Premiera dokumentarnega filma ‘Neprijetna resnica’

Da bi opozorili na posledice, ki jih ima človeško ravnanje na okolje, in spodbudili zavedanje o potrebnih korenitih spremembah bomo v Planetu Tuš Celje v četrtek, 19. oktobra, ob 19. uri organizirali premiero dokumentarnega filma ‘Neprijetna resnica’.

Globalno segrevanje povzroča masovno taljenje ledenikov in snega po celem svetu, od Himalaje, Alp in Andov, do Arktike ter Antarktike in je zelo izrazit pojav od leta 1980 naprej. In to je le ena od posledic globalnih podnebnih sprememb, ki se dogajajo na našem modrem planetu.

Da bi opozorili na posledice, ki jih ima človeško ravnanje na okolje, in spodbudili zavedanje o potrebnih korenitih spremembah, ki lahko upočasnijo današnji trend, bomo v Planetu Tuš Celje v četrtek, 19. oktobra, ob 19. uri organizirali premiero dokumentarnega filma »Neprijetna resnica« (An Inconvenient Truth), režiserja Davisa Guggenheima, in okroglo mizo o posledicah podnebnih sprememb za Slovenijo.

Kaj torej pomenijo globalne podnebne spremembe za Slovenijo, se bomo na okrogli mizi z naslovom »Podnebne spremembe – aktualno stanje in izzivi za Slovenijo«, ki bo sledila premieri dokumentarnega filma, lahko pogovorili z Marinko Vovk iz Okoljsko raziskovalnega zavoda Slovenske Konjice, Vido Ogorelec Wagner iz Umanotere, Slovenske fundacije za trajnostni razvoj Ljubljana, in Brankom Cagličem iz POP d.o.o., Velenje.

Film je resnično vreden ogleda in razmisleka. ‘Svet že dolgo potrebuje film »Neprijetna resnica«. Film ne dopušča, da bi si še naprej zatiskali oči pred tem, kar počnemo s svojim planetom, z naravo, in navsezadnje tudi s seboj’, je film ocenil naš bivši predsednik Milan Kučan.