Računalniško opremljeni delovni kotički za knjižnici v Trbovljah in Litiji

>>Tušev bistri kotiček<< - dostop mladim do znanja, interneta in zabaveV letošnjem letu bomo posodobili 15 slovenskih knjižnic

»Tušev bistri kotiček« – dostop mladim do znanja, interneta in zabave
V letošnjem letu bomo posodobili 15 slovenskih knjižnic

Računalniško opremljeni delovni kotički za knjižnici v Trbovljah in Litiji V vseh naših trgovinah po Sloveniji od začetka meseca februarja poteka humanitarna akcija pod sloganom »Ringa, ringa, raja, znanje k nam prihaja«. Cilj tega dolgoročno zasnovanega projekta je omogočiti mladim boljši dostop do znanja, interneta in zabave ter tako ob kakovostnejšem preživljanju prostega časa vzpodbuditi razvoj njihovih sposobnosti.

V ta namen bomo samo v letošnjem letu z računalniško opremljenimi delovnimi kotički posodobili kar 15 slovenskih knjižnic. Prvi dve, Matično knjižnico v Litiji in Knjižnico Toneta Seliškarja v Trbovljah, smo s »Tuševimi bistrimi kotički« opremili danes.

Vsaka knjižnica je prejela po dva prijetno urejena delovna kotička, ki sta opremljena s sodobnim računalnikom in tiskalnikom. Ustrezno nameščene in pripravljene za takojšnjo uporabo je predstavnikom obeh knjižnic simbolično predal naš direktor, Aleksander Svetelšek.

Računalniško opremljeni delovni kotički za knjižnici v Trbovljah in Litiji V tem mesecu bomo posodobili še tri knjižnice: 8. marca Občinsko knjižnico Jesenice in Splošno knjižnico Antona Tomaža Linharta v Radovljici ter 10. marca Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja v Kopru. Obdarovanje preostalih izbranih knjižnic načrtujemo v mesecu aprilu in maju.

Sredstva za izvedbo tega projekta črpamo iz novo ustanovljenega Tuševega dobrodelnega sklada, v katerem, skupaj z dobavitelji, zbiramo denar tudi za preostale humanitarne projekte. Zbiranje poteka tako, da od vsakega nakupa nad 1000 tolarjev v naših trgovinah namenimo skladu 10 tolarjev.

Dodatne informacije:
Leonida PINTER
tel.: 03 424 11 32
leonida.pinter@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.