Podpiramo mlade smučarske upe

  • 4

Skupina Tuš bo letos ponovno omogočila treninge in športni razvoj mladim slovenskim smučarskim upom. Že drugo leto zapored smo odstotek od nakupa Tuš izdelkov namenili v posebni sklad in v dveh mesecih ob pomoči kupcev v akciji »Podprimo mlade smučarske upe« tako zbrali kar 71.784 evrov. V Smučarski zvezi Slovenije jih bodo porabili za treninge in kondicijske priprave mladih smučarjev, česar pred našo akcijo, zaradi pomanjkanja sredstev, niso mogli izvajati v želenem obsegu. Na pripravah bo lahko v 66 dneh treningov sodelovalo 450 mladih smučarjev in 109 trenerjev iz vseh slovenskih klubov.

V Tušu se zavedajo pomena vlaganja v okolje, kjer delujejo in poslujejo, zato med svojimi družbeno odgovornimi projekti že drugo leto zapored posebno skrb v okviru projekta »Podprimo mlade smučarske upe« namenjajo razvoju in podpori mladinskega alpskega smučanja. V sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije bodo tako do nove sezone mladim smučarjem ponovno omogočili treninge in kondicijske priprave na reprezentančnem nivoju: »Smučanje je slovenski nacionalni šport in kot odgovoren trgovec se zavedamo, da je vlaganje v novo generacijo športnikov osnova za razvoj in uspeh športa tudi v prihodnje. Ponosni smo, da smo skupaj z našimi kupci ponovno podpiramo mladim smučarje in jim tudi tako omogočamo gradnjo športne kariere,« dodaja generalni direktor Skupine Tuš Andraž Tuš.

Akcija Podprite mlade smučarske upe je v trgovinah Tuš potekala januarja in februarja. Ob nakupu vsakega Tuš izdelka so odstotek od njegove vrednosti namenili v posebni sklad in zbrali kar 71.784 evrov, kar je bistveno več od načrtovanih 60.000 evrov. »Podoben uspeh smo dosegli lani, v prvem letu akcije, ko so nakupi kupcev in s tem povezane donacije presegli vsa pričakovanja. Namesto 50.000 evrov smo v letu 2018 mladim smučarjem podarili kar 69.638 evrov,« pojasnjuje Andraž Tuš. Kupci lahko potek akcije in uspehe slovenskih smučarjev sicer vseskozi spremljajo tudi na posebni spletni strani www.nasezvezde.si.

Letošnja zbrana sredstva so v Tušu Smučarski zvezi Slovenije predali na Državnem prvenstvu v alpskem smučanju, ki je potekalo danes na smučišču Krvavec. Na Smučarski zvezi Slovenije poudarjajo: »Brez podmladka enostavno ne gre. Veseli smo, da kot sponzor razumete, da je delo z mladimi tekmovalci na visokem nivoju nujno potrebno. Le tako bomo lahko konkurenčni velikim nacijam, katerim naši asi mešajo načrte in krojijo svetovni vrh. Ponosni pa smo tudi na domiselne akcije vašega podjetja, ki z lepimi gestami pomaga graditi osebnosti že uveljavljenim smučarskim zvezdam.«

Na pripravah bo lahko v 66 dneh treningov sodelovalo 450 mladih smučarjev in 109 trenerjev iz vseh slovenskih klubov. Z zbranimi sredstvi bosta Tuš in Slovenska smučarska zveza mladim smučarjem od aprila do decembra omogočila izvedbo naslednjih sklopov priprav in treningov:

  • SNEŽNI SPEED KAMPI, ki je namenjen pridobivanju znanja in veščin v hitrih disciplinah, da bomo imeli naslednike današnjih šampionov.
  • SNEŽNI TEHNIČNI KAMPI, kjer bodo mladi smučarji pridobivali znanja in veščine v tehničnih disciplinah, v katerih slovenske smučarke in smučarji blestijo že od nekdaj.
  • KONDICIJSKI KAMPI, bodoče smučarske zvezde se bodo udeležile skupnih 3-4 dnevnih kondicijskih priprav na reprezentančnem nivoju.
  • SNEŽNI KAMP »ŠTOPING« PRED TEKMAMI, kjer bodo mladi smučarji pilili še zadnje podrobnosti pred novo zimsko sezono.

< Nazaj

Ostale novice

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Na letošnji podelitvi priznanj 100 najboljšim kuharskih mojstrom na svetu The Best Chef Awards, ki je potekala v Amsterdamu, je slaščičarska mojstrica Maša Salopek iz Hiše Franko v svoji kategoriji osvojila prvo mesto in tako postala najboljša slaščičarka na svetu.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.