Pomladna pesem v Planetu Tuš

V četrtek, 8. maja in v petek, 9 maja, smo v Planetu gostili pevske zbore iz Celja, Laškega in Vojnika. Prireditev je obiskalo okrog 700 ljubiteljev petja. Osnovna šola Frana Roša iz Celja se nam je predstavila z dvema zboroma, osnovna šola Lava kar s štirimi skupinami mladih ustvarjalcev, osnovna šola Primoža Trubarja iz Laškega prav tako z dvema zboroma in osnovna šola Vojnik tudi z dvema zboroma.

V četrtek, 08.05.2003 ob 18.00 uri smo lahko prisluhnili:
OSNOVNI ŠOLI FRANA ROŠA, ki je sodelovala z dvema zboroma. Mladinskim pevskim zborom, v katerem prepeva približno 30 učencev predmetne stopnje in katerega zborovodja je gospod Matevž Goršič. Predstavili so se nam z naslednjimi pesmimi: KONJSKA PODKEV, HALLO DJANGO in BLOWING IN THE WIND. Slišali smo še pevski zboro Sonček, ki ga obiskujejo učenci 1. in 2. razreda devetletke ter učenke 2. razreda osemletke (vanj je vključenih 30 pevcev), zborovodja pa je gospa Marjana Šeško. Tudi oni so se nam predstavili s tremi pesmimi : NA POTEPU, ŽELVE IN KANKAN ter SONČNO JUTRO.

OSNOVNI ŠOLI LAVA, ki je sodelovala s štirimi skupinami mladih ustvarjalcev: pevci otroškega zbora, pevci mladinskega zbora, člani instrumentalne skupine Orff-Lava in člani plesne skupine Energija. Mentorica plesne skupine je gospa Ksenija Kraševec, mentorica obeh zborov in instrumentalne skupine pa je gospa Sanja Golob. Predstavili so se nam s šestimi pesmimi: PRIŠLA JE MIŠKA IZ MIŠNICE, OH SUZANA, HALLO DJANGO, ŽELVE IN KANKAN, MAMA PAQUITA in BOCCA CHICCA.

OSNOVNA ŠOLA PRIMOŽA TRUBARJA iz Laškega, ki je sodelovala z dvema zboroma, katerih zborovodkinja je gospa Mateja Škorja, na klavirski spremljavi pa je bila gospa Mojca Vuga. Pevska zbora so poimenovali po trubadurjih-potujočih pevcih in godcih, ki so v srednjem veku prenašali glasbo po svetu. V njihovem imenu pa se skriva še ime Trubar, kar pove, iz katere šole prihajajo. Otroški pevski zbor TRUBAduRčki je zapel: VESELO POMLAD, ŽABJO ZGODBO in GESLO. Mladinski pevski zbor TRUBAduRji nam je predstavil: PESEM ŠIVILJE, TRAVANEROSTE in VRTILJAK.

V petek, 09.05.2003 ob 18.00 uri pa smo v Planetu gostili:
OSNOVNO ŠOLO VOJNIK, ki se je predstavila z dvema zboroma. Zborovodkinja je gospa Emilija Kladnik Sorčan, pri klavirju pa je bila Simona Zdolšek. Otroški pevski zbor ima 34 članov razredne stopnje. Zapeli so šopek otroških pesmic: MALI POTEPUH, PTIČJA SVATBA in BOLHE. Mladinski pevski zbor pa ima 39 članov na predmetni stopnji, sodelujejo pa tudi z zborom iz Češke, kamor gredo vsaki dve leti. Njihov program: SEDAJ KO NI VEČ JEZE, ZBADLJIVKA in ŽELIM LETETI.

To je bila prva tovrstna prireditev v Planetu Tuš in obiskovalci centra in vsi tisti, ki radi prisluhnejo pevskim zborom, so jo toplo sprejeli. Potrudili se bomo, da bo v Planetu še več tovrstnih kulturnih prireditev.