Prvo soboto v marcu Planet Tuš Koper oblit s čokolado

  • 4

Čokoladna zabava bo Planet Tuš Koper s sladkimi dobrotami napolnila prvo soboto v marcu. Že od jutranjih ur bo 10 vrhunskih slovenskih proizvajalcev čokolade ponujalo sladke pregrehe in pripovedovalo zanimive lokalne zgodbe. Da je Čokolada ključ do srca bodo obiskovalci spoznavali skupaj z vrhunskim poznavalcem in izdelovalcem čokolade, slaščičarskim mojstrom Gorazdom Potočnikom, ki bo pred obiskovalci pripravljal edinstveno, kar 10 metrsko čokolado z dodatki.

Prvo soboto v marcu, natančneje 5. marca, se bo Planet Tuš Koper spremenil v Čokoladni Planet in bo obiskovalcem vse od 9. ure dalje ponujal sladke razvade vseh vrst. Temno, mlečno, belo in čokolade z različnimi dodatki bo predstavilo 10 znanih slovenskih izdelovalcev in ponudnikov  ekskluzivnih vrst čokolade in drugih čokoladnih izdelkov. Ne samo v okušanju obiskovalci se bodo od 17. ure dalje lahko preizkusili tudi v izdelovanju čokolade skupaj s slaščičarskim mojstrom Gorazdom Potočnikom, se udeležili nagradnih iger in nakupili sladko darilo za prihajajoči 8. marec. V programu prireditve, ki bo potekala pod sloganom Čokolada je ključ do srca, se bodo zabavali z gostoma, Iztokom Gustinčičem in Tomažem Klepačem.

 

Slovenska čokoladna zgodba

Čokoladni praznik bo izrazito slovenski, saj Tuš sledi viziji poudarjanja lokalnih izdelkov: »Ponosni smo, da tudi na področju sladic najdemo številne inovativne slovenske podjetnike. Čokolada je le eden od mnogih vrhunskih izdelkov izpod rok slovenskih proizvajalcev, ki jih sicer v Tušu na svojih policah ponujamo preko 70 odstotkov,« so povedali v Tušu.

 

Tako vsak izdelek, ki ga bodo dan pred valentinovim preizkušali Primorci, nosi svoj pečat. Čokolade Cukerček proizvaja slovensko družinsko podjetje, v katerem že 15 let z ljubeznijo in predanostjo izdelujejo ročno izdelane vrhunske čokoladne izdelke. Inovativnost se kaže v posebnih okusih, ti so skupni imenovalec slovenske čokoladnice Dolce amore. Zgodbo, vredno greha, piše tudi Čokosvet, kjer diši po čokoladi, vselej pa se najde čas tudi za nebeške čokoladne Okuse Slovenije. Prav posebne, takšne brez vsebnosti kakava in sladkorja, gensko spremenjenih organizmov ali nenaravnih prehranskih dodatkov, zagotavlja Bijolada. Nastala je namreč zaradi alergije na najosnovnejšo sestavino vseh čokolad – kakav in nudi vsem posebno sladico, ki je veganska, organska in nealergena, okus pa ima prav čisto čokoladen. Z nizko vsebnostjo sladkorjev, brez dodanih umetnih barvil in aditivov so tudi izdelki Berryshka, ki ji je kot tudi bio čokoladi Iridis, skupen prvovrstni kakav. Prekmurska podeželska čokoladnica Passero slovi po pristnih domačih okusih, ponuja pa tudi posebno čokolado s tramincem. Da vino in čokolada odlično sovpadata je mnenja tudi Hiša vin in čokolade Kunej, kjer vam postrežejo s pravim čokoladnim vinom. Male in velike sladkosnede pa na spletu združuje spletna trgovina Moja čokolada s širokim naborom različnih čokoladnih izdelkov.   

 

Čokoholiki ali pa zgolj ljubitelji sladkih razvad bodo uživali v posebnostih, ki jih slovenski proizvajalci dodajajo nebeškim koščkom. Pa naj bodo to bučna ali konopljina semena, bezeg, sol ali rdeči poper, jabolčni zavitek ali čili, odlična čokolada z domačim pridihom zagotovo ne bo pustila nikogar ravnodušnega. 

 

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.