Tušev bistri kotiček v 15 slovenskih knjižnicah

Pri Tušu želimo mladim ponuditi dodatne možnosti pridobivanja znanja in koristno preživljanje prostega časa

Tušev bistri kotiček v 15 slovenskih knjižnicah Tušev bistri kotiček v 15 slovenskih knjižnicah
Tušev bistri kotiček v 15 slovenskih knjižnicah

Pri Tušu želimo mladim ponuditi dodatne možnosti pridobivanja znanja in koristno preživljanje prostega časa

Včeraj smo pri Tušu objavili pričetek dobrodelnega projekta pod sloganom »Tušev bistri kotiček«. V okviru tega dolgoročno zasnovanega projekta bomo v letošnjem letu z računalniško opremo posodobili kar 15 slovenskih knjižnic. Izbranim knjižnicam bomo podarili po dva prijetno urejena delovna kotička. Kotiček, ki ga dopolnjuje računalnik in printer, bo otrokom omogočil dostop do interneta in delo z računalnikom. Ob tem bomo v sodelovanju s knjižnicami in njihovimi strokovnimi sodelavci, vzporedno izvajali tudi ure pravljic, različne otroške delavnice, animacijske nastope in številne druge aktivnosti povezane s kakovostnim preživljanjem prostega časa. Sredstva za knjižnice in spremljevalne dejavnosti bomo s pomočjo dobaviteljev zbirali tako, da bomo od vsakega nakupa nad 1000 tolarjev v naših trgovinah, namenili 10 tolarjev v novo ustanovljen Tušev dobrodelni sklad, iz katerega bomo tekom leta črpali sredstva tako za omenjen projekt kot tudi za preostale Tuševe humanitarne akcije.

Opremljanje posameznih knjižnic smo združili v tri večje sklope donacij, v katerih bomo obdarovali po pet izbranih knjižnic. Prvih pet knjižnic, med katere sodijo Knjižnica Toneta Seliškarja iz Trbovelj, Matična knjižnica iz Litije, Občinska knjižnica Jesenice, Osrednja knjižnica Kranj in Osrednja knjižnica Srečka Vilharja iz Kopra, bomo posodobili že v začetku marca. Drugi sklop donacij bo izveden v aprilu. Donacije zadnjim petim knjižnicam, ki jih bomo posodobili v letošnjem letu, pa bodo predvidoma potekale v mesecu maju.

»S »Tuševim bistrim kotičkom« želimo pri mladih vzpodbuditi razvoj sposobnosti in kreativnosti ter jim ponuditi dodatne možnosti pridobivanja znanja in koristno preživljanje prostega časa. Za to akcijo smo se odločili, ker se namreč dobro zavedamo, da je naložba v znanje najboljši kapital, ki lahko človeku, predvsem mladim, pomaga, da prej in lažje zgradijo svojo lastno zgodbo o uspehu. Seveda ob tem upamo, da bo teh zgodb z našo pomočjo še več.« je ob tej priložnosti dodal direktor podjetja Tuš, Aleksander Svetelšek.

Dodatne informacije:
Leonida PINTER
tel.: 03 424 11 32
leonida.pinter@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.