Pričarajmo nasmeh’ – humanitarni projekt vreden 18 milijonov tolarjev”

Pri Tušu bomo v letošnji humanitarni akciji ˝Pričarajmo nasmeh˝ letovanje na Debelem rtiču omogočili kar petsto otrokom iz socialno ogroženih družin.

Pri Tušu bomo v letošnji humanitarni akciji ˝Pričarajmo nasmeh˝ letovanje na Debelem rtiču omogočili kar petsto otrokom iz socialno ogroženih družin. V obdobju od 24. junija do 29. avgusta se bo v Letovišču in zdravilišču RKS na Debelem rtiču zvrstilo 6 skupin po približno 80 otrok.

Program letovanja je zasnovan tako, da otroci preko športnih dejavnosti, ustvarjalnih delavnic in igre dobijo pozitivno vzpodbudo in dosežejo lastno potrditev. Vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci so za otroke pripravili pester program, po katerem se bodo otroci zabavali ob poslušanju pravljic, ogledih filmskih predstav, sprehodih v bližnjo in daljno okolico (Resljev gaj, Pokopališče školjk), izletih v Koper in Lipico ter vožnji z ladjo. V ustvarjalnih delavnicah bodo lahko pokazali svojo domišljijo in kreativnost pa tudi spretnost pri izdelovanju okraskov in nakita iz školjk, makaronov, storžev in podobnega. V plesnih delavnicah se bodo naučili plesnih korakov, v tečajih plavanja pa bodo nekateri celo prvič zaplavali.

Podjetje Engrotuš je akcijo organiziralo skupaj z Rdečim križem Slovenije, ki je v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa, Centri za socialno delo ter ustreznimi službami na osnovnih šolah po vsej Sloveniji izbral otroke, ki se bodo udeležili letošnjega letovanja.

V letu 2005 smo v podjetju za dobrodelne projekte predvideli več kot 100 milijonov tolarjev. Sponzorska in donatorska sredstva namenjajo predvsem humanitarnim akcijam, katerih cilj je dvigovanje splošne kakovosti življenja, pomoč socialno ogroženim, vzgoji in izobraževanju ter zdravstveni oskrbi. Prioriteto pri izbiri sponzorskih sredstev pa imajo projekti, namenjeni otrokom in mladini.˝

˝Otroci so naše največje bogastvo in temelj, na katerem bo naša družbe rasla in se razvijala v prihodnje. Z dobrodelno akcijo ˝Pričarajmo nasmeh˝ želimo tako nepozabne počitnice v družbi vrstnikov pričarati tistim, ki bi najlepši del leta drugače preživeli na izpraznjenih mestnih ulicah. Ob tem pa si želimo, da otroci ob dobro zasnovanem programu letovanja pridobijo čim več pozitivnih izkušenj, ki jim bodo v pomoč pri gradnji njihove lastne zgodbe o uspehu,˝ je na novinarski konferenci povedal Andrej Bošnjak, direktor poslovne uprave družbe Engrotuš.

Zahvala za izvedbo letovanja pa gre tudi številnim sponzorjem, brez katerih letovanje ne bi bilo tako pestro, kakor bo z njihovo pomočjo.

Dodatne informacije:
Leonida Pevec
odnosi z javnostmi podjetja Engrotuš
tel. 03 424 11 32
fax. 03 424 12 80
e-mail: leonida.pevec@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • 86

    Danes je vrata odprl popolnoma prenovljen Tuš supermarket Lucija z nakupovalno potjo po meri kupca in ambientom, ki je prilagojen sodobnemu načinu nakupovanja.V prenovljeni poslovalnici je na voljo še več pripravljenih jedi iz toploteke ter širok izbor pripravljene hrane za malico in za na pot, kupce pa presenečamo tudi z … Več

  • 66

    Tuš market Radovljica, ki je doslej deloval kot franšizna trgovina, smo včeraj odprli v osveženi podobi. Celovita prenova vključno z energetskimi izboljšavami je načrtovana v prvi polovici prihodnjega leta, delno prenovljen market v središču Radovljice pa že sedaj prinaša optimizirano nakupovalno pot, ki omogoča hitre in učinkovite nakupe. Kupci lahko- … Več

  • Od 19. 10. 2022 do 17. 1. 2023 z nakupi v Tušu zbirajte točke zvestobe in pridobite do 60 % popusta na izdelke iz linije Dormeo® Charming. Za vsakih 10 € nakupa prejmete eno točko zvestobe kot nalepko za zbiranje na zbirnem kartončku v info letaku in v digitalni obliki, … Več