Tušev tek barv: 12.000 tekačev in skoraj 20.000 mladih

  • 14

Tušev Tek barv, največja športno-zabavna prireditev za mlade v Sloveniji, je ob petletki ponudil program in produkcijo, ki mu ju lahko zavidajo najodmevnejši domači festivali. Ljubljano je razgibalo pet od sto najbolj priljubljenih didžejev na svetu, štrije premierno,
Lost Frequencies je tudi pri nas med najbolj vrtenimi na radiih, sladka češnjica pa je bil spektakularni nastop ene največjih svetovnih pop ikon, ‘tortamojstra’ Steva Aokija.

Najbolj pisano druženje ob koncu šolskega leta je spet pritegnilo rekordno število udeležencev. Letos se je po ljubljanskih ulicah in zelenicah, po ogrevanju z Natašo Nanevo, zapodilo 12.000 tekačev, ki so vstopnice za tek, pri katerem je vsaj tako zabavno kot poskakovanje s prijatelji obmetavanje s pisanimi barvami, razgrabili že pred meseci. Ob tem so se lahko na Kardeljevi ploščadi pomerili tudi v številnih spretnostnih, športnih in nagradnih igrah, uživali ob nastopih vročih svetovnih DJ-zvezd, Tuš pa je poskrbel še za dodatno veselje, saj je z donacijo 3.000 eur Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki jo je prevzela Lea Štumberger, omogočil nakup šolskih potrebščin za lepo število mladih iz socialno ogroženih družin.

Glasbeni program so odprli domačini, Mobo, valovec Tim Urbanya in Kosta Radman, za prvi vrhunec dneva pa je poskrbel danski mladenič Martin Jensen, ki osvaja z unikatno mešanico tropical housa in poskočnejše elektronike za velike arene. Še preden pa je publika lahko zajela sapo po njegovem nastopu, jo je že v delirij spravila MATTN, ena najbolj vročih didžejk na sceni, sicer tudi gospa Dimitri Vegas, ki tvori polovičko najbolj priljubljenega didžej-dua na planetu. Kot naročeno je za njo zgodbo v malo manj razburkane vode popeljal Felix De Laet aka Lost Frequencies, ki v zadnjih letih kraljuje na radiih s hiti, kot so Are You With Me, Reality, Crazy, Melody in Like I Love You. Za naslednji odmerek evforije je poskrbel Arminov izraelski varovanec Vini Vici, njegovo energično zmes tranca pa so še potencirali izdatni odmerki pirotehnike, konfetov, CO2 topov, laserjev, luči in LED-projekcij. Medtem ko je Avi poskakoval na odru, pa se je za in ob njem že pripravljal vrhunec večera.

Steve Aoki je na jubilejni Tušev Tek barv priletel iz Milana, kjer se je nekoliko zamudil med pomerjanju novih kreacij Philippa Pleina. A na prizorišče svojega prvega nastopa na sončni strani Karavank je prišel točen kot ura – in že v naslednji minuti presenetil vse prisotne. Odločil se je namreč obiskati žurerje in si, obkrožen z varuhi, iz prve vrste na dvignjenem podestu ogledal Avijev nastop. Prisotni so bili navdušeni, da se je znašel na njihovi strani odra, nekaj srečnežev si je izborilo selfi, vsestranski popkulturni ustvarjalec pa se je ob tem le tiho muzal. Malo zato, ker je hranil načete glasilke, še bolj pa, ker mu je bilo že takrat jasno, da ga čaka nepozaben nastop. In ga tudi je. Publika ga je nosila na rokah in se odlično odzivala na set, v veliki meri stkan iz njegovih lastnih hitov in remiksov, navijače pa je dokončno spravil v delirij s svojim obrednim metanjem smetanovih tort v glave največjih oboževalcev.

Skratka, jubilejna zabava je uspela v vseh pogledih, TTB je postavil nov mejnik in postaja ena najatraktivnejših prireditev v Sloveniji, ki se jo splača obiskati tako zaradi muzike, kot druge ponudbe, ekipa pa obljublja, da bosta uspešno končani prvi sledili še druga in tretja petletka.

foto: Marko Ocepek oz. Klemen Štular

< Nazaj

Ostale novice

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Na letošnji podelitvi priznanj 100 najboljšim kuharskih mojstrom na svetu The Best Chef Awards, ki je potekala v Amsterdamu, je slaščičarska mojstrica Maša Salopek iz Hiše Franko v svoji kategoriji osvojila prvo mesto in tako postala najboljša slaščičarka na svetu.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.