Prvih 10 prostovoljnih gasilskih društev prejelo donacijo v okviru projekta “Za življenja gre”

  • 11

V okviru velike dobrodelne akcije ZA ŽIVLJENJA GRE je danes prvih 10 prostovoljnih gasilskih društev Celjske in Posavske regije prejelo donacijo opreme. Akcija je pod okriljem Tuša združila dobavitelje in kupce, ki od septembra dalje z nakupom posebej označenih izdelkov v trgovinah Tuš sodelujejo pri zbiranju sredstev za nakup opreme, ki jo gasilci nujno potrebujejo. Danes je dosegla prvi mejnik in s predajo prve donacije za opremo za reševanje na in iz vode pripomogla k boljšem delovanju gasilskih društev Celjske in Posavske regije. S predajo donacije dobrodelna akcija ZA ŽIVLJENJA GRE še ni zaključena, saj bo potekala vse do konca novembra – sledili bosta še dve predaji donacij prostovoljnim gasilskim društvom širom Slovenije.

V Tušu spoštujejo slovenske gasilce, zato so prizadevanja za njihovo dobro delovanje nadgradili in to jesen pripravili veliko dobrodelno akcijo ZA ŽIVLJENJA GRE, v okviru katere združujejo dobavitelje in kupce. Z nakupom posebej označenih izdelkov v trgovinah kupci pripomorejo k nakupu potrebne gasilske opreme, ki gasilcem lajša delo. Škornji, čelade, reševalni jopiči in druga oprema, ki je povezana z vodo, bo razdeljena med prostovoljna gasilska društva, skladno z njihovimi potrebami, kakor jih evidentirajo na Gasilski zvezi Slovenije.

Danes je akcija dosegla prvi mejnik in Tuš je predal donacijo, s katero bodo 5 prostovoljnim gasilskim društvom iz Celjske regije: Slovenske Konjice, Laško, Celje Gaberje, Dobrna in Zreče, ter 5 prostovoljnim gasilskim društvom iz Posavske regije: Kostanjevica na Krki, Prekopa, Pirošica, Krška vas in Sevnica – zagotovila opremo za reševanje na in iz vode.

S predajo donacije pa dobrodelna akcija ZA ŽIVLJENJA GRE še ni zaključena, saj bo potekala vse do konca novembra in tako bosta sledili še 2 predaji donacij.

V okviru današnjega dogodka je pred Planetom Tuš Celje potekala tudi prestavitev prostovoljnih gasilskih društev iz Celjske regije z razstavo gasilskih vozil in zaščitne opreme. Hkrati so mlade ekipe prikazale delovanje mladih gasilcev, potekale pa so tudi otroške delavnice, ki so delovanje gasilcev približale najmlajšim. 

»Gasilci s svojim delovanjem ponazarjajo sodelovanje, nesebično pomoč in solidarnost, zato jih v Tušu izjemno cenimo. Naša prizadevanja so tokrat usmerjena v Celjsko in Posavsko regijo, do konca novembra pa bomo preko naše dobrodelne akcije, s katero zbiramo  sredstva za nakup gasilske opreme, opremili še več prostovoljnih gasilskih društev. Ob tem se zahvaljujemo našim dobaviteljem in kupcem za odlično sprejetost akcije in jih pozivamo k nadaljnjem sodelovanju, saj bomo tako pripomogli k boljšem delovanju prostovoljnih gasilskih društev širom Slovenije in vsem omogočili, da bodo naša življenja varnejša,« je ob predaji donacije povedal Gregor Štampohar, poslovni direktor Skupine Tuš.

< Nazaj

Ostale novice

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več

  • 8

    Prisluhnil smo željam kupcev in prenovil izjemno priljubljen lokalni market, ki ponuja najsodobnejšo, priročno nakupovanje v trajnostno opremljenem ambientu z razširjeno ponudbo svežih izdelkov.