Tuš omogočil letovanje 1000 otrokom na morju

V podjetju Tuš smo v letošnji humanitarni akciji ‘Za tisoč nasmehov’ omogočili kar tisoč otrokom iz socialno ogroženih družin letovanje na Debelem rtiču.

V podjetju Tuš smo v letošnji humanitarni akciji ‘Za tisoč nasmehov’ omogočili kar tisoč otrokom iz socialno ogroženih družin letovanje na Debelem rtiču. V obdobju od 14. junija do 30. avgusta se bo v Letovišču in zdravilišču RKS na Debelem rtiču zvrstilo 10 skupin po približno 100 otrok. Program letovanja je zasnovan tako, da otroci preko telesne dejavnosti in igre dobijo pozitivno vzpodbudo in dosežejo lastno potrditev. Program združuje športne dejavnosti z ustvarjalnimi delavnicami. Vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci so za otroke pripravili pravljice, oglede filmskih predstav, sprehode v bližnjo in daljno okolico, izlete, vožnjo z ladjo, učenje plesa in plavanja, turnirje v raznih igrah in še mnogo drugega.

V Tušu smo akcijo organizirali skupaj z Rdečim križem Slovenije, ki je v sodelovanju z območnimi združenji RK, Centri za socialno delo ter ustreznimi službami na osnovnih šolah po vsej Sloveniji izbral otroke, ki so se in se še bodo letovanja udeležili. Ob tej priložnosti je Rdeči križ Slovenije izročil podjetju Engrotuš plaketo Donator leta 2004.

V letu 2004 smo v podjetju Engrotuš za dobrodelne projekte predvideli kar 100 milijonov tolarjev. Pri izbiri projektov želimo čimveč vrniti v okolje, kjer smo prisotni s svojo dejavnostjo. Zavedajoč se dejstva, da je naložba v znanje ena najpomembnejših in predvsem najpametnejših odločitev, posvečamo posebno skrb predvsem gradnji in razvoju otroškega ter mladinskega znanja, razvijanju njihovih spretnosti ter spodbujanju njihove ustvarjalnosti in inovativnosti.

‘S tokratno dobrodelno akcijo želimo otrokom pričarati nepozabne počitnice. Želimo, da ob dobro zasnovanem programu letovanja pridobijo čimveč koristnih in življenjsko pomembnih napotkov, ki jim bodo v pomoč pri gradnji njihove lastne zgodbe o uspehu. Trud vseh organizatorjev tega letovanja pa bo poplačan že z majhnim, a zadovoljnim nasmehom v očeh otrok’, je v petek, 23.7. na novinarski konferenci na Debelem rtiču poudaril Aleksander Svetelšek, direktor podjetja Engrotuš.

< Nazaj

Ostale novice

  • 86

    Danes je vrata odprl popolnoma prenovljen Tuš supermarket Lucija z nakupovalno potjo po meri kupca in ambientom, ki je prilagojen sodobnemu načinu nakupovanja.V prenovljeni poslovalnici je na voljo še več pripravljenih jedi iz toploteke ter širok izbor pripravljene hrane za malico in za na pot, kupce pa presenečamo tudi z … Več

  • 66

    Tuš market Radovljica, ki je doslej deloval kot franšizna trgovina, smo včeraj odprli v osveženi podobi. Celovita prenova vključno z energetskimi izboljšavami je načrtovana v prvi polovici prihodnjega leta, delno prenovljen market v središču Radovljice pa že sedaj prinaša optimizirano nakupovalno pot, ki omogoča hitre in učinkovite nakupe. Kupci lahko- … Več

  • Od 19. 10. 2022 do 17. 1. 2023 z nakupi v Tušu zbirajte točke zvestobe in pridobite do 60 % popusta na izdelke iz linije Dormeo® Charming. Za vsakih 10 € nakupa prejmete eno točko zvestobe kot nalepko za zbiranje na zbirnem kartončku v info letaku in v digitalni obliki, … Več