Prve pakete pleničk bomo v Tušu podarili že v tem tednu

V podjetju Engrotuš bomo tudi letos skupaj s podjetjem Procter&Gamble 28 družinam, v katerih so se pred kratkim rodili dvojčki ali trojčki, podarili polletno zalogo pleničk Pampers.

Dobrodelna akcija Tuševi dvojčki in trojčki poteka letos že četrto leto. V njenem okviru pa bomo v Tušu s polletno zalogo pleničk obdarili skupaj že 136 družin.

Tudi letos so družine, prve od njih bomo razveselili že v tem tednu, izbrali s pomočjo vseh štirinajstih slovenskih porodnišnic – Celje, Izola, Jesenice, Kranj, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Novo mesto, Brežice, Postojna, Šempeter pri Novi Gorici, Ptuj, Slovenj Gradec in Trbovlje. Iz vsake od njih pa bomo obdarili tisti dve družini, v katerih so dvojčki oziroma trojčki zadnji prijokali na svet.

Z dobrodelno akcijo smo želeli v Tušu pomagati staršem, ki imajo ob dvojni sreči ob rojstvu malčkov tudi dvojne stroške. Ti so namreč že ob rojstvu enega otroka visoki. Starši z dvojčki in trojčki pa vsekakor potrebujejo tudi dodatno pomoč.

Zlatka Marzidovšek, višja medicinska sestra na oddelku za perinatologijo Splošne bolnišnice Maribor je našo akcijo pospremila z besedami: ˝Čestitam vam pri organizaciji te lepe akcije, ki bo vsekakor osrečila in pomagala staršem dvojčkov in trojčkov.˝

Tudi s to dobrodelno akcijo v Tušu dokazujemo, da smo eno družbeno najbolj odgovornih slovenskih podjetij. V treh letih smo tako za sponzorske in donatorske akcije namenili skoraj 1,3 milijona evrov. Tudi v prihodnje pa bo z rastjo podjetja rasel tudi delež, ki ga namenjamo družbeni odgovornosti.