Pred Planetom Tuš Celje mlekomat z dnevno svežim mlekom iz Savinjske doline

Od tega vikenda dalje si lahko na mlekomatu pred Planetom Tuš Celje natočite sveže mleko s kmetije Holobar.

237Od tega vikenda dalje si lahko na mlekomatu pred Planetom Tuš Celje natočite sveže mleko s kmetije Holobar. Mlekomat je pomemben prispevek našega podjetja za promocijo zdravega načina življenja in povečevanja ekološke osveščenosti z zmanjševanjem odpadne embalaže. Mleko je dnevno sveže in prihaja iz idilične vasice Migojnice, nedaleč iz Žalca. Vsebuje povprečno 4,25 % mlečne maščobe, je neprekuhano in ohlajeno na 4˚C.

Mleko iz mlekomata pri Planetu Tuš Celje je primerno za takojšnje uživanje in nadaljnjo pripravo različnih mlečnih izdelkov, kot sta jogurt ali kislo mleko. Da bi mu podaljšali obstojnost, na kmetiji Holobar predlagajo, da ga segrejete na približno 70˚C. Ker je domače mleko naraven vir kalcija in vitaminov, je mlekomat vsekakor pomemben za promocijo zdravega načina življenja. Takšen način prodaje mleka ima tudi ekološko noto, saj se mleko nataka v povratne steklenice ali plastenke, ki so na voljo tudi v mlekomatu. Cena litra mleka je 1 €. Na mlekomatu si lahko natočite tudi manj kot liter, vsak deciliter pa stane 10 centov.

Svežino in neoporečnost mleka zagotavljajo najprej na kmetiji Holobar, saj vzorce mleka nekajkrat tedensko testirajo v laboratoriju. Poleg tega zagotavlja svežino tudi sam mlekomat, ki je eden najboljših na tržišču, saj je vsa higienska in toplotna veriga zagotovljena po sistemu HACCAP. Mlekomat meri temperaturo mleka in ne temperature v hladilniku, blokada točenja mleka po 24 urah pa je dodatna zaščita in zagotovilo za svežino in najvišjo kakovost izdelka. Poleg tega je mlekomat opremljen s posebnimi UV svetilkami, ki razkužujejo prostor in s tem zagotavljajo dezinfekcijo cisterne, v kateri se nahaja mleko.

< Nazaj

Ostale novice

  • 8

    Ana Roš & Tuš prinašata na trgovske police vrhunske kulinarične izdelke slovenskih pridelovalcev in predelovalcev hrane. V Tušu, največjem slovenskem trgovcu, bodo tako povezali vrhunsko kulinariko, lokalne sestavine in izkušene slovenske proizvajalce, ki bodo za njihove kupce pripravljali inovativne kulinarične mojstrovine, namenjene vsakodnevnim nakupom. Projekt zaradi njegove izjemnosti povezovanja in … Več

  • V Tušu se zavedamo velike izpostavljenosti zdravstvenih delavcev v času epidemije COVID. V zahvalo za njihov trud, čas in požrtvovalnost v težkih pogojih dela smo darovali pakete z dobrotami Tuš izdelkov.

  • 15

    V Tušu ponosno stopamo v 18. leto dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh. Letos bomo morske počitnice ob pomoči partnerjev in kupcev omogočili 250 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Otroci bodo v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču preživeli teden dni, poln brezskrbnih morskih radostih, … Več