Tradicionalni Tušev vzpon na Celjsko kočo bo praznik športa in zabave

  • 1

Celjsko kočo bodo v soboto, 1. junija, že 14. leto zapored zasedli kolesarji in pohodniki. Tušev vzpon, eden najbolj priljubljenih športno-rekreativnih dogodkov na Celjskem, se bo začel ob 10. uri, in sicer za kolesarje izpred Planeta Tuš in za pohodnike pri odcepu za Zagrad. Predprijave so že odprte, prijaviti pa se bo možno tudi na dan prireditve. Za vse udeležence so na cilju pripravili slastne prigrizke, osvežitev, nagrade in zabavo z Dejanom Vunjakom.

Ali bo letošnji Tušev vzpon ponovno izboljšal kolesarski rekord proge, bo znano v soboto, 1. junija. Kolesarji se bodo na Celjsko kočo podali po skupinskem startu izpred Planeta Tuš, pot nadaljevali po Mariborski cesti in uradno tekmovanje z merjenjem časa začeli na Cesti na grad v smeri proti Zagradu. Prijave bodo možne še na dan dogodka pred Planetom Tuš od 7.30 do 9. ure, kjer bodo udeleženci lahko dvignili tudi čipe za merjenje časa. Pohodniki bodo z vzponom začeli prav tako ob 10. uri s travnika izpred železniškega podvoza pri odcepu za Zagrad pri Celju.

Tudi letos bodo razglasili najboljše kolesarje in kolesarke, poiskali bodo najštevilčnejšo družino in nagradili morebitnega novega rekorderja proge. Ciljni prostor na Celjski koči pa bo po dogodku središče druženja in zabave. Obiskovalce bodo zabavali Dejan Vunjak in Brendijeve barabe, program pa bosta povezovala Polona Požgan in Sašo Papp.

Tušev vzpon na Celjsko kočo je tradicionalni oznanjevalec začetka rekreativnega poletja v Celjski regiji in širše. Lani se ga je udeležilo več kot 2000 kolesarjev in pohodnikov, padel pa je tudi rekord vzpona. Najhitrejši kolesar je s časom 16 minut in 23 sekund postal Robert Vrečer, ki je stari rekord izboljšal za štiri sekunde.
Odločite se lahko med tremi možnostmi sodelovanja:

a) Kolesarski vzpon z meritvijo časa
Predprijave kolesarjev sprejemamo do vključno 30. 5. 2013 preko obrazca na tej povezavi ali na telefonsko številko 059 73 3000.
Otroci, dijaki, študentje: 7 €
Odrasli: 10 €
Kavcija za čip: 25 €

Prijave na dan tekmovanja sprejemamo pred Planetom Tuš od 7.30 do 9.00 ure.
Otroci, dijaki, študentje: 9 €
Odrasli: 12 €
Kavcija za čip: 25 €

b) Kolesarski vzpon brez meritve časa
Kolesarji, ki ne vplačajo kavcije za čip, plačajo pa štartnino/prijavnino, ki se v tem primeru zaračuna v vrednosti 5 € in vsebuje bon za prehrano. Kolesarji lahko sicer kolesarijo po predvideni poti, vendar niso deležni meritve osebnega časa.
V kolikor kolesar ne plača prijavnine, lahko kolesari po poti, vendar ni upravičen do prehrane na cilju.

c) Pohod na Celjsko kočo
Pohoda se lahko udeleži vsakdo. Pohodniki, ki plačajo prijavnino na štartu, s plačilom prejmejo bone za prehrano, ki jih lahko koristijo na cilju.

Štart: parkirišče pred železniškim podhodom pri odcepu za Zagrad ob 10. uri
Prijavnina:
Družine do 3 družinske člane: 5 €/osebo
Družine s 4 ali več družinskimi člani: 4 €/osebo
Posamezniki: 6 €

Želimo vam veliko športnih užitkov!

< Nazaj

Ostale novice

  • 8

    Prisluhnil smo željam kupcev in prenovil izjemno priljubljen lokalni market, ki ponuja najsodobnejšo, priročno nakupovanje v trajnostno opremljenem ambientu z razširjeno ponudbo svežih izdelkov.

  • Cenjene stranke obveščamo, o odpoklicu izdelka Sladoledna palčka Snickers Ice, 6x48G, Mars Wrigley, zaradi vsebnosti etilenoksida v eni od sestavin izdelka. Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • 1

    V Tušu smo se v zadnjem tednu Dirke po Franciji obarvali v rumeno. Rumena je postala prevladujoča in tako v finalnem tednu v podporo našemu kolesarskemu asu Pogiju zamenjala našo prepoznavno zeleno.