Podarili 3 milijone tolarjev za družine, ki jih je prizadelo neurje v Sevnici in Krškem

3 milijone tolarjev sredstev, ki smo jih zbrali v dobrodelni akciji ´Za dežjem vedno posije sonce´ so predstavniki naše družbe na današnji novinarski konferenci predali županoma občin Sevnica in Krško.

3 milijone tolarjev sredstev, ki smo jih zbrali v dobrodelni akciji ´Za dežjem vedno posije sonce´ so predstavniki naše družbe na današnji novinarski konferenci predali županoma občin Sevnica in Krško. Občini pa jih bosta porabili za pomoč družinam, ki jih je prizadelo avgustovsko neurje.

Poplavljenih, uničenih in pod plazovi zasutih je bilo več hiš, cest, gospodarskih poslopij, kmetijskih površin in mostov. Škoda v obeh občinah je presegla 5 milijard tolarjev. Po več kot treh mesecih je saniran le del posledice poplav in plazov, ki so 21. avgusta v teh dveh občinah poškodovali ali uničili večje število domov in gospodarskih objektov.

Obe občini sta se zaradi nezadostnih sredstev za pomoč najbolj potrebnim družinam obrnili na različna podjetja in posameznike. Naše podjetješ se je klicu odzvalo in v oktobru pričelo z dobrodelno akcijo ´Za dežjem vedno posije sonce´. Kupci v Tuševih prodajalnah so z nakupom posebej označenih izdelkov prispevali 30 tolarjev v sklad za pomoč najbolj prizadetim in na ta način zbrali kar 3 milijone tolarjev.

Andrej Bošnjak, direktor poslovne uprave družbe Engrotuš, je na novinarski konferenci povedal: »Ob naravni nesreči, kot se je avgusta pripetila v Posavju, nismo mogli ostati brezbrižni. Razdejanje, ki ga je za seboj pustilo neurje je zahtevalo akcijo in odločili smo se, da ljudem priskočimo na pomoč. Želimo si, da bodo darovana sredstva omilila situacijo in olajšala stisko prizadetim družinam.«

V ta namen sta občini odprli tudi posebna transakcijska računa na katera lahko sredstva nakažejo vsi, ki bi želeli, da se življenje v Posavju ponovno vrne v svoje varne tirnice. Transakcijski račun Občine Sevnica posebej namenjen zbiranju sredstev za pomoč najbolj ogroženim družinam je 01310-6000000112 s pripisom ´Občina Sevnica – Pomoč ob neurju´, poseben transakcijski račun občine Krško pa 01254-6000000140.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • Cenjene kupce obveščamo, da bo Tuš supermarket Ljubljana BTC od 7. 3. do predvidoma 10. 4. 2020 zaprt zaradi prenove.   O odprtju prenovljene, še boljše poslovalnice z optimalno nakupno potjo vas bomo pravočasno obvestili.