Tudi knjižnica dr. Franca Sušnika v Kotljah je bogatejša za dva sodobna delovna kotička

Za dva >>Tuševa bistra kotička<< je od 7. aprila 2004 naprej bogatejša tudi Knjižnica dr. Franca Sušnika v Kotljah. Omenjena knjižnica je tako letos že deseta slovenska knjižnica, ki je prejela po dva delovna kotička z najsodobnejšo računalniško opremo.

Za dva »Tuševa bistra kotička« je od 7. aprila 2004 naprej bogatejša tudi Knjižnica dr. Franca Sušnika v Kotljah. Omenjena knjižnica je tako letos že deseta slovenska knjižnica, ki je prejela po dva delovna kotička z najsodobnejšo računalniško opremo.

Kotički, ki so namenjeni predvsem uporabi otrok, uporabnikom omogočajo boljši dostop do znanja, interneta in zabave. Humanitarni projekt, s katerim bomo samo v letošnjem letu posodobili 15 otroških oddelkov slovenskih knjižnic, ki tovrstno pomoč najbolj potrebujejo, je vreden kar 30 milijonov tolarjev. Sredstva za njegovo izvedbo pa črpamo iz Tuševega dobrodelnega sklada.

Doslej smo obdarili že 10 izbranih knjižnic iz vseh koncev Slovenije. V prva dva sklopa donacij so bile zajete Knjižnica Toneta Seliškarja v Trbovljah, Matična knjižnica v Litiji, Občinska knjižnica Jesenice, Splošna knjižnica Antona Tomaža Linharta v Radovljici, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja v Kopru, Knjižnica Logatec, Knjižnica Kočevje, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj, dve enoti Mariborske knjižnice; Pionirsko knjižnico Nova vas in Knjižnico Pobrežje, ter novo obdarjena Koroška knjižnica dr. Franca Sušnika v Kotljah.

Slednjih pet knjižnic, ki še bodo prejele po dva »Tuševa bistra kotička« v letošnjem letu, pa bodo donacije predvidoma prejele v mesecu maju. Obdarjene bodo: Osrednja knjižnica Celje, Knjižnica Mozirje, Mladinska knjižnica Velenje, Knjižnica Milana Jarca Novo mesto ter Knjižnica Brežice.

Dodatne informacije:
Leonida PINTER
tel.: 03 424 11 32
leonida.pinter@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.