Tudi knjižnica dr. Franca Sušnika v Kotljah je bogatejša za dva sodobna delovna kotička

Za dva >>Tuševa bistra kotička<< je od 7. aprila 2004 naprej bogatejša tudi Knjižnica dr. Franca Sušnika v Kotljah. Omenjena knjižnica je tako letos že deseta slovenska knjižnica, ki je prejela po dva delovna kotička z najsodobnejšo računalniško opremo.

Tudi knjižnica dr. Franca Sušnika v Kotljah je bogatejša za dva sodobna delovna kotička Za dva »Tuševa bistra kotička« je od 7. aprila 2004 naprej bogatejša tudi Knjižnica dr. Franca Sušnika v Kotljah. Omenjena knjižnica je tako letos že deseta slovenska knjižnica, ki je prejela po dva delovna kotička z najsodobnejšo računalniško opremo.

Kotički, ki so namenjeni predvsem uporabi otrok, uporabnikom omogočajo boljši dostop do znanja, interneta in zabave. Humanitarni projekt, s katerim bomo samo v letošnjem letu posodobili 15 otroških oddelkov slovenskih knjižnic, ki tovrstno pomoč najbolj potrebujejo, je vreden kar 30 milijonov tolarjev. Sredstva za njegovo izvedbo pa črpamo iz Tuševega dobrodelnega sklada.

Doslej smo obdarili že 10 izbranih knjižnic iz vseh koncev Slovenije. V prva dva sklopa donacij so bile zajete Knjižnica Toneta Seliškarja v Trbovljah, Matična knjižnica v Litiji, Občinska knjižnica Jesenice, Splošna knjižnica Antona Tomaža Linharta v Radovljici, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja v Kopru, Knjižnica Logatec, Knjižnica Kočevje, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj, dve enoti Mariborske knjižnice; Pionirsko knjižnico Nova vas in Knjižnico Pobrežje, ter novo obdarjena Koroška knjižnica dr. Franca Sušnika v Kotljah.

Slednjih pet knjižnic, ki še bodo prejele po dva »Tuševa bistra kotička« v letošnjem letu, pa bodo donacije predvidoma prejele v mesecu maju. Obdarjene bodo: Osrednja knjižnica Celje, Knjižnica Mozirje, Mladinska knjižnica Velenje, Knjižnica Milana Jarca Novo mesto ter Knjižnica Brežice.

Dodatne informacije:
Leonida PINTER
tel.: 03 424 11 32
leonida.pinter@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • 86

    Danes je vrata odprl popolnoma prenovljen Tuš supermarket Lucija z nakupovalno potjo po meri kupca in ambientom, ki je prilagojen sodobnemu načinu nakupovanja.V prenovljeni poslovalnici je na voljo še več pripravljenih jedi iz toploteke ter širok izbor pripravljene hrane za malico in za na pot, kupce pa presenečamo tudi z … Več

  • 66

    Tuš market Radovljica, ki je doslej deloval kot franšizna trgovina, smo včeraj odprli v osveženi podobi. Celovita prenova vključno z energetskimi izboljšavami je načrtovana v prvi polovici prihodnjega leta, delno prenovljen market v središču Radovljice pa že sedaj prinaša optimizirano nakupovalno pot, ki omogoča hitre in učinkovite nakupe. Kupci lahko- … Več

  • Od 19. 10. 2022 do 17. 1. 2023 z nakupi v Tušu zbirajte točke zvestobe in pridobite do 60 % popusta na izdelke iz linije Dormeo® Charming. Za vsakih 10 € nakupa prejmete eno točko zvestobe kot nalepko za zbiranje na zbirnem kartončku v info letaku in v digitalni obliki, … Več