Tuš omogočil letovanje 1000 otrokom na morju

V podjetju Tuš smo v letošnji humanitarni akciji ‘Za tisoč nasmehov’ omogočili kar tisoč otrokom iz socialno ogroženih družin letovanje na Debelem rtiču.

V podjetju Tuš smo v letošnji humanitarni akciji ‘Za tisoč nasmehov’ omogočili kar tisoč otrokom iz socialno ogroženih družin letovanje na Debelem rtiču. V obdobju od 14. junija do 30. avgusta se bo v Letovišču in zdravilišču RKS na Debelem rtiču zvrstilo 10 skupin po približno 100 otrok. Program letovanja je zasnovan tako, da otroci preko telesne dejavnosti in igre dobijo pozitivno vzpodbudo in dosežejo lastno potrditev. Program združuje športne dejavnosti z ustvarjalnimi delavnicami. Vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci so za otroke pripravili pravljice, oglede filmskih predstav, sprehode v bližnjo in daljno okolico, izlete, vožnjo z ladjo, učenje plesa in plavanja, turnirje v raznih igrah in še mnogo drugega.

V Tušu smo akcijo organizirali skupaj z Rdečim križem Slovenije, ki je v sodelovanju z območnimi združenji RK, Centri za socialno delo ter ustreznimi službami na osnovnih šolah po vsej Sloveniji izbral otroke, ki so se in se še bodo letovanja udeležili. Ob tej priložnosti je Rdeči križ Slovenije izročil podjetju Engrotuš plaketo Donator leta 2004.

V letu 2004 smo v podjetju Engrotuš za dobrodelne projekte predvideli kar 100 milijonov tolarjev. Pri izbiri projektov želimo čimveč vrniti v okolje, kjer smo prisotni s svojo dejavnostjo. Zavedajoč se dejstva, da je naložba v znanje ena najpomembnejših in predvsem najpametnejših odločitev, posvečamo posebno skrb predvsem gradnji in razvoju otroškega ter mladinskega znanja, razvijanju njihovih spretnosti ter spodbujanju njihove ustvarjalnosti in inovativnosti.

‘S tokratno dobrodelno akcijo želimo otrokom pričarati nepozabne počitnice. Želimo, da ob dobro zasnovanem programu letovanja pridobijo čimveč koristnih in življenjsko pomembnih napotkov, ki jim bodo v pomoč pri gradnji njihove lastne zgodbe o uspehu. Trud vseh organizatorjev tega letovanja pa bo poplačan že z majhnim, a zadovoljnim nasmehom v očeh otrok’, je v petek, 23.7. na novinarski konferenci na Debelem rtiču poudaril Aleksander Svetelšek, direktor podjetja Engrotuš.

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.