Premiera dokumentarnega filma ‘Neprijetna resnica’

Da bi opozorili na posledice, ki jih ima človeško ravnanje na okolje, in spodbudili zavedanje o potrebnih korenitih spremembah bomo v Planetu Tuš Celje v četrtek, 19. oktobra, ob 19. uri organizirali premiero dokumentarnega filma ‘Neprijetna resnica’.

Globalno segrevanje povzroča masovno taljenje ledenikov in snega po celem svetu, od Himalaje, Alp in Andov, do Arktike ter Antarktike in je zelo izrazit pojav od leta 1980 naprej. In to je le ena od posledic globalnih podnebnih sprememb, ki se dogajajo na našem modrem planetu.

Da bi opozorili na posledice, ki jih ima človeško ravnanje na okolje, in spodbudili zavedanje o potrebnih korenitih spremembah, ki lahko upočasnijo današnji trend, bomo v Planetu Tuš Celje v četrtek, 19. oktobra, ob 19. uri organizirali premiero dokumentarnega filma »Neprijetna resnica« (An Inconvenient Truth), režiserja Davisa Guggenheima, in okroglo mizo o posledicah podnebnih sprememb za Slovenijo.

Kaj torej pomenijo globalne podnebne spremembe za Slovenijo, se bomo na okrogli mizi z naslovom »Podnebne spremembe – aktualno stanje in izzivi za Slovenijo«, ki bo sledila premieri dokumentarnega filma, lahko pogovorili z Marinko Vovk iz Okoljsko raziskovalnega zavoda Slovenske Konjice, Vido Ogorelec Wagner iz Umanotere, Slovenske fundacije za trajnostni razvoj Ljubljana, in Brankom Cagličem iz POP d.o.o., Velenje.

Film je resnično vreden ogleda in razmisleka. ‘Svet že dolgo potrebuje film »Neprijetna resnica«. Film ne dopušča, da bi si še naprej zatiskali oči pred tem, kar počnemo s svojim planetom, z naravo, in navsezadnje tudi s seboj’, je film ocenil naš bivši predsednik Milan Kučan.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več