Walker, RedFoo&The Party Rock Crew, Mari Ferrari, Sophie Francis, Kosta Radman, Robert Falcon in Antonio pričarale mavrični DJ spektakel.

Tušev tek barv, ki ga pripravljajo po vzoru teka barv po svetovnih prestolnicah, je tokrat postregel z  rekordom v številu tekačev. Kar deset tisoč se jih je podalo na krožno petkilometrsko traso. Navdušenje udeleženci pripisujejo predvsem teku brez merjenja časa in barvam – pet barvnih postaj, ki tekače ovijejo v zeleno, modro, rdečo, oranžno in rumeno predstavlja posebno doživetje, ki ga mnogi doživljajo kot“fantastično, noro, nepozabno in nepopisno doživetje”.

Dnevnemu dogajanju je sledil mavričen DJ spektakel tega poletja, ko so množico udeležencev zabavali RedFoo&The Party Rock Crew, Mari Ferrari, Sophie Francis, Kosta Radman, Robert Falcon in Antonio. Okrog polnoči pa je ognjemet na oder pospremil težko pričakovano zvezdo večera – Alana Walkerja, avtorja svetovne uspešnice Faded. Barvita zabava je z vročimi ritmi odmevala še dolgo v noč in napovedovala mavrično poletje.

Celoten dogodek je imel tudi dobrodelno noto, saj je vsak udeleženec z nakupom vstopnice prispeval v sklad za Zveza prijateljev mladine Slovenije, ki bo otrokom iz ogroženih družin, omogočila nakup šolskih potrebščin.