Pred Planetom Tuš Celje mlekomat z dnevno svežim mlekom iz Savinjske doline

Od tega vikenda dalje si lahko na mlekomatu pred Planetom Tuš Celje natočite sveže mleko s kmetije Holobar.

Od tega vikenda dalje si lahko na mlekomatu pred Planetom Tuš Celje natočite sveže mleko s kmetije Holobar. Mlekomat je pomemben prispevek našega podjetja za promocijo zdravega načina življenja in povečevanja ekološke osveščenosti z zmanjševanjem odpadne embalaže. Mleko je dnevno sveže in prihaja iz idilične vasice Migojnice, nedaleč iz Žalca. Vsebuje povprečno 4,25 % mlečne maščobe, je neprekuhano in ohlajeno na 4˚C.

Mleko iz mlekomata pri Planetu Tuš Celje je primerno za takojšnje uživanje in nadaljnjo pripravo različnih mlečnih izdelkov, kot sta jogurt ali kislo mleko. Da bi mu podaljšali obstojnost, na kmetiji Holobar predlagajo, da ga segrejete na približno 70˚C. Ker je domače mleko naraven vir kalcija in vitaminov, je mlekomat vsekakor pomemben za promocijo zdravega načina življenja. Takšen način prodaje mleka ima tudi ekološko noto, saj se mleko nataka v povratne steklenice ali plastenke, ki so na voljo tudi v mlekomatu. Cena litra mleka je 1 €. Na mlekomatu si lahko natočite tudi manj kot liter, vsak deciliter pa stane 10 centov.

Svežino in neoporečnost mleka zagotavljajo najprej na kmetiji Holobar, saj vzorce mleka nekajkrat tedensko testirajo v laboratoriju. Poleg tega zagotavlja svežino tudi sam mlekomat, ki je eden najboljših na tržišču, saj je vsa higienska in toplotna veriga zagotovljena po sistemu HACCAP. Mlekomat meri temperaturo mleka in ne temperature v hladilniku, blokada točenja mleka po 24 urah pa je dodatna zaščita in zagotovilo za svežino in najvišjo kakovost izdelka. Poleg tega je mlekomat opremljen s posebnimi UV svetilkami, ki razkužujejo prostor in s tem zagotavljajo dezinfekcijo cisterne, v kateri se nahaja mleko.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.