Tuš in Henkel skupaj v dobrodelni akciji

Danes smo skupaj s Henklom Slovenija začeli z dobrodelno akcijo >>Za dežjem vedno posije sonce<<. V njej bomo zbirali sredstva za pomoč družinam iz občine Sevnica in Krško, ki jih je prizadelo avgustovsko neurje.

Danes smo skupaj s Henklom Slovenija začeli z dobrodelno akcijo »Za dežjem vedno posije sonce«. V njej bomo zbirali sredstva za pomoč družinam iz občine Sevnica in Krško, ki jih je prizadelo avgustovsko neurje. V akciji sodelujejo vsi, ki v trgovinah Tuš kupijo posebno označen izdelek Henkel in tako v skupni sklad za pomoč prispevajo 30 tolarjev.

V občinah Sevnica in Krško je v nedeljo, 21. avgusta, vihralo neurje, ki je po ocenah občinskih organov povzročilo nekaj milijard tolarjev škode ter prizadelo številne družine. V občini Sevnica so morali preseliti kar 6 družin z 21 člani, v občini Krško pa je bila popolnoma porušena hiša, v katero se je pred kratkim vselila 5-članska družina. Poplavljenih, uničenih in pod plazovi zasutih je bilo še več hiš, cest, gospodarskih poslopij, kmetijskih površin in mostov. Obe občini sta se zaradi premajhnih sredstev za pomoč najbolj potrebnim obrnili na različna podjetja.

Skupaj s Henklom Slovenija smo se na prošnjo za pomoč hitro odzvali. Z oktobrom pričenjamo z akcijo z vzpodbudnim imenom »Za dežjem vedno posije sonce«, ki vabi vse kupce v Tuševih prodajalnah naj kupijo posebej označene izdelke Henkel in tako pomagajo najbolj prizadetim družinam. Akcija, v kateri bomo 30 tolarjev od vsakega prodanega izdelka namenili v sklad družinam, bo potekala do 12. novembra 2005.

Aleksander Svetelšek, direktor našega podjetja, je o akciji povedal: »V nesreči vedno spoznaš prijatelja in v Engrotušu se zavedamo, da je solidarnost v nesreči zelo pomembna. Prizadetim v neurju želimo zato pomagati po svojih močeh in upamo, da bomo s to akcijo zbrali dovolj sredstev, ki bodo omilila trenutno stanje prizadetih družin.«

Pogosto sodelujemo v dobrodelnih in humanitarnih akcijah. Sponzorska in donatorska sredstva namenjamo predvsem humanitarnim akcijam na regionalnem in lokalnem nivoju. Tako smo samo v lanskem letu namenili več kot 97 milijonov tolarjev za sponzorstva in donatorstva. Za letos pa za družbeno odgovornost načrtujemo že 100 milijonov tolarjev. Naš cilj je dvigovanje splošne kakovosti življenja, pomoč socialno ogroženim, vzgoja in izobraževanje ter zdravstvena oskrba. Z akcijo »Za dežjem vedno posije sonce« želimo poudariti, da je zelo pomembno, da se v nesrečah odzoveš hitro in pomagaš takrat, ko ljudje to najbolj potrebujejo. Upamo, da bo zbranih sredstev dovolj, da bodo prizadetim občanom in občankam Krškega in Sevnice zopet privabila nasmeh na usta in bo letošnje mokro poletje čim prej pozabljeno.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več