Tudi letos 500 nepozabnih počitnic za otroke

V Tušu so v devetem letu družbenoodgovornega projekta Pričarajmo nasmeh počitnice ponovno polepšali 500 otrokom. Prav danes je na morje prispela še zadnja skupina letošnjih otrok. V Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič otroci ob pomoči izkušenih vzgojiteljev in animatorjev preživijo nepozabni teden, v katerem so pridobijo nova znanja, navezujejo prijateljstva in gradijo vrednote za svojo prihodnost. V Tušu ao v vseh letih projekta nepozabne nasmehe pričarali 4600 otrokom in z letošnjo dobrodelno akcijo tudi simbolično obeležili 22. leto Tuševih družbenoodgovornih projektov.

500 otrok iz cele Slovenije je za Tušev projekt Pričarajmo nasmeh tudi letos izbral Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z območnimi združenji, centri za socialno delo in socialnimi službami na osnovnih šolah. Prva skupina otrok je na Debelem rtiču letovala prvi teden letošnjih poletnih počitnic, prav danes pa je z uživanjem v morskih in otroških radostih začela zadnja letošnja skupina otrok. Na Debelem rtiču otroci v tednu dni v okviru akcije Pričarajmo nasmeh pridobijo mnoga nova znanja in poznanstva. Za njih skrbijo strokovni pedagogi in animatorji, ki otrokom približajo nova znanja, vrednote, športne aktivnosti in umetniško ustvarjanje. Spletejo pa se tudi mnoge nove prijateljske vezi.

»Odzivi otrok, hvaležnost staršev in odgovornost do okolja, v katerem živimo in ustvarjajo, nas utrjujejo v našem dobrem namenu. Akcije ne bi bilo tudi brez vseh poslovnih partnerjev in kupcev,« pojasnjuje vodja projekta Pričarajmo nasmeh Anja Marjetič. V devetih letih projekta Pričarajmo nasmeh so v Tušu nepozabne poletne počitnice omogočili več kot 4.600 otrokom iz socialno ogroženih družin. Projekt sodi v okvir Tuševega Dobrodelnega sklada, v okviru katerega vzpodbujajo družbenoodgovorna dejanja, posebno pozornost pa namenjajo najbolj občutljivim skupinam. Družbeno odgovornost v Tušu neprekinjeno negujejo in razvijajo že 22 let.