Podarili 3 milijone tolarjev za družine, ki jih je prizadelo neurje v Sevnici in Krškem

3 milijone tolarjev sredstev, ki smo jih zbrali v dobrodelni akciji ´Za dežjem vedno posije sonce´ so predstavniki naše družbe na današnji novinarski konferenci predali županoma občin Sevnica in Krško.

3 milijone tolarjev sredstev, ki smo jih zbrali v dobrodelni akciji ´Za dežjem vedno posije sonce´ so predstavniki naše družbe na današnji novinarski konferenci predali županoma občin Sevnica in Krško. Občini pa jih bosta porabili za pomoč družinam, ki jih je prizadelo avgustovsko neurje.

Poplavljenih, uničenih in pod plazovi zasutih je bilo več hiš, cest, gospodarskih poslopij, kmetijskih površin in mostov. Škoda v obeh občinah je presegla 5 milijard tolarjev. Po več kot treh mesecih je saniran le del posledice poplav in plazov, ki so 21. avgusta v teh dveh občinah poškodovali ali uničili večje število domov in gospodarskih objektov.

Obe občini sta se zaradi nezadostnih sredstev za pomoč najbolj potrebnim družinam obrnili na različna podjetja in posameznike. Naše podjetješ se je klicu odzvalo in v oktobru pričelo z dobrodelno akcijo ´Za dežjem vedno posije sonce´. Kupci v Tuševih prodajalnah so z nakupom posebej označenih izdelkov prispevali 30 tolarjev v sklad za pomoč najbolj prizadetim in na ta način zbrali kar 3 milijone tolarjev.

Andrej Bošnjak, direktor poslovne uprave družbe Engrotuš, je na novinarski konferenci povedal: »Ob naravni nesreči, kot se je avgusta pripetila v Posavju, nismo mogli ostati brezbrižni. Razdejanje, ki ga je za seboj pustilo neurje je zahtevalo akcijo in odločili smo se, da ljudem priskočimo na pomoč. Želimo si, da bodo darovana sredstva omilila situacijo in olajšala stisko prizadetim družinam.«

V ta namen sta občini odprli tudi posebna transakcijska računa na katera lahko sredstva nakažejo vsi, ki bi želeli, da se življenje v Posavju ponovno vrne v svoje varne tirnice. Transakcijski račun Občine Sevnica posebej namenjen zbiranju sredstev za pomoč najbolj ogroženim družinam je 01310-6000000112 s pripisom ´Občina Sevnica – Pomoč ob neurju´, poseben transakcijski račun občine Krško pa 01254-6000000140.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več