Pričarajmo nasmeh’ – humanitarni projekt vreden 18 milijonov tolarjev”

Pri Tušu bomo v letošnji humanitarni akciji ˝Pričarajmo nasmeh˝ letovanje na Debelem rtiču omogočili kar petsto otrokom iz socialno ogroženih družin.

Pri Tušu bomo v letošnji humanitarni akciji ˝Pričarajmo nasmeh˝ letovanje na Debelem rtiču omogočili kar petsto otrokom iz socialno ogroženih družin. V obdobju od 24. junija do 29. avgusta se bo v Letovišču in zdravilišču RKS na Debelem rtiču zvrstilo 6 skupin po približno 80 otrok.

Program letovanja je zasnovan tako, da otroci preko športnih dejavnosti, ustvarjalnih delavnic in igre dobijo pozitivno vzpodbudo in dosežejo lastno potrditev. Vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci so za otroke pripravili pester program, po katerem se bodo otroci zabavali ob poslušanju pravljic, ogledih filmskih predstav, sprehodih v bližnjo in daljno okolico (Resljev gaj, Pokopališče školjk), izletih v Koper in Lipico ter vožnji z ladjo. V ustvarjalnih delavnicah bodo lahko pokazali svojo domišljijo in kreativnost pa tudi spretnost pri izdelovanju okraskov in nakita iz školjk, makaronov, storžev in podobnega. V plesnih delavnicah se bodo naučili plesnih korakov, v tečajih plavanja pa bodo nekateri celo prvič zaplavali.

Podjetje Engrotuš je akcijo organiziralo skupaj z Rdečim križem Slovenije, ki je v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa, Centri za socialno delo ter ustreznimi službami na osnovnih šolah po vsej Sloveniji izbral otroke, ki se bodo udeležili letošnjega letovanja.

V letu 2005 smo v podjetju za dobrodelne projekte predvideli več kot 100 milijonov tolarjev. Sponzorska in donatorska sredstva namenjajo predvsem humanitarnim akcijam, katerih cilj je dvigovanje splošne kakovosti življenja, pomoč socialno ogroženim, vzgoji in izobraževanju ter zdravstveni oskrbi. Prioriteto pri izbiri sponzorskih sredstev pa imajo projekti, namenjeni otrokom in mladini.˝

˝Otroci so naše največje bogastvo in temelj, na katerem bo naša družbe rasla in se razvijala v prihodnje. Z dobrodelno akcijo ˝Pričarajmo nasmeh˝ želimo tako nepozabne počitnice v družbi vrstnikov pričarati tistim, ki bi najlepši del leta drugače preživeli na izpraznjenih mestnih ulicah. Ob tem pa si želimo, da otroci ob dobro zasnovanem programu letovanja pridobijo čim več pozitivnih izkušenj, ki jim bodo v pomoč pri gradnji njihove lastne zgodbe o uspehu,˝ je na novinarski konferenci povedal Andrej Bošnjak, direktor poslovne uprave družbe Engrotuš.

Zahvala za izvedbo letovanja pa gre tudi številnim sponzorjem, brez katerih letovanje ne bi bilo tako pestro, kakor bo z njihovo pomočjo.

Dodatne informacije:
Leonida Pevec
odnosi z javnostmi podjetja Engrotuš
tel. 03 424 11 32
fax. 03 424 12 80
e-mail: leonida.pevec@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.