Slovenski štruklji iz tatarske ajde najbolj inovativno živilo

  • 1

Predstavniki Inštituta za nutricionistiko so danes podelili nagrade za najbolj inovativna slovenska živila. V skupini predpripravljenih živil je odličje pripadlo Slovenskim štrukljem iz Tatarske ajde s skuto, ki kupcem so na voljo v sklopu Tuševe premium linije Slovenske dobrote. Nagrajeni štruklji pa niso le izdelek vrhunske kakovosti, temveč tudi odličen primer dobre prakse sodelovanja znotraj slovenske prehrambene verige – od pridelovalca, proizvajalca do trgovca.

Pri proizvodnji Slovenskih štrukljev iz Tatarske ajde s skuto sta svoje znanje, inovativnost in edinstvene sestavine združila gorenjski proizvajalec Fine Culinar ter pridelovalec, Mlinarstvo Rangus z Dolenjske. Pri tem so ju podprli v Tušu, ki kupcem kakovostne štruklje, prav takšne kot jih poznajo naše babice in slovenska tradicija, ekskluzivno ponuja pod okriljem premium blagovne znamke Slovenske dobrote.

Strokovna komisija Inštituta za nutricionistiko je v izdelku prepoznala kreativnost in visoko kakovost ter skutine štruklje iz Tatarske ajde proglasila za zmagovalca v skupini predpripravljenih živil. Zmagovalni izdelek je največ glasov žirije prejel na podlagi analize številnih vidikov inovativnosti – od posebne formulacije živila (hranilna vrednost, sestava), koristi za zdravje, kakovosti in varnosti živila, posebnosti embalaže, prijaznosti živila do kupcev, uporabljene posebne tehnologije proizvodnje, vse do okoljskega vidika.

Tradicionalne Slovenske dobrote, izdelane na sodoben način

Nagrajeni štruklji, ki jih kupci najdejo pod Tuševo premium blagovno znamko Slovenske dobrote, so izdelani po tradicionalni recepturi, v kateri se prepletata slovensko znanje in subtilna nota sodobnosti. Izdelani so ročno, odlikujejo pa jih tudi uporabljene surovine. Zgodovina štrukljev iz Tatarske ajde sega v leto 1816, ko je Žiga Zois iz Češke na naša tla pripeljal posebno vrsto ajde, ki je s svojo prilagodljivostjo rešila številne Slovence pred grozečo lakoto v tistih časih. Ta edinstvenost nagrajene štruklje iz linije Slovenskih dobrot v recepturi, ki jo je razvilo podjetje Fine Culinar, preveva še danes. Izročilo pridelovanja Tatarske ajde, ki s posebnim grenkim okusom štrukljem daje še dodatno žlahtnost, nadaljujejo v Mlinarstvu Rangus. Fine Culinar pri izdelavi testa uporablja svežo moko ter svojevrstno pripravo zaključi s tanko razvaljanim testom, polnjenim s polnilom domače skute z Jezerskega.

Tradicionalni, ročni način priprave, se zliva z duhom časa, kjer hiter tempo prežema vse vidike življenja. Štruklji kupcem na Tuševih policah pričakajo v priročni embalaži – skuhani, narezani in zamrznjeni. Sodobnemu potrošniku pri pripravi kakovostnega in okusnega obroka tako omogočajo znaten prihranek časa, saj jih je le pogreti in že so pripravljeni na serviranje.

V Tušu nagrado vidijo kot dodatno potrditev in spodbudo za povezovanje z manjšimi domačimi pridelovalci in proizvajalci hrane, ki jim že od začetkov nudijo podporo pri preboju na tržišče. Ker želijo postati slovenski trgovec najbolj zadovoljnih in zvestih kupcev, je to za njih tudi spodbuda, da nadaljujejo s svojo vizijo razvoja in širitve ponudbe izdelkov lokalnega porekla. To je Tušev poklon domači tradiciji, kakovosti in nenazadnje tudi kreativnosti.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več