Podarili obutev Rdečemu križu Mostar in Sarajevo

Tuš Holding je na bosansko-hercegovski trg prvič stopil leta 2006, ko smo v Bihaću odprli svoj prvi trgovski center.

Tuš Holding je na bosansko-hercegovski trg prvič stopil leta 2006, ko smo v Bihaću odprli svoj prvi trgovski center. Od takrat smo svojo prisotnost v Bosni in Hercegovini okrepili z osmimi supermarketi, do konca letošnjega leta pa načrtujemo otvoritev še treh. V skupno 11 objektih bomo konec leta zagotavljali stabilno zaposlitev skoraj 500 zaposlenim. A Tuš Holding ni poznan le po svoji hitri rasti in uspešnem poslovanju, smo tudi eno najbolj družbeno odgovornih podjetij v Sloveniji. Svojo družbeno odgovornost pa dokazujemo sedaj tudi na bosansko-hercegovskem tržišču.

Ob vsaki otvoritvi novega supermarketa smo lokalni skupnosti podarili donacijo. V tem tednu smo tako Rdečemu križu podarili novo obutev za celotno družino v skupni vrednosti skoraj 45.600 EUR, s čimer želimo pomagati socialno ogroženim, ki se na njih obrnejo po pomoč. Rdeči križ mesta Mostar je tako donacijo v vrednosti 20.250 EUR prejel v torek, Rdeči Križ Kantona Sarajevo pa v vrednosti več kot 25.300 EUR danes.

˝Vse naše aktivnosti so namenjene ljudem in okolju v katerem živimo in delamo. Naša skrb pa se ne ustavi le pri naši osnovni dejavnosti, trgovini. Vpetost v lokalno okolje izgrajujemo tudi z družbeno odgovornimi akcijami, kot je današnja.˝ je na novinarski konferenci povedal Mirsad Beširević, vodja marketinga Tuš d.o.o.

Na vseh tržiščih, na katerih smo prisotni, usmerjamo svojo družbeno odgovornost predvsem v projekte namenjene socialno ogroženim ter otrokom in mladini. Z njimi želimo prispevati k dvigu splošne kakovosti življenja, pomagati socialno ogroženim ter doprinesti h kvalitetnejši vzgoji, izobraževanju in zdravstveni oskrbi.

Tako smo v Sloveniji pred petimi leti ustanovili poseben Tušev dobrodelni sklad, iz katerega za najmlajše vsako leto namenimo več kot 460 tisoč evrov. Pričarajmo nasmeh je eden izmed naših največjih dobrodelnih projektov, za katerega smo letos namenili več kot 112.000 evrov, sodelujejo pa tudi v številnih drugih. V zimskem času poskrbimo za praznično obdarovanje več kot 25.000 otrok, januarja letos smo sodelovali pri opremljanju pravljičnih kotičkov v 12 splošnih bolnišnicah, ob otvoritvah novih poslovalnic namenjamo donacijska sredstva lokalnim izobraževalnim in zdravstvenim ustanovam ter se vključujemo tudi v številne druge dobrodelne aktivnosti. Za različne dobrodelne projekte smo v Sloveniji prejeli tudi že več priznanj in plaket.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.