Trgovski center Tuš v Idriji že čez štiri mesece

Na Likarici v Idriji smo že pričeli z deli za izgradnjo 2750 m2 velikega trgovskega centra, v katerem bo moderen supermarket s prodajno površino 1600 m2 ter dva najemniška lokala.

Na Likarici v Idriji smo že pričeli z deli za izgradnjo 2750 m2 velikega trgovskega centra, v katerem bo moderen supermarket s prodajno površino 1600 m2 ter dva najemniška lokala. Za potrebe lokalne skupnosti bomo poleg trgovskega centra zgradili tudi objekt velikosti 1100 m2 , v katerem bo moderno balinišče, prostori za lokalni nogometni klub, gostinski lokal in kar 90 parkirnih mest.

Naši poslovni rezultati so po vseh pomembnih kazalcih popolnoma primerljivi z razvitim evropskim trgom. Usmerjeni smo v doseganje dolgoročnega in stabilnega razvoja. Široka maloprodajna mreža, ponudba kakovostnih izdelkov in storitev, dodatne ugodnosti, ki jih ponujamo kupcem, nenehno vlaganje v zadovoljstvo zaposlenih in visok ugled na trgu pa se odražajo v zelo visokih stopnjah rasti prihodkov, dobička, tržnega deleža in zaposlenih.

Uspešnost našega poslovanja dokazujejo tudi številne nagrade. V zadnjih petih letih smo kar dvakrat osvojili naziv Zlata slovenska gazela, nagrado za najhitreje rastoče slovensko podjetje. Po izbranih kazalcih poslovanja v preteklem letu smo se uvrstili na osmo mesto na lestvici 101 najuspešnejših in na dvanajsto mesto na lestvici 101 največjih. Mednarodna bonitetna hiša Dun & Bradstreet pa nas je uvrstila med 10 slovenskih družb z najvišjo bonitetno oceno, kar dokazuje našo dolgoročno poslovno uspešnost in zgledno finančno disciplino.

Pred začetkom izgradnje trgovskege centra v Idriji smo imeli kar nekaj težav. Aleksander Svetelšek, direktor naše družbe, je na novinarski konferenci povedal: ˝Da bi za prebivalci Idrije ohranili storitev tehničnih pregledov, kar je bila tudi želja občine Idrija, smo s Avtocentrom Idrija d.o.o. oz. Avto Krko sklenili dogovor. Družba Engrotuš je s tem dovolila opravljanje dejavnosti v svojih prostorih brez nadomestila najkasneje do 15. 3. 2006, čeprav je nepremičnine prevzela v last in posest že 23.12. 2005. Enak dogovor smo nato podaljšali do 6. aprila. Tudi po tem datumu pa našega objekta niso želeli izprazniti. Ker vzporedno opravljanje dejavnosti ni mogoče, smo jih nato dober mesec opozarjali na njihov nepravni status, ker pa ni kazalo, da bo do selitve prišlo v doglednem roku, smo bili prisiljeni ukrepati.˝

Moderen supermarket, ki bo svoja vrata odprl že v roku štirih mesecev in ki bo v Idriji zaposlitev ponudil več kot štiridesetim zaposlenim, bo s svojo pestro ponudbo živil in neživilskih izdelkov močno popestril trgovsko ponudbo kraja. Posebej bogati bodo oddelki sadja in zelenjave, oddelek s kruhom, mesnica, ribarnica in delikatesa.

Skladno s strategijo investicij podjetja bomo za obrtniška dela izbrali tudi lokalne izvajalce. Pogodbo smo že podpisali s podjetjem Koling iz Idrije. V ponudbo trgovine pa bomo vključili tudi lokalne dobavitelje z izdelki, na katere so kupci navajeni in jih pričakujejo.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več