Slovenski paradižnik Lušt že na Tuševih policah

  • 1

Prekmurski paradižnik Lušt je postal eden izmed najbolj prepoznavnih in priljubljenih izdelkov v okviru Tuševega projekta Spoštujmo slovensko, ki spodbuja nakup domačih in lokalnih proizvodov. Vzgojen je na integriran način, brez uporabe gensko spremenjenih semen ter z ekološkimi in okolju prijaznimi tehnologijami. Prve pošiljke so kupci v Tuševih trgovinah težko pričakovali.

V Tušu so leta 2011 uvedli projekt Spoštujmo slovensko, v okviru katerega skupaj z dobavitelji ponujajo hrano lokalnega izvora, ki jo kupci še posebej cenijo. »V Tušu vedno ponujamo sveže in kakovostno sadje in zelenjavo, še posebej veliko pozornost pa posvečamo bio ponudbi. S ponudbo paradižnika Lušt smo izpolnili parametre svežine, lokalnega izvora in kakovostne pridelave,« pojasnjujejo v Tušu. Prav v tem času zorijo nove pošiljke in zagotovo Lušt ne bo manjkal na marsikaterem majskem pikniku.

Paradižnik Lušt pridelujejo v rastlinjaku podjetja Paradajz v Renkovcih, ki obsega 40.000 m2 površin. Sadike, vzgojene na način integrirane pridelave, ki strogo prepoveduje uporabo gensko spremenjenih semen, posadijo v organski substrat iz naravne mešanice šote in kokosovih vlaken. Paradižnik je oprašen na naraven način s pomočjo čmrljev, zalivan z deževnico in zoren ob pomoči sonca. V neposredni bližini je tudi geotermalna vrtina, ki zagotavlja prijazen in obnovljiv vir energije za celotno proizvodnjo.

V Tušu poudarjajo, da kot odgovoren slovenski trgovec s projektom Spoštujmo slovensko prispevajo svoj delež k ustvarjanju novih priložnosti za razvoj domačega gospodarstva. S pristopom dobavitelja, podjetja Paradajz, in njegovim odnosom do okolja so izjemno zadovoljni: »Lušt je dokaz, da sodobno znanje prinaša uspeh. Mlada ekipa podjetja Paradajz je lahko marsikomu zgled s svojo smelostjo, profesionalnim pristopom do dela in z odlično poslovno idejo,« dodajajo v Tušu.

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.