Razstava kiparskih del Tomaža Maurina v Kočevju

Vabljeni na otvoritev razstave Tomaža Maurina v petek, 12.09.2003 ob 20.00 uri!

Vabljeni na otvoritev razstave Tomaža Maurina v petek, 12.09.2003 ob 20.00 uri!

Tomaž Maurin (kipar- samouk) se je rodil 19. avgusta 1968 v Ljubljani. Po končanem šolanju na srednji gozdarski šoli v Postojni se je zaposlil na Gozdnem gospodarstvu Kočevje, danes pa je zaposlen v podjetju Recinko d.o.o., podjetje za rehabilitacijo invalidov.

V sebi nosimo skrite sposobnosti, ki jih včasih že naključje spravi na plan. Kaj je tisto, ki nekoga pripravi do tega, da vzame v roke kos lesa in prične z ostrino orodja vanj prelivati podobe?

Skulpture predstavljajo nekatere živali v trenutku umetnikove zamisli. Njegove roke so ga vodile od napol grobe do prefinjene svilnate tehnike obdelave lesa. Dleta puščajo za seboj mehkobno sled brez grobih in ostrih oblik. Kajti les ne prenese nasilja. Thomas Alva Edison je rekel, da je talenta v uspehu samo za pet odstotkov, vse ostalo je znoj, kri in solze!

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.