Slovenski paradižnik na Tuševih policah

  • 1

V trgovinah Tuš so kupcem prvi v Sloveniji ponudili domači paradižnik Lušt iz Prekmurja. S tem izpolnjujejo zaveze iz lani začete iniciative Spoštujmo slovensko, v okviru katere posvečajo posebno pozornost prodaji slovenskih izdelkov. Paradižnik Lušt je vzgojen na integriran način brez uporabe gensko spremenjenih semen z ekološkimi in okolju prijaznimi tehnologijami. Prve pošiljke so kupci v Tuševih trgovinah dobesedno razgrabili.

V Tušu so lani začeli z iniciativo Spoštujmo slovensko, v okviru katere skupaj z dobavitelji kupcem ponujajo hrano lokalnega izvora. Ker želijo ponuditi še več domače in lokalno pridelane hrane, so začeli sodelovati s podjetjem Paradajz iz Prekmurja, ki prideluje paradižnik Lušt. »V Tušu kupcem vedno ponujamo sveže in kakovostno sadje in zelenjavo, še posebej veliko pozornost pa posvečamo bio ponudbi. S ponudbo paradižnika Lušt smo izpolnili parametre svežine, lokalnega izvora, kakovostne pridelave in nenazadnje cenovne dostopnosti,« pojasnjujejo v Tušu.

Paradižnik Lušt pridelujejo v Prekmurju. Rastlinjak podjetja Paradajz v Renkovcih obsega 40.000 m2 površin. Sadike, vzgojene na način integrirane pridelave, ki strogo prepoveduje uporabo gensko spremenjenih semen, posadijo v organski substrat iz naravne mešanice šote in kokosovih vlaken. Paradižnik je oprašen na naraven način s pomočjo čmrljev, zalivan z deževnico, zoren ob pomoči sonca in ročno obran. V neposredni bližini je tudi geotermalna vrtina, ki zagotavlja prijazen in obnovljiv vir energije za celotno proizvodnjo.

V Tušu so s celovitim pristopom dobavitelja in odnosom do okolja izjemno zadovoljni: »Prav zaradi navedenih lastnosti so kupci v trgovinah prve pošiljke paradižnika razgrabili,« pojasnjujejo. Kakovost svežega programa je sicer že dolgo vrsto let ena od poslovnih prioritet trgovin Tuš ob zavedanju, da je dobro založen oddelek sadja in zelenjave ogledalo vsake trgovine. Prav segmentu domače ponudbe želijo dati v prihodnje v okviru iniciative Spoštujmo slovensko še večjo veljavo, saj se zavedajo, da sta domačnost in lokalnost ključa do najbolj zadovoljnih in zvestih kupcev.

< Nazaj

Ostale novice

  • 8

    Prisluhnil smo željam kupcev in prenovil izjemno priljubljen lokalni market, ki ponuja najsodobnejšo, priročno nakupovanje v trajnostno opremljenem ambientu z razširjeno ponudbo svežih izdelkov.

  • Cenjene stranke obveščamo, o odpoklicu izdelka Sladoledna palčka Snickers Ice, 6x48G, Mars Wrigley, zaradi vsebnosti etilenoksida v eni od sestavin izdelka. Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • 1

    V Tušu smo se v zadnjem tednu Dirke po Franciji obarvali v rumeno. Rumena je postala prevladujoča in tako v finalnem tednu v podporo našemu kolesarskemu asu Pogiju zamenjala našo prepoznavno zeleno.