Prodaja Tuš Oila strateški kapital za nadaljnji razvoj Tuš Holdinga

V Tuš Holdingu so potrdili prodajo Tuš Oilov, tretje največje verige bencinskih servisov v Sloveniji. Strateško odločitev so izpeljali s ciljem dolgoročne optimizacije in stabilizacije svojih dejavnosti in tako uresničili eno od pomembnih potez zastavljene strategije razvoja Tuš Holdinga. Bencinske servise Tuš Oil je prevzela skupina MOL, mednarodna integrirana naftna in plinska družba, ki deluje na območju EMEA in v državah Commonwealtha ter zaposluje preko 32 000 ljudi po vsem svetu. Od danes je tudi lastnik tretje največje verige bencinskih servisov pri nas, pri čemer bo v ponudbi ohranila dosedanje bonitete Tuš kluba.

Prodajo verige bencinskih servisov Tuš Oil v Tuš Holdingu vidijo kot strateško odločitev, ki jo uresničujejo s ciljem dolgoročne stabilizacije in optimizacije svojih dejavnosti. ˝Odprodaja Tuš Oilov, tretje največje verige bencinskih servisov v Sloveniji, pomeni pomemben razvojni korak za strateški razvoj in optimizacijo poslovanja Tuš Holdinga. Tuš Oili so do sedaj popolnoma izpolnjevali naša pričakovanja, danes pa so na točki, ko potrebujejo novo dimenzijo, ki jo bodo lahko uspešno uresničili z novim lastnikom,˝ pojasnjujejo v Tuš Holdingu.

Tuš Oile je prevzela ena vodilnih evropskih naftnih in plinskih družb, skupina Mol, ki bo prevzela tudi vse zaposlene. Proces prodaje je vodilo svetovno uveljavljeno podjetje The Blackstone Advisory Partners iz Londona, s podpisano pogodbo pa se je začel postopek prehoda bencinskih servisov k novemu lastniku. S podpisom pogodbe o poslovnem sodelovanju bo novi lastnik ohranil bonitete Tuš kluba, ki so jih bili kupci na Tuš Oilih vajeni do sedaj.

Veriga bencinskih servisov Tuš Oil je z 19 poslovalnicami, ki so razporejene po vsej državi, po velikosti tretja največja veriga bencinskih servisov v Sloveniji. Poslovne enote so na avtocestnem izvozu Dramlje, v Lormanju ob Pomurski avtocesti, v Slovenskih Konjicah, Ljutomeru, Celju, Mariboru v Radvanju in na Pobrežju, v Šentjanžu pri Dravogradu, Šentilju, Gornji Radgoni, Murski Soboti, Prestranku, Kozini, Kočevju, Novem mestu, Sežani, Hočah, v Mestinju in Selnici ob Dravi.

Lani so v Tuš Holdingu dosegli načrtovanih 830 milijonov evrov prihodkov. V času spremenjenih gospodarskih razmer so v primerjavi z letom 2009 prihodke celo dvignili, in sicer za več kot 11 milijonov evrov. Letošnje leto je za podjetje pomembno zaradi realizacije številnih pomembnih poslovnih ciljev. ˝Naša strategija razvoja je dolgoročna, dobro premišljena in načrtuje tudi v prihodnje intenziven razvoj širokega spektra dejavnosti v okviru Tuš Holdinga,˝ še dodajajo v Tuš Holdingu.

< Nazaj

Ostale novice

  • 8

    Ana Roš & Tuš prinašata na trgovske police vrhunske kulinarične izdelke slovenskih pridelovalcev in predelovalcev hrane. V Tušu, največjem slovenskem trgovcu, bodo tako povezali vrhunsko kulinariko, lokalne sestavine in izkušene slovenske proizvajalce, ki bodo za njihove kupce pripravljali inovativne kulinarične mojstrovine, namenjene vsakodnevnim nakupom. Projekt zaradi njegove izjemnosti povezovanja in … Več

  • V Tušu se zavedamo velike izpostavljenosti zdravstvenih delavcev v času epidemije COVID. V zahvalo za njihov trud, čas in požrtvovalnost v težkih pogojih dela smo darovali pakete z dobrotami Tuš izdelkov.

  • 15

    V Tušu ponosno stopamo v 18. leto dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh. Letos bomo morske počitnice ob pomoči partnerjev in kupcev omogočili 250 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Otroci bodo v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču preživeli teden dni, poln brezskrbnih morskih radostih, … Več