Slovenska potica Slovenskih dobrot z novo nagrado, že tretjo v letošnjem letu

  • 2

Slovenska potica, ki je po intenzivnem partnerskem sodelovanju med družbo Tuš in proizvajalcem Sastela Ljutomer luč sveta ugledala pred dobrim letom, niza nagrado za nagrado. Tokrat je prejela že tretjo v letošnjem letu, in sicer zlato priznanje Pomurske Gospodarske zbornice Slovenije, za inovacijo Slovenska potica Slovenske dobrote.

Pomurska Gospodarska zbornica je na minuli 22. letni konferenci ”S povezovanjem do odličnosti” prepoznala sodelovanje med družbo Tuš in Sastelo Ljutomer, ki je pripeljalo do odličnega izdelka. Rezultat je namreč tradicionalna Slovenska potica Slovenske dobrote, ki jo v Sasteli Ljutomer pripravljajo po tradicionalnem postopku iz naravnih sestavin, brez vseh umetnih dodatkov, kupcem pa je na voljo v vseh Tuševih supermarketih. Priznanje za inovativnost je že tretje v letošnjem letu in se ob bok postavlja naslovu Najbolj inovativno živilo leta 2016 po izboru Inštituta za nutricionistiko ter srebrnemu priznanju v kategoriji Najbolj inovativno zdravo živilo 2016, podeljeno na Dnevu inovativnosti 2016 v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS).

»Praznična sladica z orehi ne zaznamuje le slovenske kulture, tradicije in nacionalne identitete, vse nagrade in priznanja, ki jih je prejela le leto dni po lansiranju na trg, potrjujejo tudi njeno ključno vrednost. Vrednost nacionalnega simbola ter inovativnega in hkrati visoko kakovostnega proizvoda na trgu. Ponosni smo na vsa priznanja, saj dokazujejo, da slovenske tradicionalne jedi ostajajo globoko zasidrane v naših srcih in bodo tako še dolgo bogatile praznične dni ali pa kar vsakdanje pogrinjke,« so ob prejetju nagrade povedali v Tušu.  

Tako po obliki kot izdelavi je Slovenska potica iz linije Slovenskih dobrot vrhunsko kulinarično doživetje – testo je namreč ročno narejeno iz slovenske moke in masla, nadev pa iz orehov brez dodatkov. Potica je vsem kupcem na voljo v zamrznjeni obliki, tako jo le odmrznejo, potresejo s sladkorjem in postrežejo. Lahko pa jo tudi dopečejo v pečici, najbolje v keramičnem modelčku oz. tradicionalni keramični Slovenski potičnici. Okusna slovenska tradicionalna jed, kot so jo pekle naše babice, je tako širše dostopna ne glede na letni čas, pričakovan obisk ali praznični dan.

< Nazaj

Ostale novice

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več