Skupina Tuš uspešno zaključila finančno stabilizacijo podjetja

  • 1

Skupina Tuš je s finančnimi upniki dogovorila reprogram finančnih obveznosti do leta 2020. Podpis sporazuma omogoča uravnotežen nadaljnji razvoj Skupine Tuš, ki prinaša pozitivne učinke finančnim upnikom, poslovnim partnerjem ter kupcem in omogoča nadaljnji poslovni razvoj trgovskega dela Skupine. Pomoč tretjih za finančno stabilizacijo ni bila potrebna.

Podpis dolgoročnega  sporazuma vključuje odplačilo obresti, zmerno odplačevanje glavnice in dodatno zmanjševanje zadolženosti skozi dezinvestiranje. Sporazum omogoča povečane naložbe v širjenje maloprodajne mreže in obnovo dosedanjih objektov, predvidena pa so tudi vlaganja v razvoj tehnologije, ki bo izboljšala nakupovalno izkušnjo v trgovinah Tuš in tako vplivala na zastavljeno pozitivno rast poslovanja.

 

S podpisom je formalno zaključena finančna stabilizacija podjetja. Vodstvena ekipa na čelu z Mirkom Tušem je že v letu 2015 uspela obrniti trend poslovanja in tako postavila trdne temelje za zaključek poslovne stabilizacije Skupine Tuš. Temelji uspešnega prestrukturiranja Skupine so zaupanja vreden odnos z dobavitelji, podpora finančnih upnikov in osredotočenost na trgovinsko dejavnost, nadgrajeni z zaupanjem kupcev. Le ti so namreč že v letu 2015 prepoznali vrednost največjega slovenskega trgovca, ki jim nudi dostop do slovenskih produktov in omogoča potrošniku konkurenčno možnost izbire.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več