Supermarket Sarajevo – najnovejši v Tuševi trgovinski mreži

Tuš supermarket Sarajevo je najnovejša pridobitev Tuševe trgovske mreže v tujini.

Tuš supermarket Sarajevo je najnovejša pridobitev Tuševe trgovske mreže v tujini. V izgradnjo objekta v katerem je poleg supermarketa tudi kavarna, poslovni prostori, v katere se bo v kratkem preselila uprava družbe Tuš BiH ter velika podzemna garaža, pa smo v Tušu vložili kar 11 mio evrov.

Z današnjo otvoritvijo Tuševega supermarketa v Sarajevu tako v Tuš holdingu uspešno nadaljujemo z realizacijo lani zastavljene strategije širitve v tujini. Na tržiščih BiH, Srbije in Makedonije smo tako letos odprli že osem novih supermarketov, do konca leta pa bomo s sedmimi novimi investicijami uspešno zaključilo napovedano intenzivno dinamiko rasti in razvoja.

Na bosanski trg smo prvič stopili leta 2006, ko smo v Bihaću odprli svoj prvi trgovski center. Nato smo svojo prisotnost v Bosni in Hercegovini še okrepili s supermarketi v Bijeljini, Cazinu, Tuzli, Brčkem in Mostarju. V letošnjem letu smo vstopili tudi na srbski in makedonski trg. V Srbiji imamo tako trenutno odprte štiri supermarkete, v Somborju, Novem Sadu, Beogradu in Subotici ter dva v Makedoniji v Štipu in Kumanovem.

V obstoječih poslovnih enotah v tujini zaposlujemo trenutno že več kot 600 ljudi, od tega skoraj 330 v BiH, 200 v Srbiji in več kot 90 v Makedoniji. Z novimi otvoritvami pa se bo skupno število Tuševih zaposlenih na treh tujih trgih do konca leta povzpelo na več kot 800.

Do konca meseca oktobra bosta sledili otvoritvi supermarketov v Prnjavorju in Ugljeviku, do konca leta pa še dodatne tri na tržišču Bosne in Hercegovine ter dve v Srbiji. S širitvijo prodajne mreže na tržišča BiH, Srbije in Makedonije, za katero smo samo v letošnjem letu namenili skupaj več kot 60 milijonov evrov, bomo nadaljevali tudi v naslednjih letih.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.