Tuš obdaril 22.000 prvošolčkov

V Tušu se v svojih družbeno-odgovornih prizadevanjih še posebej usmerjajo k otrokom, najbolj poznan je njihov dobrodelni projekt Pričarajmo nasmeh, ki že 16 let riše nasmehe na obraze več kot 8.100 otrok. Že vrsto let se tudi povezujejo z različnimi organizacijami in podarjajo osnovnošolcem učne pripomočke, ki jih ob pričetku novega šolskega leta nujno potrebujejo.

Lansko jesen so s partnerjem Rdečim Križem Slovenije socialno ogroženim otrokom širom Slovenije podarili 10.000 zvezkov v akciji Pričarajmo nasmeh – Podari zvezek. Letos pa so aktivnosti ob pričetku šole usmerili še širše, in sicer na vse slovenske prvošolce. Vsem slovenskim osnovnim šolam so letos za prvošolčke podarili pakete vrečk za športne copate, s katerimi želijo poudariti športno udejstvovanje, ki je ključno za zdrav otrokov razvoj. Obiskali so Osnovno šolo Lava, kjer je Andraž Tuš, direktor marketinga v Tušu, vrečke za njihove prvošolčke osebno predali ravnateljici, Marijani Kolenko.

V Tušu z različnimi aktivnostmi skrbijo tudi za svoje zaposlene. Letos bodo Tuševci, starši prvošolcev, lahko svoje otroke neobremenjeno spremljali v 1. razred, saj so zaposlenim omogočili dodaten dan dopusta. Slovenski trgovec se zaveda, da je vstop v šolo tudi za starše pomemben korak na poti vzgoje najmlajših in ključno je, da jim pri tem stojijo ob strani. Tako bo letos za vse Tuševce, ki imajo prvošolce, 3. september poseben dan, ki ga bodo preživeli v družbi svojih šolarjev. Ob tej priložnosti so za njihove novopečene šolarje pripravili tudi personalizirano darilo.