Podpiramo mlade smučarske upe

 • 4

Skupina Tuš bo letos ponovno omogočila treninge in športni razvoj mladim slovenskim smučarskim upom. Že drugo leto zapored smo odstotek od nakupa Tuš izdelkov namenili v posebni sklad in v dveh mesecih ob pomoči kupcev v akciji »Podprimo mlade smučarske upe« tako zbrali kar 71.784 evrov. V Smučarski zvezi Slovenije jih bodo porabili za treninge in kondicijske priprave mladih smučarjev, česar pred našo akcijo, zaradi pomanjkanja sredstev, niso mogli izvajati v želenem obsegu. Na pripravah bo lahko v 66 dneh treningov sodelovalo 450 mladih smučarjev in 109 trenerjev iz vseh slovenskih klubov.

V Tušu se zavedajo pomena vlaganja v okolje, kjer delujejo in poslujejo, zato med svojimi družbeno odgovornimi projekti že drugo leto zapored posebno skrb v okviru projekta »Podprimo mlade smučarske upe« namenjajo razvoju in podpori mladinskega alpskega smučanja. V sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije bodo tako do nove sezone mladim smučarjem ponovno omogočili treninge in kondicijske priprave na reprezentančnem nivoju: »Smučanje je slovenski nacionalni šport in kot odgovoren trgovec se zavedamo, da je vlaganje v novo generacijo športnikov osnova za razvoj in uspeh športa tudi v prihodnje. Ponosni smo, da smo skupaj z našimi kupci ponovno podpiramo mladim smučarje in jim tudi tako omogočamo gradnjo športne kariere,« dodaja generalni direktor Skupine Tuš Andraž Tuš.

Akcija Podprite mlade smučarske upe je v trgovinah Tuš potekala januarja in februarja. Ob nakupu vsakega Tuš izdelka so odstotek od njegove vrednosti namenili v posebni sklad in zbrali kar 71.784 evrov, kar je bistveno več od načrtovanih 60.000 evrov. »Podoben uspeh smo dosegli lani, v prvem letu akcije, ko so nakupi kupcev in s tem povezane donacije presegli vsa pričakovanja. Namesto 50.000 evrov smo v letu 2018 mladim smučarjem podarili kar 69.638 evrov,« pojasnjuje Andraž Tuš. Kupci lahko potek akcije in uspehe slovenskih smučarjev sicer vseskozi spremljajo tudi na posebni spletni strani www.nasezvezde.si.

Letošnja zbrana sredstva so v Tušu Smučarski zvezi Slovenije predali na Državnem prvenstvu v alpskem smučanju, ki je potekalo danes na smučišču Krvavec. Na Smučarski zvezi Slovenije poudarjajo: »Brez podmladka enostavno ne gre. Veseli smo, da kot sponzor razumete, da je delo z mladimi tekmovalci na visokem nivoju nujno potrebno. Le tako bomo lahko konkurenčni velikim nacijam, katerim naši asi mešajo načrte in krojijo svetovni vrh. Ponosni pa smo tudi na domiselne akcije vašega podjetja, ki z lepimi gestami pomaga graditi osebnosti že uveljavljenim smučarskim zvezdam.«

Na pripravah bo lahko v 66 dneh treningov sodelovalo 450 mladih smučarjev in 109 trenerjev iz vseh slovenskih klubov. Z zbranimi sredstvi bosta Tuš in Slovenska smučarska zveza mladim smučarjem od aprila do decembra omogočila izvedbo naslednjih sklopov priprav in treningov:

 • SNEŽNI SPEED KAMPI, ki je namenjen pridobivanju znanja in veščin v hitrih disciplinah, da bomo imeli naslednike današnjih šampionov.
 • SNEŽNI TEHNIČNI KAMPI, kjer bodo mladi smučarji pridobivali znanja in veščine v tehničnih disciplinah, v katerih slovenske smučarke in smučarji blestijo že od nekdaj.
 • KONDICIJSKI KAMPI, bodoče smučarske zvezde se bodo udeležile skupnih 3-4 dnevnih kondicijskih priprav na reprezentančnem nivoju.
 • SNEŽNI KAMP »ŠTOPING« PRED TEKMAMI, kjer bodo mladi smučarji pilili še zadnje podrobnosti pred novo zimsko sezono.

< Nazaj

Ostale novice

 • 12

  Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

 • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

 • 6

  V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več