Računalniško opremljeni delovni kotički za knjižnici v Trbovljah in Litiji

>>Tušev bistri kotiček<< - dostop mladim do znanja, interneta in zabaveV letošnjem letu bomo posodobili 15 slovenskih knjižnic

»Tušev bistri kotiček« – dostop mladim do znanja, interneta in zabave
V letošnjem letu bomo posodobili 15 slovenskih knjižnic

118V vseh naših trgovinah po Sloveniji od začetka meseca februarja poteka humanitarna akcija pod sloganom »Ringa, ringa, raja, znanje k nam prihaja«. Cilj tega dolgoročno zasnovanega projekta je omogočiti mladim boljši dostop do znanja, interneta in zabave ter tako ob kakovostnejšem preživljanju prostega časa vzpodbuditi razvoj njihovih sposobnosti.

V ta namen bomo samo v letošnjem letu z računalniško opremljenimi delovnimi kotički posodobili kar 15 slovenskih knjižnic. Prvi dve, Matično knjižnico v Litiji in Knjižnico Toneta Seliškarja v Trbovljah, smo s »Tuševimi bistrimi kotički« opremili danes.

Vsaka knjižnica je prejela po dva prijetno urejena delovna kotička, ki sta opremljena s sodobnim računalnikom in tiskalnikom. Ustrezno nameščene in pripravljene za takojšnjo uporabo je predstavnikom obeh knjižnic simbolično predal naš direktor, Aleksander Svetelšek.

119V tem mesecu bomo posodobili še tri knjižnice: 8. marca Občinsko knjižnico Jesenice in Splošno knjižnico Antona Tomaža Linharta v Radovljici ter 10. marca Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja v Kopru. Obdarovanje preostalih izbranih knjižnic načrtujemo v mesecu aprilu in maju.

Sredstva za izvedbo tega projekta črpamo iz novo ustanovljenega Tuševega dobrodelnega sklada, v katerem, skupaj z dobavitelji, zbiramo denar tudi za preostale humanitarne projekte. Zbiranje poteka tako, da od vsakega nakupa nad 1000 tolarjev v naših trgovinah namenimo skladu 10 tolarjev.

Dodatne informacije:
Leonida PINTER
tel.: 03 424 11 32
leonida.pinter@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice