Prvih 10 prostovoljnih gasilskih društev prejelo donacijo v okviru projekta “Za življenja gre”

  • 11

V okviru velike dobrodelne akcije ZA ŽIVLJENJA GRE je danes prvih 10 prostovoljnih gasilskih društev Celjske in Posavske regije prejelo donacijo opreme. Akcija je pod okriljem Tuša združila dobavitelje in kupce, ki od septembra dalje z nakupom posebej označenih izdelkov v trgovinah Tuš sodelujejo pri zbiranju sredstev za nakup opreme, ki jo gasilci nujno potrebujejo. Danes je dosegla prvi mejnik in s predajo prve donacije za opremo za reševanje na in iz vode pripomogla k boljšem delovanju gasilskih društev Celjske in Posavske regije. S predajo donacije dobrodelna akcija ZA ŽIVLJENJA GRE še ni zaključena, saj bo potekala vse do konca novembra – sledili bosta še dve predaji donacij prostovoljnim gasilskim društvom širom Slovenije.

V Tušu spoštujejo slovenske gasilce, zato so prizadevanja za njihovo dobro delovanje nadgradili in to jesen pripravili veliko dobrodelno akcijo ZA ŽIVLJENJA GRE, v okviru katere združujejo dobavitelje in kupce. Z nakupom posebej označenih izdelkov v trgovinah kupci pripomorejo k nakupu potrebne gasilske opreme, ki gasilcem lajša delo. Škornji, čelade, reševalni jopiči in druga oprema, ki je povezana z vodo, bo razdeljena med prostovoljna gasilska društva, skladno z njihovimi potrebami, kakor jih evidentirajo na Gasilski zvezi Slovenije.

Danes je akcija dosegla prvi mejnik in Tuš je predal donacijo, s katero bodo 5 prostovoljnim gasilskim društvom iz Celjske regije: Slovenske Konjice, Laško, Celje Gaberje, Dobrna in Zreče, ter 5 prostovoljnim gasilskim društvom iz Posavske regije: Kostanjevica na Krki, Prekopa, Pirošica, Krška vas in Sevnica – zagotovila opremo za reševanje na in iz vode.

S predajo donacije pa dobrodelna akcija ZA ŽIVLJENJA GRE še ni zaključena, saj bo potekala vse do konca novembra in tako bosta sledili še 2 predaji donacij.

V okviru današnjega dogodka je pred Planetom Tuš Celje potekala tudi prestavitev prostovoljnih gasilskih društev iz Celjske regije z razstavo gasilskih vozil in zaščitne opreme. Hkrati so mlade ekipe prikazale delovanje mladih gasilcev, potekale pa so tudi otroške delavnice, ki so delovanje gasilcev približale najmlajšim. 

»Gasilci s svojim delovanjem ponazarjajo sodelovanje, nesebično pomoč in solidarnost, zato jih v Tušu izjemno cenimo. Naša prizadevanja so tokrat usmerjena v Celjsko in Posavsko regijo, do konca novembra pa bomo preko naše dobrodelne akcije, s katero zbiramo  sredstva za nakup gasilske opreme, opremili še več prostovoljnih gasilskih društev. Ob tem se zahvaljujemo našim dobaviteljem in kupcem za odlično sprejetost akcije in jih pozivamo k nadaljnjem sodelovanju, saj bomo tako pripomogli k boljšem delovanju prostovoljnih gasilskih društev širom Slovenije in vsem omogočili, da bodo naša življenja varnejša,« je ob predaji donacije povedal Gregor Štampohar, poslovni direktor Skupine Tuš.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.