Slovenska sreda v Planetu Tuš Celje

V Tušu, največjem slovenskem trgovcu, že 25 let verjamejo v moč lokalno pridelanih izdelkov in sodelovanje s slovenskimi pridelovalci. Za poudarjanje slovenske tradicije skrbijo v okviru projekta Spoštujmo slovensko, ki vključuje tudi pester nabor kulturnih in zabavnih dogodkov. Obiskovalci Planeta Tuš Celje se bodo že to sredo lahko sprostili ob melodijah lokalnega narodnozabavnega ansambla Šepet, nagradne igre in animacije pa bo zaokrožila še ponudba pristnega slovenskega kosila.

Slovenska sreda bo jutri, 20. maja v Celje prinesla obilo zabave in slovenske glasbe. Udeležence bo zabaval lokalni narodnozabavni ansambel Šepet. Trije mladi fantje in dekle bodo prigravali znane slovenske zimzelene glasbene uspešnice, ki so jih odeli v sodobno preobleko. Pridružil se jim bo še Zasebni glasbeni center Roberta Goličnika ter Andreja Petrovič, ki bo postregla z nagradnimi igrami in animacijami. Dogajanje bo s pričetkom ob 11. uri vabilo obiskovalce in jih zabavalo vse do poznih popoldanskih ur.

Tradicionalno kosilo s Slovenskimi dobrotami

Dogajanje bo zaokrožila ponudba nove Restavracije Tuš s tradicionalnim menijem, ki vključuje slovenske štruklje iz tatarske ajde s skuto, letos nagrajene z odličjem za eno izmed najbolj inovativnih slovenskih živil. Slovenski meni zaokrožujejo z mrežno pečenko, praženim krompirjem ter solato. Vse tiste, ki prisegate na okus domačnosti, je meni po izjemno privlačni ceni, za 4,5 evra, na voljo tudi do naslednje srede, ko vam bodo predstavili novo slovensko kosilo.

Z lokalnimi slovenskimi dogodki, v katerih dajejo prednost domačim glasbenim zasedbam in kulinariki dajejo pečat naši tradiciji in spoštovanju lokalnih vrednot. Letos namreč projekt Spoštujmo slovensko širijo na področje nacionalnih vrednot. Opozarjajo tudi na pomen naših gora in pohodništva, zato so ob 120-obletnici postavitve Aljaževega stolpa omogočili gostovanje razstave širom Slovenije.

< Nazaj

Ostale novice