Skupina Tuš prejela nagrado World Finance 2011 Corporate Governance

  • 3

Ugledna britanska poslovna revija World Finance je nagrado za poslovne uspehe in odličnost v Sloveniji za leto 2012 podelila Skupini Tuš. Gre za pomembno priznanje za zastavljeno uresničevanje strategije, ki so jo v Tušu sprejeli lani skupaj z vsemi deležniki in začeli pospešeno izvajati. Nagrada revije, ki jo vsakič prejme v roke 120.000 najpomembnejših managerjev na svetu, prepoznava poslovno odličnost, ambicioznost in povezanost vseh deležnikov v podjetju.

World Finance Corporate Governance Awards že tri leta predstavljajo ugledno mednarodno priznanje za poslovne uspehe in odličnost. V konkurenci slovenskih podjetij so najvišje število ocen po vseh kriterijih dosegli v Skupini Tuš, prav gotovo zaradi uspešno zastavljenega strateškega načrta poslovanja do leta 2015. »Nagrada Corporate governance je potrditev, da je naš model delovanja v lokalnem in regionalnem okolju tudi globalno prepoznani primer dobre prakse. Z njim jasno kažemo, kako v času spremenjenih gospodarskih razmer omogočiti poslovno zdrav razvoj podjetja. Vsekakor je nagrada tudi pomemben pozitiven impulz za nadaljnje doseganje ciljev za vseh naših 4300 sodelavcev v treh državah,« je ob prejemu nagrade izpostavil generalni direktor Skupine Tuš Matjaž Zadravec.

Britanska revija World Finance jo je ustanovila z namenom nagrajevanja podjetij, ki na svojem področju delovanja dosegajo izjemne uspehe in tako presegajo osnovne okvirje poslovanja in poslovnih načrtov. Kriteriji za osvojitev nagrad so izredno strogi: »Med drugim morajo zmagovalci močno preseči formalne zahteve in izstopati po uspešnosti, transparentnosti in tudi vključevanju vseh deležnikov v poslovne procese,« pojasnjujejo v reviji World Finance. Revija ima med bralci 120.000 najuspešnejših in najuglednejših managerjev z vsega sveta.

Skupina Tuš sodi med največja in najuspešnejša slovenska podjetja po različnih parametrih. Trgovine Tuš ostajajo glavna dejavnost tudi v prihodnosti. »Naša vizija je postati lokalni trgovec najbolj zadovoljnih in zvestih kupcev. To bomo izpolnjevali na vseh trgih, kjer smo prisotni z orodji in znanji, ki jih imamo in tudi na novo razvijamo,« zaključuje Matjaž Zadravec. Tuš drogerije so druga največja veriga v Sloveniji, kinematografi Planet Tuš so največji slovenski kino prikazovalec. Mobilni operater Tušmobil pa je najhitreje rastoči mobilni operater s 3. mestom na trgu in več kot 10-odstotnim tržnim deležom.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.