Ponudbo Tuševih slaščičarn De la creme popestrili pisani makroni

  • 1

V Tuševih slaščičarnah in kavarnah De la Creme so odslej na voljo slastni makroni, sestavljeni iz živopisnih okroglih beljakovih penic in slastnih polnil. Makroni so krhko pecivo, ki prvotno izvira iz Francije, a je že dolgo popularno tudi drugje po svetu, kjer makrone pripravljajo v neštetih različicah. Že več stoletij so makroni spremljevalci različnih posebnih priložnosti, zato jih lahko sladkosnedi v Tuševih slaščičarnah in kavarnah De la Creme kupijo tudi lično pakirane v škatlici in jih podarijo kot lepo darilo. Tuševi slaščičarski mojstri pravijo, da je priprava makronov tako delikatna, kot je njihov izgled, čeprav je recept zanje na videz preprost. V slaščičarnah De la Creme se lahko posladkate s čokoladnimi, vanilijevimi in sadnimi makroni.

Makroni so sestavljeni iz dveh krhkih beljakovih penic, pripravljenih z mandljevo moko in sladkorjem v prahu, veže pa ju slastno polnilo, ki daje makronom svojevrsten značaj in omogoča široko paleto različnih okusov in barv.

Ti pisani posladki prvotno izvirajo iz Francije, danes pa so priljubljeni po vsem svetu. Za svojo poroko s Henrikom II. Francoskim jih je že leta 1533 pri svojem kuharju naročila Katarina Medičejska, menda pa naj bi jih v Franciji poznali že več stoletij prej. Vendar so v tistih časih makrone postregli kot posamične beljakove penice, skupaj z marmelado, likerji in začimbami, v začetku 20. stoletja pa je slaščičar Pierre Desfontaines iz pariške slaščičarne Ladurée predstavil različico sendviča dveh penic, ki ju veže slastno polnilo, njegova različica makronov je osvojila srca svetovnih sladokuscev. Slaščičarna Ladurée v Parizu je še danes oblegana destinacija ljubiteljev makronov, ki stojijo v vrstah tudi več ur, da preizkusijo enega od mnogih okusov makronov, ki so tam na voljo. Produkcija makronov je najbolj pestra prav v Franciji, kjer lahko izkusimo številne različice z regionalnimi posebnostmi, med katerimi najdemo tudi slane različice. Makroni so postali izjemno priljubljeni tudi v Združenih državah Amerike in Kanadi, kjer so skoraj nepogrešljivi spremljevalci porok in drugih svečanih dogodkov. Popularni so tudi v Aziji, predvsem na Japonskem in v Južni Koreji, kjer jih pripravljajo s praškom zelenega čaja.

Slaščičarski mojstri so umetnost pripravljanja makronov izpilili do popolnosti, tudi zato imajo med slaščicami in pecivom prestižen status. Makronov ne jemo, temveč jih uživamo z vsemi čutili. Vabimo vas, da si privoščite trenutke užitkov v Tuševih slaščičarnah in kavarnah De la Creme, kjer na vas že čakajo ti pisani posladki.

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.