Skupina Tuš uspešno v leto 2012

  • 1

Skupina Tuš je leto 2011 uspešno zaključila v skladu z zastavljenimi poslovnimi cilji. Odprodali so nestrateške dejavnosti in zato nekoliko zmanjšali promet skupine, a je bil dobiček pred obdavčitvijo in amortizacijo EBITDA kljub temu višji. Svojo prisotnost so krepili v mobilnih komunikacijah, kjer je Tušmobil presegel 10 % tržni delež, z odpiranjem novih Tuš trgovin in drogerij, tako v Sloveniji kot v Bosni in Hercegovini.

V Skupini Tuš so v letu 2011 po uskladitvi z vsemi partnerji začeli pospešeno izvajati zastavljeno poslovno strategijo. »Z njo smo se začeli osredotočati na strateško perspektivne dejavnosti in trge, kjer delujemo in kjer zaposlujemo 4.300 ljudi, s svojim poslovanjem v Sloveniji pa omogočamo več kot 100.000 delovnih mest,« pojasnjuje generalni direktor Skupine Tuš Matjaž Zadravec.

Skupina Tuš je v letu 2011 ustvarila 789 milijonov evrov, pri čemer se je EBITDA povečala in znaša 48 milijonov evrov. Primerljivi prihodki so se povečali v največji družbi v Skupni – Engrotušu in so znašali 645 milijona evrov, prodaja v trgovinah pa se je, kljub padcu trga, povečala za 1 %. Tušmobil je izjemno povečal svoj tržni delež s 7,9 % konec leta 2010 na 10,1% konec leta 2011. Z več kot 220.000 uporabniki je postal najhitreje rastoči slovenski mobilni operater, njegov EBITDA pa je zaradi notranje stroškovne optimizacije in vpeljave novih poslovnih procesov iz 0 evrov v letu 2010 zrasel na 2,7 milijona evrov v letu 2011. Prav tako je bila uspešna trgovinska dejavnost Skupine Tuš na strateških tujih trgih. »Na trgu Bosne in Hercegovine smo v letu 2011 zabeležili 5 % rast prihodkov. Pozitivne rezultate beležimo tudi v Makedoniji, kjer smo dosegli 19 % rast prodaje,« pojasnjuje generalni direktor Skupine Tuš Matjaž Zadravec.

Uspešnost poslovanja v letu 2011 je potrdila tudi nedavno prejeta mednarodna nagrada za poslovno odličnost World Finance 2012 Corporate Governance. »V Skupini Tuš danes izpolnjujemo cilje, ki smo si jih zadali za leto 2012 in nadaljujemo s strateškim razvojem. Intenzivno širimo verigo Tuš drogerij, ki je druga največja na slovenskem trgu, saj odpiramo že 41. po vrsti oziroma tretjo letos, prav tako pa odpiramo nov supermarket v Bosni in Hercegovini,« začetek novega poslovnega leta komentira generalni direktor Skupine Tuš Matjaž Zadravec. Prav tako s trendom rasti nadaljujejo pri Tušmobilu, ki se osredotoča na dolgoročno perspektivne skupine uporabnikov skozi različne inovativne uporabniške izkušnje.

Skupina Tuš sodi med največja in najuspešnejša slovenska podjetja po različnih parametrih. Skupina Tuš je 6. največja poslovna skupina, Engrotuš pa 6. največje podjetje po celotnih prihodkih v in 6. največje podjetje po številu zaposlenih. Trgovine Tuš so eden od treh največjih slovenskih trgovcev, Tuš drogerije so druga največja veriga v Sloveniji, kinematografi Planet Tuš so največji slovenski kino prikazovalec, mobilni operater Tušmobil pa je najhitreje rastoči mobilni operater s 3. mestom na trgu. Skupino Tuš danes sestavlja 71 supermarketov v Sloveniji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, 40 marketov, 111 franšiznih poslovalnic, 6 Cash&Carry prodajaln, 40 drogerij, 5 Planetov Tuš, 4 bowlingi, 8 Restavracij Tuš, 3 kavarne in slaščičarne De la Creme in 7 barov ter 5 otroških kotičkov Oslarija.

< Nazaj

Ostale novice

  • 86

    Danes je vrata odprl popolnoma prenovljen Tuš supermarket Lucija z nakupovalno potjo po meri kupca in ambientom, ki je prilagojen sodobnemu načinu nakupovanja.V prenovljeni poslovalnici je na voljo še več pripravljenih jedi iz toploteke ter širok izbor pripravljene hrane za malico in za na pot, kupce pa presenečamo tudi z … Več

  • 66

    Tuš market Radovljica, ki je doslej deloval kot franšizna trgovina, smo včeraj odprli v osveženi podobi. Celovita prenova vključno z energetskimi izboljšavami je načrtovana v prvi polovici prihodnjega leta, delno prenovljen market v središču Radovljice pa že sedaj prinaša optimizirano nakupovalno pot, ki omogoča hitre in učinkovite nakupe. Kupci lahko- … Več

  • Od 19. 10. 2022 do 17. 1. 2023 z nakupi v Tušu zbirajte točke zvestobe in pridobite do 60 % popusta na izdelke iz linije Dormeo® Charming. Za vsakih 10 € nakupa prejmete eno točko zvestobe kot nalepko za zbiranje na zbirnem kartončku v info letaku in v digitalni obliki, … Več