Skupina Tuš prejela nagrado World Finance 2011 Corporate Governance

  • 3

Ugledna britanska poslovna revija World Finance je nagrado za poslovne uspehe in odličnost v Sloveniji za leto 2012 podelila Skupini Tuš. Gre za pomembno priznanje za zastavljeno uresničevanje strategije, ki so jo v Tušu sprejeli lani skupaj z vsemi deležniki in začeli pospešeno izvajati. Nagrada revije, ki jo vsakič prejme v roke 120.000 najpomembnejših managerjev na svetu, prepoznava poslovno odličnost, ambicioznost in povezanost vseh deležnikov v podjetju.

World Finance Corporate Governance Awards že tri leta predstavljajo ugledno mednarodno priznanje za poslovne uspehe in odličnost. V konkurenci slovenskih podjetij so najvišje število ocen po vseh kriterijih dosegli v Skupini Tuš, prav gotovo zaradi uspešno zastavljenega strateškega načrta poslovanja do leta 2015. »Nagrada Corporate governance je potrditev, da je naš model delovanja v lokalnem in regionalnem okolju tudi globalno prepoznani primer dobre prakse. Z njim jasno kažemo, kako v času spremenjenih gospodarskih razmer omogočiti poslovno zdrav razvoj podjetja. Vsekakor je nagrada tudi pomemben pozitiven impulz za nadaljnje doseganje ciljev za vseh naših 4300 sodelavcev v treh državah,« je ob prejemu nagrade izpostavil generalni direktor Skupine Tuš Matjaž Zadravec.

Britanska revija World Finance jo je ustanovila z namenom nagrajevanja podjetij, ki na svojem področju delovanja dosegajo izjemne uspehe in tako presegajo osnovne okvirje poslovanja in poslovnih načrtov. Kriteriji za osvojitev nagrad so izredno strogi: »Med drugim morajo zmagovalci močno preseči formalne zahteve in izstopati po uspešnosti, transparentnosti in tudi vključevanju vseh deležnikov v poslovne procese,« pojasnjujejo v reviji World Finance. Revija ima med bralci 120.000 najuspešnejših in najuglednejših managerjev z vsega sveta.

Skupina Tuš sodi med največja in najuspešnejša slovenska podjetja po različnih parametrih. Trgovine Tuš ostajajo glavna dejavnost tudi v prihodnosti. »Naša vizija je postati lokalni trgovec najbolj zadovoljnih in zvestih kupcev. To bomo izpolnjevali na vseh trgih, kjer smo prisotni z orodji in znanji, ki jih imamo in tudi na novo razvijamo,« zaključuje Matjaž Zadravec. Tuš drogerije so druga največja veriga v Sloveniji, kinematografi Planet Tuš so največji slovenski kino prikazovalec. Mobilni operater Tušmobil pa je najhitreje rastoči mobilni operater s 3. mestom na trgu in več kot 10-odstotnim tržnim deležom.

< Nazaj

Ostale novice

  • 8

    Prisluhnil smo željam kupcev in prenovil izjemno priljubljen lokalni market, ki ponuja najsodobnejšo, priročno nakupovanje v trajnostno opremljenem ambientu z razširjeno ponudbo svežih izdelkov.

  • Cenjene stranke obveščamo, o odpoklicu izdelka Sladoledna palčka Snickers Ice, 6x48G, Mars Wrigley, zaradi vsebnosti etilenoksida v eni od sestavin izdelka. Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • 1

    V Tušu smo se v zadnjem tednu Dirke po Franciji obarvali v rumeno. Rumena je postala prevladujoča in tako v finalnem tednu v podporo našemu kolesarskemu asu Pogiju zamenjala našo prepoznavno zeleno.