Tušev bistri kotiček – pričetek tretjega kroga donacij

V mesecu maju bomo namenili 10 milijonov tolarjev posodobitvi otroških knjižnic

130V maju bodo najsodobnejšo računalniško opremo prejele Knjižnica Brežice, Mladinska knjižnica Velenje, Knjižnica Mozirje, Osrednja knjižnica Celje ter Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto in njena enota: Knjižnica Franceta Prešerna v Šentjerneju

Pri Tušu bomo tudi v mesecu maju z najsodobnejšo računalniško opremo posodobili pet izbranih slovenskih knjižnic. Otroški oddelki teh knjižnic bodo prejeli po dva prijetno urejena delovna kotička z imenom »Tušev bistri kotička«, ki obiskovalcem omogoča uporabo računalnika, tiskanje, fotokopiranje, skeniranje dokumentov ter prost dostop do interneta. Omenjene otroške kotičke sta danes, ustrezno nameščene in pripravljene za takojšnjo uporabo, prejeli Knjižnica Brežice ter Knjižnica Mirana Jarca v Novem mestu in njena enota, Knjižnica Franceta Prešerna v Šentjerneju.

Humanitarna akcija pod sloganom »Tušev bistri kotiček« poteka v vseh trgovinah Tuš po Sloveniji. Vrednost projekta, ki je zasnovan dolgoročno, samo v letošnjem letu znaša 30 milijonov tolarjev. Z omenjenimi sredstvi, ki jih črpamo iz Tuševega dobrodelnega sklada, bomo z najsodobnejšo računalniško opremo posodobili 15 knjižnic, ki tovrstno pomoč najbolj potrebujejo.

Potem, ko smo deset knjižnic posodobili že v mesecu marcu in aprilu, bomo slednjih pet v letošnjem letu obdarili v maju. V tokratnem sklopu donacij bodo ob knjižnicah, ki so donacijo prejele danes, obdarjene še Mladinska knjižnica Velenje, Knjižnica Mozirje ter Osrednja knjižnica Celje.

Dodatne informacije:
Leonida PEVEC
tel.: 03 424 11 32
leonida.pevec@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice