Podarili pakete pleničk 55. slovenskim družinam

Pri Tušu smo 28. julija pričeli izvajati še eno dobrodelno akcijo, s katero dokazujemo svojo dobrodelno naravnanost in naklonjenost, predvsem do otrok.

Pri Tušu smo 28. julija pričeli izvajati še eno dobrodelno akcijo, s katero dokazujemo svojo dobrodelno naravnanost in naklonjenost, predvsem do otrok. V podjetju smo se odločili, da bomo približno 2200 paketov pleničk blagovne znamke Pampers razdelili 55-im slovenskim družinam, v katerih so se pred kratkim rodili dvojčki ali trojčki.

foto: Gregor Katič

Prva družina, ki je prejela darilni paket, je družina Ferec iz Šoštanja, v kateri imajo 5 mesecev stara dvojčka. Družine smo izbrali iz območnih enot: Celje, Velenje, Slovenj Gradec, Maribor, Izola, Novo mesto, Koper in Kranj. V akcijo smo vključili tudi območne bolnišnice, ki so priskrbele vse potrebne podatke in družine obvestile o Tuševi polletni brezplačni dobavi plenic. Darilne pakete bodo vse izbrane družine prejele do konca meseca avgusta.

Mag. Frenk Kristofelc, dr. med., predstojnik ginekološko porodniškega oddelka Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, se nam je zelo prijazno zahvalil za izkazano dobro voljo in pomoč mladim družinam. Tudi po besedah dr. Marka Lavriča, direktorja bolnišnice Kranj, je dejanje lepa gesta s strani našega podjetja. Z akcijo smo, vsaj za nekaj časa, delno razbremenili družine z dvojčki oziroma trojčki, saj pleničke predstavljajo velik izdatek.

foto: Gregor Katič

»Kot z velikim veseljem sprejmemo vsako ponujeno pomoč, tako tudi pri podobnih humanitarnih projektih vedno radi sodelujemo in skušamo pomagati. S podjetjem Tuš smo v preteklosti že sodelovali. Lani smo z njihovo pomočjo posodobili bolnišnični ginekološki oddelek. Z akcijo »podarjenih plenic« Tuš svojo dobrodelno naravnanost samo še potrjuje, sodelovanja z njimi pa si želimo tudi v prihodnje« je dodal še gospod Lavrič.

»Podjetje TUŠ ima za sabo že kar nekaj dobrodelnih projektov, katerih izkupiček je bil namenjen otrokom. Za kakovostnejše preživljanje prostega časa otrok smo z različnimi akcijami v Logatcu, Trbovljah, Celju in celo na Reki na Hrvaškem uredili dotrajana otroška igrišča. Z vseslovensko akcijo »Pet tolarjev« smo štirim slovenskim bolnišnicam in Unicefu podarili sredstva za večjo zdravstveno oskrbo otrok. S podobnimi humanitarnimi akcijami, ki so postale tudi del našega poslanstva, bomo nadaljevali tudi v prihodnje. Tako že pripravljamo dolgoročno zasnovan vseslovenski dobrodelni projekt, ki bo naravnan odkrivanju ter razvoju otrokovih talentov in ga bomo pričeli izvajati konec letošnjega leta.« je ob tej priložnosti povedal Aleksander Svetelšek, direktor podjetja Tuš.

Dodatne informacije:
Leonida PINTER
tel.: 03 424 11 32
leonida.pinter@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • Cenjene kupce obveščamo, da bo Tuš supermarket Ljubljana BTC od 7. 3. do predvidoma 10. 4. 2020 zaprt zaradi prenove.   O odprtju prenovljene, še boljše poslovalnice z optimalno nakupno potjo vas bomo pravočasno obvestili.