Slovenski paradižnik Lušt že na Tuševih policah

  • 1

Prekmurski paradižnik Lušt je postal eden izmed najbolj prepoznavnih in priljubljenih izdelkov v okviru Tuševega projekta Spoštujmo slovensko, ki spodbuja nakup domačih in lokalnih proizvodov. Vzgojen je na integriran način, brez uporabe gensko spremenjenih semen ter z ekološkimi in okolju prijaznimi tehnologijami. Prve pošiljke so kupci v Tuševih trgovinah težko pričakovali.

V Tušu so leta 2011 uvedli projekt Spoštujmo slovensko, v okviru katerega skupaj z dobavitelji ponujajo hrano lokalnega izvora, ki jo kupci še posebej cenijo. »V Tušu vedno ponujamo sveže in kakovostno sadje in zelenjavo, še posebej veliko pozornost pa posvečamo bio ponudbi. S ponudbo paradižnika Lušt smo izpolnili parametre svežine, lokalnega izvora in kakovostne pridelave,« pojasnjujejo v Tušu. Prav v tem času zorijo nove pošiljke in zagotovo Lušt ne bo manjkal na marsikaterem majskem pikniku.

Paradižnik Lušt pridelujejo v rastlinjaku podjetja Paradajz v Renkovcih, ki obsega 40.000 m2 površin. Sadike, vzgojene na način integrirane pridelave, ki strogo prepoveduje uporabo gensko spremenjenih semen, posadijo v organski substrat iz naravne mešanice šote in kokosovih vlaken. Paradižnik je oprašen na naraven način s pomočjo čmrljev, zalivan z deževnico in zoren ob pomoči sonca. V neposredni bližini je tudi geotermalna vrtina, ki zagotavlja prijazen in obnovljiv vir energije za celotno proizvodnjo.

V Tušu poudarjajo, da kot odgovoren slovenski trgovec s projektom Spoštujmo slovensko prispevajo svoj delež k ustvarjanju novih priložnosti za razvoj domačega gospodarstva. S pristopom dobavitelja, podjetja Paradajz, in njegovim odnosom do okolja so izjemno zadovoljni: »Lušt je dokaz, da sodobno znanje prinaša uspeh. Mlada ekipa podjetja Paradajz je lahko marsikomu zgled s svojo smelostjo, profesionalnim pristopom do dela in z odlično poslovno idejo,« dodajajo v Tušu.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • Cenjene kupce obveščamo, da bo Tuš supermarket Ljubljana BTC od 7. 3. do predvidoma 10. 4. 2020 zaprt zaradi prenove.   O odprtju prenovljene, še boljše poslovalnice z optimalno nakupno potjo vas bomo pravočasno obvestili.