Skupina Tuš odprla prvi supermarket v srbskem Somborju

Z današnjo otvoritvijo supermarketa v Somborju začenja Skupina Tuš svoj letošnji cikel investicij na tujih trgih.

Skupina Tuš odprla prvi supermarket v srbskem SomborjuNov trgovski center, v katerem se nahajata Tušev supermarket in kavarna, je zgradilo beograjsko gradbeno podjetje Panoinvest, vanj pa smo vložili kar tri milijone evrov. Na 1.500 m2 prodajnih površin bo srbskim kupcem na voljo pester živilski in neživilski program, ki bo na sodobno urejenih oddelkih mesnice, delikatese, sadja in zelenjave ter kruha in pekovskega peciva ponujal kar 14.000 artiklov različnih proizvajalcev.

Otvoritveni trak sta prerezala predsednik občine Sombor dr. Jovan Slavković in generalni direktor Skupine Tuš Aleksander Svetelšek, ki je ob tem dejal, da si s srbskimi poslovnimi partnerji obeta uspešno dolgoročno sodelovanje, tamkajšnjim kupcem pa zagotovil, da bodo v Tuševem supermarketu vedno deležni visokih standardov kakovosti in prijetne nakupovalne izkušnje. V zahvalo lokalni skupnosti za prijazen sprejem medse pa je ob tej priložnosti Društvu mentalno nedovoljno razvijenih osoba opštine Sombor podaril tudi donacijski ček v vrednosti 80.000 DIN.

Otvoritveno dogajanje se je pred supermarketom razvilo v pravo lokalno obarvano zabavo. Množico zbranih je najprej pozdravila folklorna skupina iz Somborja, po prvih nakupih pa so vse obiskovalce pred trgovino pričakale dobrote z žara in okusne degustacije, najmlajše pa je zabaval balonar in čarodej.

Skupina Tuš namerava v Srbiji dolgoročno zgraditi kar 100 trgovskih objektov. Vrednost naložb v letošnjem letu na trgih Srbije, Bosne in Hercegovine ter Makedonije skupno znaša več kot 60 milijonov evrov.