Sodelovanje v prehranski verigi je ključnega pomena za celotno agroživilsko panogo

  • 2

Da bi skupaj spodbudili zavedanje o pomenu lokalno pridelane hrane ter partnerskega povezovanja v celotni prehranski verigi, je slovenski trgovec Tuš v okviru sejma Agra, danes organiziral posvet o pomenu povezovanja deležnikov v prehranski verigi »Skupaj gradimo slovensko prihodnost«.

Svoje poglede so danes delili:

Mag. Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Marko Drofenik, generalni direktor direktorata za regionalni razvoj na Ministrstvu za gospodarstvo

Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije

Gregor Štampohar, direktor Skupine Tuš

Jure Vončina, direktor Kmetijske zadruge Krka

 

Vsi sodelujoči so z različnih vidikov celotne prehranske verige spregovorili o rešitvah in možnostih, kako krepiti povezovanje med vsemi akterji v agroživilski panogi, ki vsak po svoje prispeva h končni dodani vrednosti lokalnih proizvodov. Da slovenska hrana postane prva izbira potrošnikov, je partnerstvo med vsemi členi prehranske verige ključnega pomena.

 

Prihodnost domačega kmetijstva, predelovalne industrije, širšega gospodarstva, sodelujoči na posvetu vidijo v povezovanju vseh deležnikov v prehranski verigi. Prizadevanja vseh deležnikov v verigi mora na koncu prepoznati tudi kupec, ko se odloča, kje bo kupoval ter kaj bo izbral iz prodajne police in tako pripomogel h krepitvi slovenskega gospodarstva in delovnih mest.

 

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.