Slovenski paradižnik Lušt že na Tuševih policah

  • 1

Prekmurski paradižnik Lušt je postal eden izmed najbolj prepoznavnih in priljubljenih izdelkov v okviru Tuševega projekta Spoštujmo slovensko, ki spodbuja nakup domačih in lokalnih proizvodov. Vzgojen je na integriran način, brez uporabe gensko spremenjenih semen ter z ekološkimi in okolju prijaznimi tehnologijami. Prve pošiljke so kupci v Tuševih trgovinah težko pričakovali.

V Tušu so leta 2011 uvedli projekt Spoštujmo slovensko, v okviru katerega skupaj z dobavitelji ponujajo hrano lokalnega izvora, ki jo kupci še posebej cenijo. »V Tušu vedno ponujamo sveže in kakovostno sadje in zelenjavo, še posebej veliko pozornost pa posvečamo bio ponudbi. S ponudbo paradižnika Lušt smo izpolnili parametre svežine, lokalnega izvora in kakovostne pridelave,« pojasnjujejo v Tušu. Prav v tem času zorijo nove pošiljke in zagotovo Lušt ne bo manjkal na marsikaterem majskem pikniku.

Paradižnik Lušt pridelujejo v rastlinjaku podjetja Paradajz v Renkovcih, ki obsega 40.000 m2 površin. Sadike, vzgojene na način integrirane pridelave, ki strogo prepoveduje uporabo gensko spremenjenih semen, posadijo v organski substrat iz naravne mešanice šote in kokosovih vlaken. Paradižnik je oprašen na naraven način s pomočjo čmrljev, zalivan z deževnico in zoren ob pomoči sonca. V neposredni bližini je tudi geotermalna vrtina, ki zagotavlja prijazen in obnovljiv vir energije za celotno proizvodnjo.

V Tušu poudarjajo, da kot odgovoren slovenski trgovec s projektom Spoštujmo slovensko prispevajo svoj delež k ustvarjanju novih priložnosti za razvoj domačega gospodarstva. S pristopom dobavitelja, podjetja Paradajz, in njegovim odnosom do okolja so izjemno zadovoljni: »Lušt je dokaz, da sodobno znanje prinaša uspeh. Mlada ekipa podjetja Paradajz je lahko marsikomu zgled s svojo smelostjo, profesionalnim pristopom do dela in z odlično poslovno idejo,« dodajajo v Tušu.

< Nazaj

Ostale novice

  • 8

    Prisluhnil smo željam kupcev in prenovil izjemno priljubljen lokalni market, ki ponuja najsodobnejšo, priročno nakupovanje v trajnostno opremljenem ambientu z razširjeno ponudbo svežih izdelkov.

  • Cenjene stranke obveščamo, o odpoklicu izdelka Sladoledna palčka Snickers Ice, 6x48G, Mars Wrigley, zaradi vsebnosti etilenoksida v eni od sestavin izdelka. Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • 1

    V Tušu smo se v zadnjem tednu Dirke po Franciji obarvali v rumeno. Rumena je postala prevladujoča in tako v finalnem tednu v podporo našemu kolesarskemu asu Pogiju zamenjala našo prepoznavno zeleno.