Razstava kiparskih del Tomaža Maurina v Kočevju

Vabljeni na otvoritev razstave Tomaža Maurina v petek, 12.09.2003 ob 20.00 uri!

Vabljeni na otvoritev razstave Tomaža Maurina v petek, 12.09.2003 ob 20.00 uri!

Tomaž Maurin (kipar- samouk) se je rodil 19. avgusta 1968 v Ljubljani. Po končanem šolanju na srednji gozdarski šoli v Postojni se je zaposlil na Gozdnem gospodarstvu Kočevje, danes pa je zaposlen v podjetju Recinko d.o.o., podjetje za rehabilitacijo invalidov.

V sebi nosimo skrite sposobnosti, ki jih včasih že naključje spravi na plan. Kaj je tisto, ki nekoga pripravi do tega, da vzame v roke kos lesa in prične z ostrino orodja vanj prelivati podobe?

Skulpture predstavljajo nekatere živali v trenutku umetnikove zamisli. Njegove roke so ga vodile od napol grobe do prefinjene svilnate tehnike obdelave lesa. Dleta puščajo za seboj mehkobno sled brez grobih in ostrih oblik. Kajti les ne prenese nasilja. Thomas Alva Edison je rekel, da je talenta v uspehu samo za pet odstotkov, vse ostalo je znoj, kri in solze!

< Nazaj

Ostale novice

  • V Tušu se zavedamo velike izpostavljenosti zdravstvenih delavcev v času epidemije COVID. V zahvalo za njihov trud, čas in požrtvovalnost v težkih pogojih dela smo darovali pakete z dobrotami Tuš izdelkov.

  • 15

    V Tušu ponosno stopamo v 18. leto dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh. Letos bomo morske počitnice ob pomoči partnerjev in kupcev omogočili 250 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Otroci bodo v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču preživeli teden dni, poln brezskrbnih morskih radostih, … Več

  • 11

    V Tušu smo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja v Petrovčah odprli nov market. Prebivalcem v Savinjski dolini je zdaj čisto blizu doma na voljo market za priročne, vsakodnevne nakupe, kjer najdejo vse za dom in gospodinjstvo.