Slovenski štruklji iz tatarske ajde najbolj inovativno živilo

  • 1

Predstavniki Inštituta za nutricionistiko so danes podelili nagrade za najbolj inovativna slovenska živila. V skupini predpripravljenih živil je odličje pripadlo Slovenskim štrukljem iz Tatarske ajde s skuto, ki kupcem so na voljo v sklopu Tuševe premium linije Slovenske dobrote. Nagrajeni štruklji pa niso le izdelek vrhunske kakovosti, temveč tudi odličen primer dobre prakse sodelovanja znotraj slovenske prehrambene verige – od pridelovalca, proizvajalca do trgovca.

Pri proizvodnji Slovenskih štrukljev iz Tatarske ajde s skuto sta svoje znanje, inovativnost in edinstvene sestavine združila gorenjski proizvajalec Fine Culinar ter pridelovalec, Mlinarstvo Rangus z Dolenjske. Pri tem so ju podprli v Tušu, ki kupcem kakovostne štruklje, prav takšne kot jih poznajo naše babice in slovenska tradicija, ekskluzivno ponuja pod okriljem premium blagovne znamke Slovenske dobrote.

Strokovna komisija Inštituta za nutricionistiko je v izdelku prepoznala kreativnost in visoko kakovost ter skutine štruklje iz Tatarske ajde proglasila za zmagovalca v skupini predpripravljenih živil. Zmagovalni izdelek je največ glasov žirije prejel na podlagi analize številnih vidikov inovativnosti – od posebne formulacije živila (hranilna vrednost, sestava), koristi za zdravje, kakovosti in varnosti živila, posebnosti embalaže, prijaznosti živila do kupcev, uporabljene posebne tehnologije proizvodnje, vse do okoljskega vidika.

Tradicionalne Slovenske dobrote, izdelane na sodoben način

Nagrajeni štruklji, ki jih kupci najdejo pod Tuševo premium blagovno znamko Slovenske dobrote, so izdelani po tradicionalni recepturi, v kateri se prepletata slovensko znanje in subtilna nota sodobnosti. Izdelani so ročno, odlikujejo pa jih tudi uporabljene surovine. Zgodovina štrukljev iz Tatarske ajde sega v leto 1816, ko je Žiga Zois iz Češke na naša tla pripeljal posebno vrsto ajde, ki je s svojo prilagodljivostjo rešila številne Slovence pred grozečo lakoto v tistih časih. Ta edinstvenost nagrajene štruklje iz linije Slovenskih dobrot v recepturi, ki jo je razvilo podjetje Fine Culinar, preveva še danes. Izročilo pridelovanja Tatarske ajde, ki s posebnim grenkim okusom štrukljem daje še dodatno žlahtnost, nadaljujejo v Mlinarstvu Rangus. Fine Culinar pri izdelavi testa uporablja svežo moko ter svojevrstno pripravo zaključi s tanko razvaljanim testom, polnjenim s polnilom domače skute z Jezerskega.

Tradicionalni, ročni način priprave, se zliva z duhom časa, kjer hiter tempo prežema vse vidike življenja. Štruklji kupcem na Tuševih policah pričakajo v priročni embalaži – skuhani, narezani in zamrznjeni. Sodobnemu potrošniku pri pripravi kakovostnega in okusnega obroka tako omogočajo znaten prihranek časa, saj jih je le pogreti in že so pripravljeni na serviranje.

V Tušu nagrado vidijo kot dodatno potrditev in spodbudo za povezovanje z manjšimi domačimi pridelovalci in proizvajalci hrane, ki jim že od začetkov nudijo podporo pri preboju na tržišče. Ker želijo postati slovenski trgovec najbolj zadovoljnih in zvestih kupcev, je to za njih tudi spodbuda, da nadaljujejo s svojo vizijo razvoja in širitve ponudbe izdelkov lokalnega porekla. To je Tušev poklon domači tradiciji, kakovosti in nenazadnje tudi kreativnosti.

< Nazaj

Ostale novice

  • 86

    Danes je vrata odprl popolnoma prenovljen Tuš supermarket Lucija z nakupovalno potjo po meri kupca in ambientom, ki je prilagojen sodobnemu načinu nakupovanja.V prenovljeni poslovalnici je na voljo še več pripravljenih jedi iz toploteke ter širok izbor pripravljene hrane za malico in za na pot, kupce pa presenečamo tudi z … Več

  • 66

    Tuš market Radovljica, ki je doslej deloval kot franšizna trgovina, smo včeraj odprli v osveženi podobi. Celovita prenova vključno z energetskimi izboljšavami je načrtovana v prvi polovici prihodnjega leta, delno prenovljen market v središču Radovljice pa že sedaj prinaša optimizirano nakupovalno pot, ki omogoča hitre in učinkovite nakupe. Kupci lahko- … Več

  • Od 19. 10. 2022 do 17. 1. 2023 z nakupi v Tušu zbirajte točke zvestobe in pridobite do 60 % popusta na izdelke iz linije Dormeo® Charming. Za vsakih 10 € nakupa prejmete eno točko zvestobe kot nalepko za zbiranje na zbirnem kartončku v info letaku in v digitalni obliki, … Več