Razstava kiparskih del Tomaža Maurina v Kočevju

Vabljeni na otvoritev razstave Tomaža Maurina v petek, 12.09.2003 ob 20.00 uri!

Vabljeni na otvoritev razstave Tomaža Maurina v petek, 12.09.2003 ob 20.00 uri!

Tomaž Maurin (kipar- samouk) se je rodil 19. avgusta 1968 v Ljubljani. Po končanem šolanju na srednji gozdarski šoli v Postojni se je zaposlil na Gozdnem gospodarstvu Kočevje, danes pa je zaposlen v podjetju Recinko d.o.o., podjetje za rehabilitacijo invalidov.

V sebi nosimo skrite sposobnosti, ki jih včasih že naključje spravi na plan. Kaj je tisto, ki nekoga pripravi do tega, da vzame v roke kos lesa in prične z ostrino orodja vanj prelivati podobe?

Skulpture predstavljajo nekatere živali v trenutku umetnikove zamisli. Njegove roke so ga vodile od napol grobe do prefinjene svilnate tehnike obdelave lesa. Dleta puščajo za seboj mehkobno sled brez grobih in ostrih oblik. Kajti les ne prenese nasilja. Thomas Alva Edison je rekel, da je talenta v uspehu samo za pet odstotkov, vse ostalo je znoj, kri in solze!

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.