Pred Planetom Tuš Celje mlekomat z dnevno svežim mlekom iz Savinjske doline

Od tega vikenda dalje si lahko na mlekomatu pred Planetom Tuš Celje natočite sveže mleko s kmetije Holobar.

237Od tega vikenda dalje si lahko na mlekomatu pred Planetom Tuš Celje natočite sveže mleko s kmetije Holobar. Mlekomat je pomemben prispevek našega podjetja za promocijo zdravega načina življenja in povečevanja ekološke osveščenosti z zmanjševanjem odpadne embalaže. Mleko je dnevno sveže in prihaja iz idilične vasice Migojnice, nedaleč iz Žalca. Vsebuje povprečno 4,25 % mlečne maščobe, je neprekuhano in ohlajeno na 4˚C.

Mleko iz mlekomata pri Planetu Tuš Celje je primerno za takojšnje uživanje in nadaljnjo pripravo različnih mlečnih izdelkov, kot sta jogurt ali kislo mleko. Da bi mu podaljšali obstojnost, na kmetiji Holobar predlagajo, da ga segrejete na približno 70˚C. Ker je domače mleko naraven vir kalcija in vitaminov, je mlekomat vsekakor pomemben za promocijo zdravega načina življenja. Takšen način prodaje mleka ima tudi ekološko noto, saj se mleko nataka v povratne steklenice ali plastenke, ki so na voljo tudi v mlekomatu. Cena litra mleka je 1 €. Na mlekomatu si lahko natočite tudi manj kot liter, vsak deciliter pa stane 10 centov.

Svežino in neoporečnost mleka zagotavljajo najprej na kmetiji Holobar, saj vzorce mleka nekajkrat tedensko testirajo v laboratoriju. Poleg tega zagotavlja svežino tudi sam mlekomat, ki je eden najboljših na tržišču, saj je vsa higienska in toplotna veriga zagotovljena po sistemu HACCAP. Mlekomat meri temperaturo mleka in ne temperature v hladilniku, blokada točenja mleka po 24 urah pa je dodatna zaščita in zagotovilo za svežino in najvišjo kakovost izdelka. Poleg tega je mlekomat opremljen s posebnimi UV svetilkami, ki razkužujejo prostor in s tem zagotavljajo dezinfekcijo cisterne, v kateri se nahaja mleko.

< Nazaj

Ostale novice

  • 8

    Prisluhnil smo željam kupcev in prenovil izjemno priljubljen lokalni market, ki ponuja najsodobnejšo, priročno nakupovanje v trajnostno opremljenem ambientu z razširjeno ponudbo svežih izdelkov.

  • Cenjene stranke obveščamo, o odpoklicu izdelka Sladoledna palčka Snickers Ice, 6x48G, Mars Wrigley, zaradi vsebnosti etilenoksida v eni od sestavin izdelka. Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • 1

    V Tušu smo se v zadnjem tednu Dirke po Franciji obarvali v rumeno. Rumena je postala prevladujoča in tako v finalnem tednu v podporo našemu kolesarskemu asu Pogiju zamenjala našo prepoznavno zeleno.