Slovensko, s podeželja tudi na Polka festu

  • 1

Tuševa vizija »Spoštujmo slovensko« se vsakodnevno udejanja v praksi, saj skrbi za ohranjanje slovenske identitete ter spodbuja trajnostni razvoj naše dežele. Tokrat je družba kot soorganizator podprla tradicionalni slovenski ples – polko. POLKA FEST je svojo turnejo pričel v Planetu Tuš Celje, kjer poteka prva izmed petih prireditev. Polka karavana se nato seli v Maribor, Kranj, Ljubljano in Novo mesto, na vsaki od lokacij pa bodo zbirali prijave za udeležbo na največjem polka spektaklu za osvojitev svetovnega rekorda v plesanju polke, ki bo v starem mestnem jedru v Celju potekal v nedeljo, 13. maja. Ob robu dogajanja POLKA FEST-a so v Tušu na vseh lokacijah pripravili aktivnosti v Zeleni svetovalnici, oblikovali projekt Posadimo sadno drevo ter na inovativen način predstavili blagovno znamko Slovensko, s podeželja.

Največji slovenski trgovec je tokrat kot soorganizator podprl POLKA FEST – tekmovanje za osvojitev rekorda v plesanju polke in vpis v Guinesevo knjigo rekordov. V okviru POLKA FEST-a bo potekala turneja, ki že danes med 10. in 13. uro navdušuje obiskovalce Planeta Tuš Celje. Potekajo namreč predstavitve ansamblov, izbor najboljše polke, prireditve za otroke, nastopi folklornih skupin, hkrati pa vse obiskovalce pozivajo k prijavi za plesanje največje polke za osvojitev rekorda. Zaključni polka spektakel bo 13. maja potekal ravno v Celju, kjer bo preko tisoč plesalcev v narodnih nošah odplesalo skupno polko za nov Guinessov rekord v plesanju polke. Organizatorji poleg plesalcev pričakujejo še preko 10 tisoč obiskovalcev, ki bodo z ogledom in navijanjem pozdravili težko pričakovani nov rekord.

Spremljevalne aktivnosti turneje POLKA FEST v spodbudo slovenskega

Turneja, ki se je pričela v Celju, se bo v aprilu selila še v Kranj, Maribor, Ljubljano in Novo mesto ter se nato vrnila v Celje na zaključni spektakel. Ob robu dogajanja v Planetih Tuš po Sloveniji so pripravili trajnostno naravnane aktivnosti, ki spodbujajo slovensko. Prva od tovrstnih aktivnosti je Zelena svetovalnica, kompetenčni center znanja, kjer potekajo izobraževanja za čim boljšo sonaravno pridelavo hrane, obiskovalci spoznavajo sadike maline POLKA, kupujejo sadike in semena starih sort, združenih pod blagovno znamko Slovensko s podeželja.

Sadne sadike za 100 slovenskih vrtcev za obuditev starega slovenskega običaja

Prav tako so se v Tušu odločili spodbuditi aktivnosti posaditve sadnih dreves in s tem obuditi star slovenski običaj obdaritve in posaditve sadnega drevesa ob rojstvu otroka, ki bo rastel skupaj z njim. Tako so oblikovali projekt Posadimo sadno drevo, ki hkrati podpira ohranjanje čebel, od katerih je odvisna vsaka tretja žlica hrane na svetu. Pri aktivnostih spodbujajo sajenje jagodičevja, torej malin, robid, ribeza, in pozivajo, da lahko skupaj poskrbimo za biotsko pestrost in trajnostno prihodnost. V projekt so pritegnili tudi drevesnice, s katerimi bodo podarili sadne sadike za 100 slovenskih vrtcev, ki jih bodo vzgojitelji in otroci skupaj sadili in tako poskrbeli za izobraževanje naših najmlajših o pomenu dreves za naše okolje in zdravje.

Kotički Slovensko s podeželja na vseh Tuševih prodajnih mestih opozarjajo na slovensko sadje in zelenjavo

Ker je trajnostna naravnanost in skrb za slovensko identiteto močno vpeta v poslanstvo družbe Tuš, so v želji, da to čim bolj začutijo tudi obiskovalci, dodatne aktivnosti pričeli tudi na področju ponudbe zdrave lokalno pridelane hrane. S svojim zavzetim pristopom pod blagovno znamko Slovensko s podeželja želijo na transparenten način poudariti pomen poti od semena do pridelka. Na svojih prodajnih mestih tako v kotičku Slovensko s podeželja kupci najdejo izključno slovensko zelenjavo in sadje, ki je v trenutnem obdobju na voljo, seveda pa bodo v prihajajoči sezoni ponudbo še okrepili. Ponosni so namreč, da so se z dobavitelji, kmeti in zadrugami dogovorili za povečano dobavo slovenskega sadja in zelenjave za tekoče leto. Ob kotičkih so na današnji prireditvi v Celju vsem obiskovalcem v pokušino ponudili tudi pražen slovenski krompir, izdelke iz linije Slovenske dobrote ter Lukovo olje iz Oljarne in mešalnice Središče ob Dravi.

< Nazaj

Ostale novice

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka: PURANJI FILE, PRSI VP Uporabno najmanj do: 25. 10. 2023 (datum je odtisnjen na etiketi vrečke). Serija št.: 6150489154 Proizvajalec: ANIMEX FOODS SP. Z.O.O, ul. T. Chatubinskiego 8, Warszawa zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije Salmonella spp. Potrošniki naj živila ne zaužijejo, temveč ga zavržejo ali … Več

  • Cenjene stranke obveščamo o preventivnem umiku izdelka:   OSTRA MOKA VSAK DAN, TIP 400, 1 kg. Uporabno najmanj do 10. 7. 2024 (datum je odtisnjen na vrhu vrečke). Proizvajalec: Mlinotest živilska industrija d.d. za Engrotuš d.o.o., Cesta v Trnovlje 10a, 3000 Celje.   Kupci lahko izdelek vrnete na mesto nakupa … Več

  • Cenjene stranke obveščamo, o odpoklicu izdelka: SUŠENI DATELJNI S KOŠČICO, 200g uporabno najmanj do: 31.12.2023 LOT:HA310/43 zaradi možne prisotnosti tujka v živilu. Kupci lahko izdelek vrnete, na mesto nakupa in povrnili vam bomo kupnino.