Tuš z novim direktorjem

Vodstveni ekipi, na čelu z Mirkom Tušem, se je pridružil Gregor Štampohar, nekdanji direktor Tušmobila, ki kot poslovni direktor prevzema operativno vodenje Skupine Tuš. Pod njegovim vodstvom je Tušmobil, kljub zaostrenim pogojem na trgu, povečal število uporabnikov ter tržni delež podjetja, v preteklih mesecih pa je bila uspešno zaključena tudi prodaja Tušmobila.

“Verjamem, da bom z Mirkom Tušem, kot direktorjem družbe, in s svojo ekipo, postavili nove dimenzije v trgovini, kakor nam je to uspelo v telekomunikacijah s Tušmobilom. To nakazujejo tudi tekoči rezultati, ki v prvem kvartalu krepko presegajo lanske, kar je deloma posledica operativnega prestrukturiranja, ki poteka od lani. Pozitivni učinki se že kažejo, saj se vsi kazalci poslovanja po letu uvajanja sprememb obračajo navzgor. Moja naloga je, da se ta rast še pospeši in tržni položaj Skupine Tuš dodatno okrepi.”, je dejal nov poslovni direktor, odgovoren za operativno vodenje Skupine Tuš, Gregor Štampohar.


V Tušu ocenjujejo, da so po uspešni prodaji Tušmobila in operativnem prestrukturiranju, vzpostavljeni pogoji za dolgoročni dogovor s finančnimi partnerji, ki bo podjetju dal dodatno stabilnost in podprl pospešen razvoj v začrtani smeri slovenskega trgovca z najboljšimi cenami in najboljšo nakupovalno izkušnjo.

Skupina Tuš se vseskozi razdolžuje z dezinvestiranjem in odprodajo vsega nestrateškega premoženja. Finančnim upnikom so od leta 2011 odplačali že več kot 200 milijonov evrov obresti in glavnic. S tem se tako zaključuje sklop aktivnosti, potrebnih za nov dolgoročni dogovor s finančnimi upniki. V uresničevanju zastavljene dolgoročne strategije so popolnoma osredotočeni na najpomembnejši steber – trgovino, kjer Tuš krepi položaj največjega slovenskega trgovca na trgu.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več