Premiere tedna: Plačanci in Salt ter Marmaduke

V Planete Tuš Celje, Koper in Maribor prihaja ta četrtek na filmska platna filmska premiera – akcija Plačanci, v vse Planete Tuš pa tudi akcijski triler Salt in družinska komedija Marmaduke.

Dolgo pričakovana novost preteklega tedna, družinski animirani 3D film Svet igrač je ta vikend prepričljivo pometel s konkurenco in prevzel prvo mesto na lestvici gledanosti. V Planetih Tuš pa bo prihodnji vikend vroče tudi na bowlingih, kjer bodo za najboljše poletne zabave poskrbeli priznani dj-i. Le še teden dni nas loči tudi do največjega otroškega festivala, ki se bo prihodnjo sredo začel v koprskem Planetu Tuš.

Na filmska platna Planetov Tuš prihajajo ta četrtek kar tri filmske novosti. Scenaristu, režiserju in igralcu Sylvestru Stallonu je v akciji Plačanci uspelo to, kar ni še nikomur pred njim. V enem filmu je združil največje in najboljše akcijske igralce vseh časov, to so: Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Steve Austin, Terry Crews in Mickey Rourke. Akcijski triler Salt je zgodba o Evelyn Salt, igra jo Angelina Jolie, predani agentki CIE. Njena lojalnost je na preizkušnji, ko ji očitajo, da je ruska vohunka, ki namerava izvesti atentat na ameriškega predsednika. Tretja novost tega tedna pa je sinhronizirana družinska komedija Marmaduke, zgodba o dogodivščinah čudaške doge, 100-kilogramskega najstniškega pesjana, ki bralce stripov navdušuje že od leta 1954.

Filmske uspešnice so ta vikend v kinematografe Planetov Tuš privabile 13.620 ljubiteljev filma. Prvo mesto gledanosti je z 3.280 gledalci prepričljivo prevzela novost preteklega tedna, družinski animirani 3D film Svet igrač. Na drugo mesto je zdrsnila komedija Kot noč in dan, ki je v kinodvorane privabila 2.261 gledalcev. Tretje mesto pa je zasedla komedija Odrasli, ki si jo je ogledalo 1.729 gledalcev. Peterico zaključujeta domišljijska akcijska pustolovščina Zadnji gospodar vetra in akcijska komedija A ekipa.

Ob vročih poletnih vikend večerih utripajo bowlingi Planetov Tuš. V ritmih R&B-ja, hip hopa, popa in housa bosta tako Planeta Tuš Kranj in Mariboru utripala vsak petek in soboto, Planet Celje pa ob sobotah. Še slaba dva tedna, do 27. avgusta, si lahko v kranjskem Planetu Tuš ogledate razstavo Peščena pravljica, skulpturo, za katero je umetnik porabil kar 8 ton peska, otroke pa pripeljite v peskovnik poln igrač, v katerem lahko ustvarjajo svoje male umetnine.

V koprskem Planetu Tuš se že pripravljajo na prvi Otroški festival, ki bo potekal od srede, 25., do torka, 31. avgusta. Festival bo v tednu, v katerem se počitnice prevesijo v novo šolsko leto, ugodne nakupe otroških oblačil in potrebščin povezal s številnimi zabavnimi dogodki, nastopi, predstavami in ustvarjalnimi delavnicami, s katerem bodo otroci stopili proti dogodivščinam novega 1. septembra. Dogajanje bodo v Planetu Tuš Koper zaključili z veliko modno revijo za otroke in najstnike ter z nastopom Maje Keuc.