Tuš in Henkel skupaj v dobrodelni akciji

Danes smo skupaj s Henklom Slovenija začeli z dobrodelno akcijo >>Za dežjem vedno posije sonce<<. V njej bomo zbirali sredstva za pomoč družinam iz občine Sevnica in Krško, ki jih je prizadelo avgustovsko neurje.

Danes smo skupaj s Henklom Slovenija začeli z dobrodelno akcijo »Za dežjem vedno posije sonce«. V njej bomo zbirali sredstva za pomoč družinam iz občine Sevnica in Krško, ki jih je prizadelo avgustovsko neurje. V akciji sodelujejo vsi, ki v trgovinah Tuš kupijo posebno označen izdelek Henkel in tako v skupni sklad za pomoč prispevajo 30 tolarjev.

V občinah Sevnica in Krško je v nedeljo, 21. avgusta, vihralo neurje, ki je po ocenah občinskih organov povzročilo nekaj milijard tolarjev škode ter prizadelo številne družine. V občini Sevnica so morali preseliti kar 6 družin z 21 člani, v občini Krško pa je bila popolnoma porušena hiša, v katero se je pred kratkim vselila 5-članska družina. Poplavljenih, uničenih in pod plazovi zasutih je bilo še več hiš, cest, gospodarskih poslopij, kmetijskih površin in mostov. Obe občini sta se zaradi premajhnih sredstev za pomoč najbolj potrebnim obrnili na različna podjetja.

Skupaj s Henklom Slovenija smo se na prošnjo za pomoč hitro odzvali. Z oktobrom pričenjamo z akcijo z vzpodbudnim imenom »Za dežjem vedno posije sonce«, ki vabi vse kupce v Tuševih prodajalnah naj kupijo posebej označene izdelke Henkel in tako pomagajo najbolj prizadetim družinam. Akcija, v kateri bomo 30 tolarjev od vsakega prodanega izdelka namenili v sklad družinam, bo potekala do 12. novembra 2005.

Aleksander Svetelšek, direktor našega podjetja, je o akciji povedal: »V nesreči vedno spoznaš prijatelja in v Engrotušu se zavedamo, da je solidarnost v nesreči zelo pomembna. Prizadetim v neurju želimo zato pomagati po svojih močeh in upamo, da bomo s to akcijo zbrali dovolj sredstev, ki bodo omilila trenutno stanje prizadetih družin.«

Pogosto sodelujemo v dobrodelnih in humanitarnih akcijah. Sponzorska in donatorska sredstva namenjamo predvsem humanitarnim akcijam na regionalnem in lokalnem nivoju. Tako smo samo v lanskem letu namenili več kot 97 milijonov tolarjev za sponzorstva in donatorstva. Za letos pa za družbeno odgovornost načrtujemo že 100 milijonov tolarjev. Naš cilj je dvigovanje splošne kakovosti življenja, pomoč socialno ogroženim, vzgoja in izobraževanje ter zdravstvena oskrba. Z akcijo »Za dežjem vedno posije sonce« želimo poudariti, da je zelo pomembno, da se v nesrečah odzoveš hitro in pomagaš takrat, ko ljudje to najbolj potrebujejo. Upamo, da bo zbranih sredstev dovolj, da bodo prizadetim občanom in občankam Krškega in Sevnice zopet privabila nasmeh na usta in bo letošnje mokro poletje čim prej pozabljeno.

< Nazaj

Ostale novice

  • V Tušu se zavedamo velike izpostavljenosti zdravstvenih delavcev v času epidemije COVID. V zahvalo za njihov trud, čas in požrtvovalnost v težkih pogojih dela smo darovali pakete z dobrotami Tuš izdelkov.

  • 15

    V Tušu ponosno stopamo v 18. leto dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh. Letos bomo morske počitnice ob pomoči partnerjev in kupcev omogočili 250 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Otroci bodo v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču preživeli teden dni, poln brezskrbnih morskih radostih, … Več

  • 11

    V Tušu smo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja v Petrovčah odprli nov market. Prebivalcem v Savinjski dolini je zdaj čisto blizu doma na voljo market za priročne, vsakodnevne nakupe, kjer najdejo vse za dom in gospodinjstvo.