Pripadnost in zvestoba zaposlenih v našem podjetju izjemno visoka

V naših družbah Engrotuš in Vele smo pravkar zaključili z analizami raziskave o zadovoljstvu zaposlenih, v kateri je sodelovalo skoraj 40 odstotkov vseh zaposlenih oziroma 1244 naključno izbranih zaposlenih v obeh družbah.

V naših družbah Engrotuš in Vele smo pravkar zaključili z analizami raziskave o zadovoljstvu zaposlenih, v kateri je sodelovalo skoraj 40 odstotkov vseh zaposlenih oziroma 1244 naključno izbranih zaposlenih v obeh družbah. Izsledki raziskave, ki je le v 15-ih letih zrasla dobesedno iz nič, so zanimivi predvsem zaradi tega, ker so bili v družbah opravljeni prvič.

Kako se torej v takšnem podjetju počutijo zaposleni? Aleksander Svetelšek je ob predstavitvi rezultatov raziskave povedal: ˝V Engrotušu se zavedamo, da so danes zaposleni največji kapital podjetja in da so prav oni tisti, ki v največji meri gradijo njegovo podobo v javnosti. Zadovoljstvo naših kupcev in kvaliteta storitve sta vsekakor odvisna od zadovoljstva in motiviranosti zaposlenih. Raziskava, ki smo jo opravili v septembru, je pokazala, da smo na pravi poti. Naši rezultati so glede na ostala slovenska podjetja zelo ugodni. Vendar pa se zavedamo, da moramo za prijetno delovno vzdušje, zaupanje med zaposlenimi in njihovim vodstvom delati še naprej. Naredili smo le prvi korak in sedaj je pred nami še dolga, naporna pot ustvarjanja pozitivne klime, ki bo še naprej dvigovala zadovoljstvo zaposlenih in jim dajala motivacijo za še boljše delo. ‘

Raziskava je pokazala, da so zaposleni tako kot v drugih slovenskih podjetjih najbolj zadovoljni s stalnostjo zaposlitve. Izpostavili so tudi zadovoljstvo s samostojnostjo pri delu in zanimivostjo dela, ki ga opravljajo. Njihov odnos do dela je pozitiven, saj na svoje delovno mesto radi prihajajo, delo pa jih v veliko meri zadovoljuje. Klimo v podjetju ocenjujejo kot dobro in menijo, da v podjetju prevladuje pozitivno razpoloženje. V Engrotušu smo tudi veseli podatka, da zaposleni podjetju izkazujejo veliko stopnjo pripadnosti in zvestobe. Tudi podpora strategiji razvoja podjetja je visoka in potrjuje pravilne odločitve vodstva podjetja. Zaposleni verjamejo v prihodnost podjetja, saj pričakujejo, da bo Engrotuš v prihodnje še večje podjetje kot danes. Ocenjujejo tudi, da je ugled podjetja v javnosti zelo visok in se še krepi.

Na osnovi rezultatov bomo tako v Engrotušu in Vele v prihodnjih mesecih začeli z izvajanjem aktivnosti, s katerimi želimo zadovoljstvo zaposlenih in interno klimo dvigniti še na višjo raven.

Dodatne informacije:
Leonida Pevec
odnosi z javnostmi podjetja Engrotuš
Tel. 03 424 11 32
Fax. 03 424 12 80
e-mail: leonida.pevec@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka: PURANJI FILE, PRSI VP Uporabno najmanj do: 25. 10. 2023 (datum je odtisnjen na etiketi vrečke). Serija št.: 6150489154 Proizvajalec: ANIMEX FOODS SP. Z.O.O, ul. T. Chatubinskiego 8, Warszawa zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije Salmonella spp. Potrošniki naj živila ne zaužijejo, temveč ga zavržejo ali … Več

  • Cenjene stranke obveščamo o preventivnem umiku izdelka:   OSTRA MOKA VSAK DAN, TIP 400, 1 kg. Uporabno najmanj do 10. 7. 2024 (datum je odtisnjen na vrhu vrečke). Proizvajalec: Mlinotest živilska industrija d.d. za Engrotuš d.o.o., Cesta v Trnovlje 10a, 3000 Celje.   Kupci lahko izdelek vrnete na mesto nakupa … Več

  • Cenjene stranke obveščamo, o odpoklicu izdelka: SUŠENI DATELJNI S KOŠČICO, 200g uporabno najmanj do: 31.12.2023 LOT:HA310/43 zaradi možne prisotnosti tujka v živilu. Kupci lahko izdelek vrnete, na mesto nakupa in povrnili vam bomo kupnino.