Še dva dneva do največjega celjskega športno rekreativnega dogodka

Do 8. tradicionalnega Tuševega vzpona na Celjsko kočo nas ločita le še dobra dva dneva. Start pohodnikov bo namreč v soboto ob 9.30 uri izpred Gostilne Francelj v Zagradu. Kolesarji pa bodo ob 10. uri s skupinskim startom krenili izpred Planeta Tuš Celje.

Do 8. tradicionalnega Tuševega vzpona na Celjsko kočo nas ločita le še dobra dva dneva. Start pohodnikov bo namreč v soboto ob 9.30 uri izpred Gostilne Francelj v Zagradu. Kolesarji pa bodo ob 10. uri s skupinskim startom krenili izpred Planeta Tuš Celje.

Trasa za kolesarje je nato speljana po Mariborski cesti in Aškerčevi ulici, v križišču pri Pošti zavijejo kolesarji levo in nadaljujejo pot po Cesti na grad proti Zagradu, kjer je postavljen štartni lok in se prične uradno merjenje časa.

Tekmovalce bosta vso pot spremljali spremljevalni vozili, ki bosta od Planeta Tuš do Zagrada, kjer se prične uradno merjenje časa, s svojo hitrostjo zagotavljali strnjeno kolono kolesarjev in s tem poskrbeli za varnost in čim manjši vpliv tekme na mestni promet.

Jure Golčer, zmagovalec lanskega Tuševega vzpona je prireditev pohvalil: ˝Tušev vzpon je res enkratna prireditev, saj se v Sloveniji le še redko kje na enem mestu zbere toliko ljubiteljev športa in predvsem kolesarjenja. Če ne bom imel kakšnih drugih tekmovalnih obveznosti, bom tudi letos vsekakor zraven.˝

Z zgodnjo prijavo preko interneta ali na telefonski številki 03 / 42 41 011 si lahko kolesarji popust v višini 3 evre na osebo pridobijo le še jutri, 21. junija. Na dan tekmovanja pa se bodo prijave za kolesarje zbirale od 7.30 do 9.00 ure pred Planetom TUŠ Celje ter za pohodnike med 8.30 in 9.30 pred Gostilno Francelj v Zagradu. Ob plačilu prijavnine bodo vsi udeleženci prejeli tudi bon, s katerim se bodo na cilju lahko okrepčali z okusno malico in številnimi degustacijami.

Na vrhu Celjske koče pa se zabava šele začne. Po razdelitvi nagrad vsem najboljšim sledi odlična zabava z Radiem Fantasy in glasbeno skupino Mambo Kings. Da ne bi bile vse nagrade razdeljene med najboljše kolesarje, bodo organizatorji med vsemi obiskovalci nagradili tudi najštevilčnejšo družino, najmlajšega ter najstarejšega udeleženca vzpona ter izžrebali srečneža, ki se bo na kraju prireditve popeljal z zračnim balonom.

< Nazaj

Ostale novice

  • 17

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več