Pričarajmo nasmehe – Zlatko presenetil otroke in vzgojitelje

Tuš z dobrodelnim projektom Pričarajmo nasmeh že trinajst let zapored omogoča počitnice otrokom iz socialno šibkih družin.

Tudi letos ni nič drugače, vsega skupaj 500 nadobudnežev bo s širokimi nasmehi čofotalo na Debelem rtiču. Poleg številnih aktivnosti in delavnic, ki so zanje pripravljene na letovanju, so v petek dobili še en prav poseben in nepričakovan obisk. Pozdravit in razveselit jih je prišel uveljavljen slovenski reper Zlatko, ki se še kako zaveda pomena tovrstne dobrodelnosti. »Imel sem se zelo lepo in tole bi povedal: otroci so naša realnost. To, kar vanje vložimo, pa je enako naši prihodnosti.«

»Zlatko se je z veseljem odzval vabilu in povedal, da je to, kar počnejo prostovoljci, krasno poslanstvo, ter da spodbuja aktivnosti na svežem morskem zraku, proč od računalnika in televizije.«

Zlatko pa ni presenetil zgolj otrok, ampak tudi vzgojitelje, ki na Debelem rtiču že tedne prostovoljno skrbijo za otroke. Sploh ena je velika Zlatkova oboževalka in njegov obisk je bil zanjo več kot nagrada za srčno delo. »Urška je njegova velika oboževalka, a je tudi to presenečenje, tako kot večino stvari v svojem življenju, delila s kopico otrok. Ti so bili nad Zlatkom popolnoma očarani, z njim so najprej prepevali, potem pa se še precej družili. Ob koncu so mu podarili medaljo prijateljstva, ki je je bil glasbenik zelo vesel, saj še nikoli prej ni dobil nobene kolajne,« je z zadovoljnim nasmeškom povedala Gabrijela Kukovec Pribac, pedagoški vodja.

»Najprej se je Zlatko podpisal na roke, majice in papirje, nato pa so mu avtograme kar na majico vrnili še otroci.

Samo v tem poletju je do tega trenutka na morskem zraku v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh uživalo že 270 otrok, še 230 pa jih počitnice še pričakuje. Sicer pa so v Tušu, skupaj s partnerji, dobavitelji in kupci, v vseh letih omogočili letovanja že več kot 6.600 otrokom.