Tušev bistri kotiček – humanitarni projekt vreden 30 milijonov tolarjev

Z najsodobnejšo računalniško opremo posodobili Mladinsko knjižnico Velenje in Knjižnico Mozirje. Kot zadnja letos bo v sklopu humanitarnega projekta posodabljanja slovenskih knjižnic v maju donacijo prejela tudi Osrednja knjižnica Celje

Od 13. maja naprej sta za dva »Tuševa bistra kotička« bogatejša tudi otroška oddelka Mladinske knjižnice Velenje in Knjižnice Mozirje. V omenjenih knjižnicah smo namestili prijetno urejene delovne kotičke z najsodobnejšo računalniško opremo, ki predvsem otrokom omogoča lažji dostop do znanja, interneta in zabave. Vrednost posameznega kotička znaša 500.000 tolarjev, v letošnjem letu pa bomo s takšnimi kotički opremili kar 15 izbranih slovenskih knjižnic, za kar bomo iz našega dobrodelnega sklada namenili 30 milijonov tolarjev.

V letošnjem letu smo posodobili že Knjižnico Toneta Seliškarja v Trbovljah, Matično knjižnico v Litiji, Občinsko knjižnico Jesenice, Splošno knjižnico Antona Tomaža Linharta v Radovljici, Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja v Kopru, Knjižnico Logatec, Knjižnico Kočevje, Knjižnico Ivana Potrča Ptuj, Koroško osrednjo knjižnico dr. Franca Sušnika Kotlje, dve enoti Mariborske knjižnice; Pionirsko knjižnico Nova vas in Knjižnico Pobrežje, Knjižnico Brežice ter Knjižnico Mirana Jarca v Novem mestu in njeno enoto, Knjižnico Franceta Prešerna v Šentjerneju ter knjižnici, ki sta donacijo prejeli danes.

Kot zadnja letos bo »Tuševa bistra kotička« v tem mesecu prejela še Osrednja knjižnica Celje.

Dodatne informacije:
Leonida PEVEC
tel.: 03 424 11 32
leonida.pevec@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice