Rebeka Dremelj in DJ Kosta Radman v Planetih Tuš

V prihajajočem vikendu bodo za odlično zabavo v Planetih Tuš poskrbeli koncert Rebeke Dremelj v Mariboru, nastop enega najboljših hrvaških DJ-ev Koste Radmana, ki s paške plaže Zrče prihaja v Kranj in Koper, večer stand-up komedije v Kranju in Jugo pop-rock party v Celju.

Na filmska platna Planetov Tuš prihajata ta teden dve težko pričakovani novosti – drama Jej, moli, ljubi z Julio Roberts v glavni vlogi in plesni romantični film Odpleši svoje sanje v 3D, ki je na ogled le v kinematografih Planetov Tuš. Novosti preteklega tedna – komedija Butec na večerji in fantazijska akcijska komedija Čarovnikov vajenec pa sta v minulem vikendu prevzeli primat na lestvici gledanosti.

Pestro večerno dogajanje bo tudi ta teden v Planetih Tuš namenjeno vsem, željnim zabave. Že v četrtek se v Kranju obeta nepozaben večer, ki ga bodo pričarali najboljši slovenski in tuji stand-up komiki. Na bowlingu se bodo predstavili Klemen Mauhler, Marina Orsag (gostja iz Hrvaške) in Nebojša Rako. V petek bo v Mariboru s svojo skupino za nepozaben večer poskrbela energična Rebeka Dremelj. V Kopru v petek ter v Kranju v soboto pa bo v Exclusive Papaya Club Partyju nastopil eden najboljših hrvaških DJ-ev, Kosta Radman, ki prihaja v Slovenijo neposredno s paške plaže Zrče. V Celju pa bo petkov večer v znamenju glasbenega koktajla nostalgičnih ritmov ex jugo scene.

V kinodvorane Planetov Tuš prihajajta ta teden kar dve filmski novosti. Drama Jej, moli, ljubi z Julio Roberts v glavni vlogi je film, posnet po istoimenski knjižni uspešnici. Zgodba govori o Liz Gilbert, igra jo Julia Roberts, sodobni ženski, ki se po ločitvi znajde na razpotju življenja. Odloči se zapustiti vse, kar ima, in se podati na potovanje okoli sveta v iskanje tistega, kar si je v resnici vedno želela. Druga novost pa je plesni romantični film Odpleši svoje sanje 3D, ki je v Sloveniji na ogled le v kinematografih Planetov Tuš. Skupina plesalcev se znajde v tekmi proti najboljšim plesalcem hip-hopa na svetu. Če verjameš vase, lahko uresničiš svoje sanje, je rdeča nit filma, spektakularne koreografije, narejene posebej za 3D tehnologijo, pa tiste, ki gledalca postavijo neposredno na oder med najboljše plesalce na svetu.

Filmske uspešnice so ta vikend v kinematografe Planetov Tuš privabile 13.339 ljubiteljev filma. Prvo mesto je z 2.759 gledalci osvojila novost preteklega tedna komedija Butec na večerji. Drugo mesto je prav tako zasedla novost, fantazijska akcijska komedija Čarovnikov vajenec, ki si jo je ogledalo 2.246 gledalcev. Na tretje mesto pa je s prvega zdrsnila grozljivka Nevidno zlo: Drugi svet 3D s 1.561 gledalci. Peterico zaključujeta družinski animirani film Svet igrač 3 in družinska športna drama Karate Kid.

S septembrom se je v Planetih Tuš pričelo tudi pestro dogajanje za najmlajše. Jesenske ustvarjalne delavnice bodo v Novem mestu, Celju in Kopru potekale vsako soboto od 10. do 12. ure vse do konca oktobra. V Kopru bodo ob sobotah v popoldanskih urah v Oslariji potekale otroške angleške delavnice, kjer se bodo najmlajši na zabaven in igriv način srečevali z zankami in ugankami angleškega jezika, vsak petek od 18. do 20. ure pa bodo primorski otroci vse do konca oktobra uživali ob najlepših pravljicah in pripovedkah. Septembrske in oktobrske sobote bodo v mariborski Oslariji v znamenju tujih kultur z vsega sveta. Vsaka sobota bo namreč med 11. in 19. uro posvečena drugi deželi ali državi. Otroci bodo spoznali njene značilnosti, kulturo, kulinariko, se naučili nekaj besed v tujem jeziku in se zabavali ob značilni glasbi, plesih in igrah te dežele.

Jesensko dogajanje bo zanimivo tudi za ostale generacije, saj bo v Kranju to soboto od 10. do 18. ure zanimivo na parkirišču pred Planetom. V okviru Akcije Zapelji me varno za dvig vozniške kulture v Sloveniji bosta namreč na parkirišču potekali demonstracija in mini trening varne vožnje po spolzkem cestišču, ledu in v drugih zahtevnih razmerah. V Mariboru bo v soboto ob 10.30 uri potekalo predavanje o tem, kako na naraven način premagati stres. Od 10. do 14. ure bodo obiskovalci lahko na stojnicah spoznali in preizkusili živila in naravne pripravke, ki pomagajo proti stresu. V Celju in Novem mestu pa si lahko obiskovalci v petek in soboto ogledajo tudi gobarsko razstavo.