Skupina Tuš prejela nagrado World Finance 2011 Corporate Governance

  • 3

Ugledna britanska poslovna revija World Finance je nagrado za poslovne uspehe in odličnost v Sloveniji za leto 2012 podelila Skupini Tuš. Gre za pomembno priznanje za zastavljeno uresničevanje strategije, ki so jo v Tušu sprejeli lani skupaj z vsemi deležniki in začeli pospešeno izvajati. Nagrada revije, ki jo vsakič prejme v roke 120.000 najpomembnejših managerjev na svetu, prepoznava poslovno odličnost, ambicioznost in povezanost vseh deležnikov v podjetju.

World Finance Corporate Governance Awards že tri leta predstavljajo ugledno mednarodno priznanje za poslovne uspehe in odličnost. V konkurenci slovenskih podjetij so najvišje število ocen po vseh kriterijih dosegli v Skupini Tuš, prav gotovo zaradi uspešno zastavljenega strateškega načrta poslovanja do leta 2015. »Nagrada Corporate governance je potrditev, da je naš model delovanja v lokalnem in regionalnem okolju tudi globalno prepoznani primer dobre prakse. Z njim jasno kažemo, kako v času spremenjenih gospodarskih razmer omogočiti poslovno zdrav razvoj podjetja. Vsekakor je nagrada tudi pomemben pozitiven impulz za nadaljnje doseganje ciljev za vseh naših 4300 sodelavcev v treh državah,« je ob prejemu nagrade izpostavil generalni direktor Skupine Tuš Matjaž Zadravec.

Britanska revija World Finance jo je ustanovila z namenom nagrajevanja podjetij, ki na svojem področju delovanja dosegajo izjemne uspehe in tako presegajo osnovne okvirje poslovanja in poslovnih načrtov. Kriteriji za osvojitev nagrad so izredno strogi: »Med drugim morajo zmagovalci močno preseči formalne zahteve in izstopati po uspešnosti, transparentnosti in tudi vključevanju vseh deležnikov v poslovne procese,« pojasnjujejo v reviji World Finance. Revija ima med bralci 120.000 najuspešnejših in najuglednejših managerjev z vsega sveta.

Skupina Tuš sodi med največja in najuspešnejša slovenska podjetja po različnih parametrih. Trgovine Tuš ostajajo glavna dejavnost tudi v prihodnosti. »Naša vizija je postati lokalni trgovec najbolj zadovoljnih in zvestih kupcev. To bomo izpolnjevali na vseh trgih, kjer smo prisotni z orodji in znanji, ki jih imamo in tudi na novo razvijamo,« zaključuje Matjaž Zadravec. Tuš drogerije so druga največja veriga v Sloveniji, kinematografi Planet Tuš so največji slovenski kino prikazovalec. Mobilni operater Tušmobil pa je najhitreje rastoči mobilni operater s 3. mestom na trgu in več kot 10-odstotnim tržnim deležom.

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.