Skupina Tuš uspešno zaključila finančno stabilizacijo podjetja

  • 1

Skupina Tuš je s finančnimi upniki dogovorila reprogram finančnih obveznosti do leta 2020. Podpis sporazuma omogoča uravnotežen nadaljnji razvoj Skupine Tuš, ki prinaša pozitivne učinke finančnim upnikom, poslovnim partnerjem ter kupcem in omogoča nadaljnji poslovni razvoj trgovskega dela Skupine. Pomoč tretjih za finančno stabilizacijo ni bila potrebna.

Podpis dolgoročnega  sporazuma vključuje odplačilo obresti, zmerno odplačevanje glavnice in dodatno zmanjševanje zadolženosti skozi dezinvestiranje. Sporazum omogoča povečane naložbe v širjenje maloprodajne mreže in obnovo dosedanjih objektov, predvidena pa so tudi vlaganja v razvoj tehnologije, ki bo izboljšala nakupovalno izkušnjo v trgovinah Tuš in tako vplivala na zastavljeno pozitivno rast poslovanja.

 

S podpisom je formalno zaključena finančna stabilizacija podjetja. Vodstvena ekipa na čelu z Mirkom Tušem je že v letu 2015 uspela obrniti trend poslovanja in tako postavila trdne temelje za zaključek poslovne stabilizacije Skupine Tuš. Temelji uspešnega prestrukturiranja Skupine so zaupanja vreden odnos z dobavitelji, podpora finančnih upnikov in osredotočenost na trgovinsko dejavnost, nadgrajeni z zaupanjem kupcev. Le ti so namreč že v letu 2015 prepoznali vrednost največjega slovenskega trgovca, ki jim nudi dostop do slovenskih produktov in omogoča potrošniku konkurenčno možnost izbire.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.