Tuš na sejmu Agra s Slovenskim kulinaričnim kotičkom – stičiščem slovenskih kulinaričnih dobrot

  • 3

Na bližajočem se tradicionalnem sejmu AGRA bo slovenski trgovec TUŠ od 20. do 25. avgusta obiskovalcem predstavljal izjemne slovenske izdelke in jedi. V Slovenskem kulinaričnem kotičku bodo kuharski mojstri pripravljali slovenske hitre užitke, ki bodo osrednja nit predstavitve. Pripravili pa so tudi posebno novost – kulinarična slovenska darila, ki vsebujejo kanček posebnosti vsake pokrajine in izvrstnosti naše dežele. Tuš se je za ta korak odločil, ker je na njihovih policah vedno prostor za slovensko odličnost in si želi sodelovanja z vsemi slovenskimi pridelovalci.

V Slovenskem kulinaričem kotičku bo Tuš predstavili le najboljše iz Slovenije, izdelke, ki v sebi nosijo pečat izvrstnosti in najvišje kakovosti ter lokalne domačnosti. Kuharski mojstri pa bodo pred gosti iz teh izdelkov pripravljali slovenske jedi in obiskovalce povabili na pokušino edinstvenih lokalnih prigrizkov, pripravljenih na inovativen način. Slovenski hitri užitki bodo tako osrednja nit, skozi katere bodo  vsem obiskovalcem predstavili zgodbo izvrstne slovenske kulinarike. Tuš bo na sejmu Agra poleg Slovenskih dobrot predstavljal vse slovenske izdelke, obiskovalci pa bodo te edinstvene izdelke odnesli domov in celo sami sestavili svoj Zabojček izbranih izdelkov Slovenskih dobrot ter ga podarili kot Slovensko kulinarično darilo, bodisi osebno, turistično ali protokolarno. Slednje predstavlja posebno novost, saj je opus Slovenskih kulinaričnih daril resnično bogat, od sira Pastir s konopljinimi vršički, tradicionalne domače salame, čokolade s simboli Aljaževega stolpa, Triglava ali kozolca, konopljinega olja, semen in čaja, do vseh ostalih izdelkov različnih slovenskih regij.

Slovenska kulinarika od A do Ž in številne novosti

V času sejma bodo obiskovalci uživali v kulinaričnih mojstrovinah, kot so domača goveja juha s pravimi domačimi rezanci in Slovenska kulinarična ponev, ki poleg slovenske svinjine Pigi vsebuje še slovensko zelenjavo in ajdovo kašo.

Novosti bo precej: »novost v kotičku Slovenski hitri užitki bo prava slovenska domača čebulna omaka »Chutney«, kulinarični avanturisti bodo okušali tradicionalno domačo klobaso v konopljini štručki – Kranjček. Odlične jedi pa se obetajo tudi v Slovenskih sladkih užitkih, obiskovalci bodo uživali v malinah izpod Pohorja, slovenski marmeladi z medom, inovativni trajni potici iz krhkega testa, kandiranih konopljinih semenih ali odličnem sladoledu s prekmurskim bučnim oljem in konopljinimi semeni. Skratka obilo vsega dobrega, kar ponuja naša kulinarično bogata Slovenija,« dodajajo v Tušu.

Vabljeni v Slovenski kulinarični kotiček

V kotičku okusite dobrote različnih slovenskih pokrajin ter prisluhnite zgodbi spoštovanja vsega slovenskega.  Naša kulinarična tradicija je namreč izjemno bogata, zato slovenski trgovec TUŠ že vrsto let podpira domače izdelke in pridelovalce slovenskih živil, ter jih z velikim veseljem predstavlja javnosti. Vse ljubitelje dobre in zdrave hrane ter izjemne ponudbe slovenskih pridelovalcev zato vabi, da obiščejo Slovenski kulinarični kotiček v hali A na sejmu AGRA v Gornji Radgoni in se podajo na nepozabno slovensko kulinarično popotovanje.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več