Tudi knjižnica dr. Franca Sušnika v Kotljah je bogatejša za dva sodobna delovna kotička

Za dva >>Tuševa bistra kotička<< je od 7. aprila 2004 naprej bogatejša tudi Knjižnica dr. Franca Sušnika v Kotljah. Omenjena knjižnica je tako letos že deseta slovenska knjižnica, ki je prejela po dva delovna kotička z najsodobnejšo računalniško opremo.

Za dva »Tuševa bistra kotička« je od 7. aprila 2004 naprej bogatejša tudi Knjižnica dr. Franca Sušnika v Kotljah. Omenjena knjižnica je tako letos že deseta slovenska knjižnica, ki je prejela po dva delovna kotička z najsodobnejšo računalniško opremo.

Kotički, ki so namenjeni predvsem uporabi otrok, uporabnikom omogočajo boljši dostop do znanja, interneta in zabave. Humanitarni projekt, s katerim bomo samo v letošnjem letu posodobili 15 otroških oddelkov slovenskih knjižnic, ki tovrstno pomoč najbolj potrebujejo, je vreden kar 30 milijonov tolarjev. Sredstva za njegovo izvedbo pa črpamo iz Tuševega dobrodelnega sklada.

Doslej smo obdarili že 10 izbranih knjižnic iz vseh koncev Slovenije. V prva dva sklopa donacij so bile zajete Knjižnica Toneta Seliškarja v Trbovljah, Matična knjižnica v Litiji, Občinska knjižnica Jesenice, Splošna knjižnica Antona Tomaža Linharta v Radovljici, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja v Kopru, Knjižnica Logatec, Knjižnica Kočevje, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj, dve enoti Mariborske knjižnice; Pionirsko knjižnico Nova vas in Knjižnico Pobrežje, ter novo obdarjena Koroška knjižnica dr. Franca Sušnika v Kotljah.

Slednjih pet knjižnic, ki še bodo prejele po dva »Tuševa bistra kotička« v letošnjem letu, pa bodo donacije predvidoma prejele v mesecu maju. Obdarjene bodo: Osrednja knjižnica Celje, Knjižnica Mozirje, Mladinska knjižnica Velenje, Knjižnica Milana Jarca Novo mesto ter Knjižnica Brežice.

Dodatne informacije:
Leonida PINTER
tel.: 03 424 11 32
leonida.pinter@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • V Tušu se zavedamo velike izpostavljenosti zdravstvenih delavcev v času epidemije COVID. V zahvalo za njihov trud, čas in požrtvovalnost v težkih pogojih dela smo darovali pakete z dobrotami Tuš izdelkov.

  • 15

    V Tušu ponosno stopamo v 18. leto dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh. Letos bomo morske počitnice ob pomoči partnerjev in kupcev omogočili 250 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Otroci bodo v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču preživeli teden dni, poln brezskrbnih morskih radostih, … Več

  • 11

    V Tušu smo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja v Petrovčah odprli nov market. Prebivalcem v Savinjski dolini je zdaj čisto blizu doma na voljo market za priročne, vsakodnevne nakupe, kjer najdejo vse za dom in gospodinjstvo.