Prvi nizkoenergijski trgovski objekt v Sloveniji

V Selnici ob Dravi odpirata danes vrata nov Tušev market in že 16. bencinski servis Tuš Oil. Za celoten projekt smo v Tušu porabili skoraj 5 mio investicijskega kapitala.

Prvi nizkoenergijski trgovski objekt v Sloveniji V Selnici ob Dravi odpirata danes vrata nov Tušev market in že 16. bencinski servis Tuš Oil. Za celoten projekt smo v Tušu porabili skoraj 5 mio investicijskega kapitala. Tušev market z 900 m2 prodajnih površin pa je edinstven v Sloveniji, saj gre za prvi nizkoenergijski trgovski objekt pri nas in enega prvih takšnih v Evropi.

Tušev market ponuja na svojih prodajnih policah bogat izbor več kot 14.000 tako živilskih kot neživilskih izdelkov. Gre za sodoben market, prilagojen modernim trgovskim smernicam in najnovejšim nakupovalnim trendom. Največji poudarek trgovske ponudbe je zasnovan na bogati ponudbi svežega programa, ponudbo dopolnjuje širok nabor ekološko pridelanih produktov, suhi program ter bogata ponudba neživil. Ob marketu se nahaja sodoben bencinski servis Tuš Oil, ki ponudbo šestih točilnih mest dopolnjuje s prodajo plina, dobro založenim mini marketom in prijetnim gostinskim lokalom. Najpomembnejšo prednosti skupne lokacije pa pridobijo člani Tuš kluba, ki si z nakupi v trgovinah in drogerijah Tuš poleg do 50 % nižjih cen izbranih izdelkov v trgovinah Tuš pridobijo tudi popust v višini do 5 centov na liter goriva.

Trgovski objekt, ki so ga projektirali in izgradili v Tuš nepremičninah, je edinstven ne le v Sloveniji, ampak tudi širše, saj je tako ekološko dodelanih nizkoenergijskih trgovskih objektov malo tudi v Evropi. Za izgradnjo trgovskega objekta smo v Tušu porabili 3 mio evrov, za bencinski servis pa še dodatna 2 mio evrov. V obeh pa je zaposlitev skupaj dobilo 21 ljudi.

V objektu so izpuste CO2 v ozračje zmanjšali za 56 odstotkov. S solarnimi moduli, nameščenimi na ravni strehi objekta, proizvajajo električno energijo, ki zadostuje letni porabi 17 gospodinjstev in pokrije 20 % potreb objekta po električni energiji. Poraba energije je samo pri razsvetljavi z uporabo LED tehnologije, svetlobnimi kupolami in drugimi ukrepi manjša za 30 odstotkov. V objektu za ogrevanje ne uporabljajo fosilnih goriv in tako v ozračje ne izpuščajo negativnih produktov zgorevanja. Objekt se ogreva in hladi s pomočjo toplotne črpalke površinskega zemeljskega kolektorja – voda. Odpadne vode objekta so speljane v lastno čistilno napravo, komunalne odpadke pa v objektu ločujejo in vračajo v reciklažo oz. v ponovni proces proizvodnje embalaže. Zrak se primerno obdeluje s pomočjo zračne toplotne črpalke in rekuperacije toplote iz odtočnega zraka.

Objekt v Selnici ob Dravi je nadgradnja vrste ekološko varčnih in nizkoenergijskih objektov, ki jih v Tuš nepremičninah razvijajo že nekaj let, služil pa bo tudi kot model za nadaljnje Tuševe investicije. Njegovo otvoritev bo danes pospremilo pestro dogajanje, ki se bo pričelo ob 11. uri in bo trajalo vse do poznih popoldanskih ur. Obiskovalce bodo zabavali godba na pihala, orkester Roberta Goličnika, animacije balonarja in čarodeja ter številne degustacije. Po 16. uri pa bo za zabavo s koncertom poskrbela skupina Mambo Kings. V podjetju Tuš pa bomo, kot je pri nas v navadi, ob otvoritvi podarili tudi donacijo lokalnemu okolju. Od otvoritve do konca letošnjega leta bomo namreč v Tušu del kupnine vsakega nakupa, opravljenega pri nas, namenili za didaktične pripomočke, s katerimi bomo opremili vrtec Selnica ob Dravi.

< Nazaj

Ostale novice

  • 17

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več